Момичета пак съм при вас.Днес след 6 дена закъснение и 4 теста положителни днес прокървих и направо си ми дойде.Явно нещо не е наред .За 4 месеца два пъти хващам и не се развива.Утре ще ходя при друг доктор и се моля вече някой да ме вземе на серизоно.Защото предният път ми казаха ,че е нормално да не стане 1 път ,явно не е нормално.По мое мнение ми е нисък прогестерона и ми е тънка явно лигавицата.Вече днес нямам никакви симптоми на бременност.Този месец смятам да пускам вече някакви изследванния.Яд ме е че не почнах да пия Дуфастон след 1 тест
Ох, Шанел, много съжалявам!
Да, може да е нисък прогестеронът, но има и други причини, които могат да провокират ранни спонтанни аборти, затова най-добре е да се консултираш с репродуктивен специалист, за да се направи план за необходимите изследвания.
Лекарят ще препоръча какво да изследваш, но за да си подготвена ще изброя най-общо причините за спонтанните аборти и евентуалните изследвания:
- имунологични показатели;
- генетични;
- инфекции;
- аномалии на матката или лигавицата (най-добре чрез хистероскопия, някои от измененията не се виждат на УЗ);
- дефект на лутеалната фаза (нисък прогестерон);
- изследване за Инсулинова резистентност;
- хормони на щитовидна жлеза и антитела.
Пиши утре след прегледа какво е мнението на лекаря.
Не си спомням дали беше споменавала от кой град си, ако искаш напиши, може да се включи някой с препоръка за добър специалист.