0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #820 -: Май 18, 2015, 11:32:34 am »
Усещам че всичко свърши.Не ме болят гърдите спаднаха не ми се яде .Запазих си час за петък.Мисля че ми е тънка лигавицата защото и цикълът ми не е много.
« Отговор #821 -: Май 18, 2015, 14:35:09 pm »
Здравейте, не успях да намеря тема за БТ и за това пиша тук. От миналия месец започнахме с опитите за бебе мерих БТ, след като не стана реших да меря БТ и да правя тестове за овулация. Меренето го започнах от началото на цикъла, беше не повече от 36,2 и спрях да я меря аз около седмица и половина , теста за овулация излезе + на 11ден.
Вчера реших да премеря  температурата и беше 37, днес я мерих и пак 37, аксиално е 36,3, остават ми 4 дни до цикъла. Според вас има шанс да съм бременна щом е 37. До сега 37 никога не ми в била?!
« Отговор #822 -: Май 18, 2015, 14:37:57 pm »
Шанелче,съжалявам,че отново разочарование...
Така ти се зарадвах оня ден...
Искренно се надявам да се открие точния проблем защо не задържаш,не унивай,направи каквото трябва и кураж за да продължиш ти желая.
 :bighug:

Аз днес съм втори ден от цикъла,бях на преглед,лигавицата е 2 мм,дали е добре това,не разбрах...
От утре съм на Клостил за пет дни и на 25.05.следващия понеделник,проследяване с УЗ.
Също така,най сетне ще изследвам всички репродуктивни хормони,както и контрола на TSH,всичко това утре сутрин.
Това е засега,продължаваме с пълна пара,настроени сме много позитивно,дано е за добро.

*
« Отговор #823 -: Май 18, 2015, 14:53:17 pm »
Шанелче,съжалявам,че отново разочарование...
Така ти се зарадвах оня ден...
Искренно се надявам да се открие точния проблем защо не задържаш,не унивай,направи каквото трябва и кураж за да продължиш ти желая.
 :bighug:

Аз днес съм втори ден от цикъла,бях на преглед,лигавицата е 2 мм,дали е добре това,не разбрах...
От утре съм на Клостил за пет дни и на 25.05.следващия понеделник,проследяване с УЗ.
Също така,най сетне ще изследвам всички репродуктивни хормони,както и контрола на TSH,всичко това утре сутрин.
Това е засега,продължаваме с пълна пара,настроени сме много позитивно,дано е за добро.
Супер, успех този месец, Далинда!
*
« Отговор #824 -: Май 18, 2015, 14:54:47 pm »
Усещам че всичко свърши.Не ме болят гърдите спаднаха не ми се яде .Запазих си час за петък.Мисля че ми е тънка лигавицата защото и цикълът ми не е много.
Шанел, много съжалявам. Посъветвай се с добър репродуктивен специалист от къде идва проблемът. Успех!
« Отговор #825 -: Май 18, 2015, 15:19:56 pm »
Мерси Кати.
Как си ти,как е София?
Драсни на ЛС

« Отговор #826 -: Май 18, 2015, 18:21:38 pm »
Здравейте момичета искам да попитам нещо т.к цикъла ми прескочи един месец и сега като ми дойде искам да започна да пия витамини или геритамин ,вие какво бихте ме посъветвали?Искам след това огромно закъснение да имам овулация за да направим още един опит преди да се обърнем към репродутивен специалист.
« Отговор #827 -: Май 18, 2015, 21:10:01 pm »
Мисля че ми е тънка лигавицата защото и цикълът ми не е много.
Shannel  първо много съжалявам за случилото се....А това за лигавицата което си мислиш може и да не е така,защото при мен цикъла вече две години е супер оскъден и кратък ,но лигавицата ми си е перфектна според док... на първо я гледахме на 22-ри ден и беше 13мм , на следващия цикъл на 10-ти ден беше 9мм.
Аз днес бях на цветна снимка и тръбите ми са проходими имам си два фоликула сега остава да видим дали ще се спукат...Успех на всички през новия месец :)
« Отговор #828 -: Май 18, 2015, 21:36:54 pm »
Аз днес бях на цветна снимка и тръбите ми са проходими имам си два фоликула сега остава да видим дали ще се спукат...Успех на всички през новия месец :)

Това е чудесно,Теди!
Успех и на теб,много сърчица и после :bfp:

