Честит празник ,мили дами !Да се чувстваме специални и обичани през всеки ден от годината!!! Здрави ,щастливи и желани!!! И да ни слушат в семейството
Аз се учудвам -как така сестрите вдигат ръце и не могат да направят нещо ,за да спрат болните деца? Ми няма ли сестра в градината ,нали трябва да има филтър на входа при прием на децата.А и персонала като види болно дете ,не може ли да откаже да го приеме? Това с бележките от педиатъра за мен е безмислено и странно-вчера ,ако го е прегледал и е било здраво ,не значи ,че и днес е така .
Миналата година в градината имаше проверка от Риокоз - след това да кихнеше само някое дете и казваха да си остава у дома,бяха много стриктни ,но до време .
Била съм свидетел за кашлящо и сополиво дете ,как вечерта казват на родителите да не го водят на другия ден .Но и се случва да има покашлящи и подсмърчащи и при нас .
Аз за друго да споделя .Тук употребяват една диалектна дума -чучни -за думата -седни .
Грозно ми е , а и понеже двамата с мъжа ми не сме от тук ,ми прави неприятно впечатление ,когато я чуя.
Веднъж чух и госпожата в градината,чувала съм майки в парка,на тържеството отново .
Но когато Калоян ми каза :-мамо,чучни ! вече мн се издразних.
Ясно е,че в градината я е чул,няма от къде другаде .Не знам как да им кажа ,ще изтълкуват ,че едва ли не се правя на някаква важна ,а това си е диалект .Те сега се учат да говорят .На майка ми също правех забележки , не се усещаше за някои думи ,но на персонала направо не знам как да им кажа.