0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #760 -: Май 07, 2015, 08:47:17 am »
Марси благодаря много за отделеното време да опишеш всичко! Много съм ти благодарна! До колкото разбирам това е сериозен проблем с не много лесно решение, както писах в предишния пост и аз не се повлиявам от сегашното лекарство :( Ендокринолог пък ми даде абсолютно алтернативно лечение (това от БГ) - накрещя се че взимам естрадиол, каза 3 месеца противозачатъчни за да се регулират хормоните, и "на 4тия месец си бременна" 8О Такъв тип лечение предлагали ли са ти? :) Според френският лекар хормоните са идеални...

makyiaki по принцип живея във Франция, иначе съм от София и там си идвам :) Той тук искаше задължително да направи проследяване, но понеже няма да ме има, предложи или да меря БТ и да му донеса или най-добре да ме проследят в БГ и да му донеса после, за да види как съм реагирала.

Благодаря ви за подкрепата, ще потърся лекар в София, ще се опитам да отида в някоя от репродуктивните клиники, дано се вредя ;)

« Отговор #761 -: Май 07, 2015, 14:34:19 pm »
Здравей, Диди И, добре дошла!  :)

Имаш ли регистрация в Овулационния календар на Зачатие? Той прави изчисление кои са фертилните дни за цикъла (спрямо индивидуалната продължителност на месечния цикъл). С каква продължителност е твоят месечен цикъл?
:)

Опитвах да вляза в календара на зачатие , но не става.Нова регистрация ли трябва да направя , аз мислех , че влизам с тази която се регистрирах тук във форума.
*
« Отговор #762 -: Май 07, 2015, 14:57:19 pm »
Диди И, да, за календара трябва нова регистрация (име, парола), като потребителското име трябва да е изписано само на латиница:
Указания за работа с календара. Регистрация. Въвеждане на данни.

« Отговор #763 -: Май 07, 2015, 15:06:55 pm »
Диди И, да, за календара трябва нова регистрация (име, парола), като потребителското име трябва да е изписано само на латиница:
Указания за работа с календара. Регистрация. Въвеждане на данни.

Благодаря
*
« Отговор #764 -: Май 07, 2015, 19:33:56 pm »
Ох, аз пак ще се изкажа, макар да се окаже че без подготовка се изказвам. Значи, ако проблема е тънака лигавица, съм чувала че кломид (клостилбегит на български) в началото на цикъла помага за дебела лигавица в края на цикъла. Едно време са смятали че прогестерон след овулация може да помогне за лигавица, но сега смятат, че е твърде късно да се почва с прогестерон в кря на цикъла и кломид в началото пращал сигнал да почва да се дига прогестерона естествено и така се постигала по-добра лигавица. И Витамини Б6 в конски дози, аз откакто чух взимам много Б6. Успех!
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*
« Отговор #765 -: Май 07, 2015, 22:58:07 pm »
Благодаря ти mayiaki всякаква инфо е от полза...т.е да разбирам че вече не се дава прогестерон във втората фаза на стимулацията?!

*
« Отговор #766 -: Май 07, 2015, 23:48:38 pm »
Той се дав, но действа най-добре ако в първата фаза е имало кломид, а във втората прогестерон. Прогестерон на голо във втора фаза само не дава толкоз добри резултати (изобщо никакви са твърденията), най добре да се комбинира 1фаза клостилбегит 2фаза прогестерон :) и не забравяй масивни дози Б6...
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #767 -: Май 08, 2015, 08:50:23 am »
Мога ли да изследвам прогестерон 9 дена след О.
« Отговор #768 -: Май 09, 2015, 08:55:25 am »
Здравейте момчета ,вчера бях на лекар защото още нямам цикъл и се установи ,че няма причина да не ми идва .Нямам кисти или някакви други изменения което е добре но ми изписаха за следващите три месеца противозачатъчни Логест.Никога не съм пила такива хапчета и малко се притеснявам.Незнам от кога да ги започна ,защото мъжа ми си идва скоро и после пак ще замине за 2 месеца и ми се искаше да опитаме още веднъж за бебе.Какво ще ме посъветвате.
« Отговор #769 -: Май 09, 2015, 09:11:59 am »
Момичета вижте ми графиката,имах кафеникаво зацапване онзи ден и вчера,днес нямам и температурата се повиши от 36.7 на 37 ...Мислех че ще ми идва,но това покачване си ме шокира...Според вас възможно ли е да има бременност?