*
« Отговор #829 -: Май 18, 2015, 23:30:39 pm »
Момичета пак съм при вас.Днес след 6 дена закъснение и 4 теста положителни днес прокървих и направо си ми дойде.Явно нещо не е наред .За 4 месеца два пъти хващам и не се развива.Утре ще ходя при друг доктор и се моля вече някой да ме вземе на серизоно.Защото предният път ми казаха ,че е нормално да не стане 1 път ,явно не е нормално.По мое мнение ми е нисък прогестерона и ми е тънка явно лигавицата.Вече днес нямам никакви симптоми на бременност.Този месец смятам да пускам вече някакви изследванния.Яд ме е че не почнах да пия Дуфастон след 1 тест
Ох, Шанел, много съжалявам!
Да, може да е нисък прогестеронът, но има и други причини, които могат да провокират ранни спонтанни аборти, затова най-добре е да се консултираш с репродуктивен специалист, за да се направи план за необходимите изследвания.
Лекарят ще препоръча какво да изследваш, но за да си подготвена ще изброя най-общо причините за спонтанните аборти и евентуалните изследвания:
- имунологични показатели;
- генетични;
- инфекции;
- аномалии на матката или лигавицата (най-добре чрез хистероскопия, някои от измененията не се виждат на УЗ);
- дефект на лутеалната фаза (нисък прогестерон);
- изследване за Инсулинова резистентност;
- хормони на щитовидна жлеза и антитела.

Пиши утре след прегледа какво е мнението на лекаря.
Не си спомням дали беше споменавала от кой град си, ако искаш напиши, може да се включи някой с препоръка за добър специалист.

« Отговор #830 -: Май 20, 2015, 12:57:04 pm »
Здравейте момичета.Днеска пуснах изследвания токсоплазмоза ,антифосфолипидни тела в петък съм при специалист  по репродукция.След 20 дена ще пусна и прогестерон.Какво още трябва да изследвам ...
*
« Отговор #831 -: Май 20, 2015, 13:31:26 pm »
Здравейте момичета.Днеска пуснах изследвания токсоплазмоза ,антифосфолипидни тела в петък съм при специалист  по репродукция.След 20 дена ще пусна и прогестерон.Какво още трябва да изследвам ...
Здравей, може да е малко тежката артилерия, но е хубаво да направиш и генетична консултация и да изследваш гените, свързани с  тромбофилия, които са причинители на спонтанни аборти. Може да пуснете и имунологични изследвания. Но това ще го решите на консултацията.
*
« Отговор #832 -: Май 20, 2015, 14:48:00 pm »
Антифосфолипидните антитела са индикатор за тромбофилия. Ако са ти в норма, най-вероятно нямаш тромбофилия, по-скоро изследвай имунологичните и хромозомните и при двамата родители. Моят имунолог смята, че сами по себе си НК клетки не могат да причинят загуба, колкото и да са високи. И че НК клетки + друг фактор в комбинация, водят до спонтанен аборт. Но само за да ми каже кой е този друг фактор при мен, той иска $3000 + изследванията си ги плащам отделно. А за да ми изпише рецепта за лечение е още $3000. Добър бизнес е заформил... Засега смятам да пробвам пак без никакво лечение, да видим какво ще стане...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #833 -: Май 20, 2015, 17:30:27 pm »
Момичета излязоха резултатите отрицателни са.Продължавам да съм сигурна че проблема е прогестерона.Днеска дадох 110 лв за излседвания и всички са отрицателни.
*

nimika

• *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
« Отговор #834 -: Май 20, 2015, 18:53:18 pm »
Shannel ,  задължително изследвай ТСХ   / и антителата  /   .Не знам на колко си години , посещавала ли си ендокринолог, но след като има проблем  , щитовидната жлеза било то и профилактично , трябва да бъде проверена.

« Отговор #835 -: Май 20, 2015, 19:26:07 pm »
Утре ще пусна и пакета щитовидна жлеза.Кои анти тела ?
*
« Отговор #836 -: Май 20, 2015, 19:37:46 pm »
Щитовидни антетела. Колко нисък ти е прогестерона? Значи, почвай да пиеш по 20-30мг Вит Б6 всеки ден и прогестерона ще се нормализира, ако това е проблема. Също зарязвай нормалната фолиева киселина и почваш мета-фолик (ако евентуално проблема е мутация на mthfr гена), но ми се струва, че може да е имунологично, а там и изследванията и терапията са ужасно скъпи...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #837 -: Май 20, 2015, 19:49:39 pm »
Аз пък се надявам да не е.
« Отговор #838 -: Май 21, 2015, 08:24:43 am »
Shannel здравей, при кой лекар се записа за преглед. Тук в Бургас ли?  Ние с М вече се подготвяне за инсиминация. Мислим първата да я направим в Бургас, и след това ако не е успешна на есен в Пловдив. Успех на всички :*
« Отговор #839 -: Май 21, 2015, 22:55:33 pm »
здравейте пак момичета аз още чакам да ми дойде и вече започвам да се побърквам.от събота имам пмс и болки в гърдите, пих примолут нор 2 дни по 2 хапчета уж да го предизвикам но няма.днес имам чувството ,че всеки момент ще ми дойде боли ме корем,гърди чак ми е лошо.този цикъл пак обърка всички планове мислехме да ходим на лекар репродуктивен специалист но явно няма да стане ,защото нали лятото не правят никакви процедури и така.исках да мине един цикъл и на следващия да започна с изследванията защото сега след това огромно закъснение кой знае какви ще са резултатите.