« Отговор #770 -: Май 09, 2015, 10:35:43 am »
Възможно е разбира се дай боже.Стискам палци.
*
« Отговор #771 -: Май 09, 2015, 12:27:22 pm »
Здравейте момчета ,вчера бях на лекар защото още нямам цикъл и се установи ,че няма причина да не ми идва .Нямам кисти или някакви други изменения което е добре но ми изписаха за следващите три месеца противозачатъчни Логест.Никога не съм пила такива хапчета и малко се притеснявам.Незнам от кога да ги започна ,защото мъжа ми си идва скоро и после пак ще замине за 2 месеца и ми се искаше да опитаме още веднъж за бебе.Какво ще ме посъветвате.
Здраей, лвкарят ти не ти ли каза от кога да ги пиеш? 
« Отговор #772 -: Май 09, 2015, 12:37:46 pm »
Каза ми от 5 ден на цикъл като ми дойде.
*
« Отговор #773 -: Май 09, 2015, 12:59:26 pm »
liliana_78, а защо трябва да пиеш противозачатъчни, след като се е установило, че няма причина за неидването на цикъла ти? Не споменаваш да имаш кисти или нещо подобно. Очевидно не е и някаква схема за предизвикване на менструация, защото са ти казали да започнеш приема на 5-ти ден, което за мен е странно, имайки предвид, че този вид медикаменти обикновено стартират от първи ден на цикъла.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #774 -: Май 09, 2015, 13:10:35 pm »
Доктора ми каза за регулиране на цикъла а за да ми дойде ми изписа други хапчета.Последно време имам чувството ,че може да започна ранна критическа защото нощно време много се изпотявам и понякога ми става много топло.Може и поради това да имам такова закъснение на цикъла.
« Отговор #775 -: Май 09, 2015, 16:01:28 pm »
Доктора ми каза за регулиране на цикъла а за да ми дойде ми изписа други хапчета.Последно време имам чувството ,че може да започна ранна критическа защото нощно време много се изпотявам и понякога ми става много топло.Може и поради това да имам такова закъснение на цикъла.

Ааааа,ранна критическа,това ти ли си го реши или лекар го предположи!?
Какво ти е изписал за да ти дойде и за регулиране?
Хормони на жлезата изследвахте ли?
Аз също имам такива изпотявания и не,че не ме налазват и мен такива мисли за критическа,но понеже си знам,че имам проблеми с ЩЖ и винаги допускам да е от това,освен това и с лекар съм обсъждала въпроса.
 :balk_88:
А между другото много ми е интересно като ми изпишат примерно някакъв медикамент от 5-ти ден на цикъла,аз никога не съм имала 5 дни цикъл

« Отговор #776 -: Май 09, 2015, 16:20:06 pm »
Аз така си мисля а относно щитовидната жлеза миналата година октомври месец съм си правила изследване. Нямаше никакъв проблем беше в норма. Незнам на колко време трябва пак да ги изследвам.Да ми дойде доколкото мога да го разчета е Устрогестан а противозачатъчни Логест.
« Отговор #777 -: Май 09, 2015, 19:30:59 pm »
Илианка,недей да се тормозиш с такива мисли,въпреки,че знам,че понякога не е възможно жени на нашата възраст да не си го мислят.Някаква логика ме кара да мисля,че си около 37 годишна,може и да се лъжа...
Какви хормони изследва за жлезата,помниш ли?
За собствено успокоение може пак да си изследваш,октомври не е много отдавна,но все пак ако имаш възможност направи си пак контрола към момента.

« Отговор #778 -: Май 09, 2015, 20:15:53 pm »
Изследвах TSH на щитовидната жлеза и беше в норма ,да мога да направя още веднъж едно изследване да видя как е.А относно другото всякакви мисли ми минават през главата като не става бебето.Понякога си мисля ,че сама си предизвиквам проблемите с цикъла да не ми идва,защото постоянно мисля за това ще ми дойде или не този месец.
« Последна редакция: Май 09, 2015, 20:18:08 pm от liliana_78 »
*
« Отговор #779 -: Май 09, 2015, 20:46:26 pm »
Изследвах TSH на щитовидната жлеза и беше в норма ,да мога да направя още веднъж едно изследване да видя как е.А относно другото всякакви мисли ми минават през главата като не става бебето.Понякога си мисля ,че сама си предизвиквам проблемите с цикъла да не ми идва,защото постоянно мисля за това ще ми дойде или не този месец.
Здравей, обсъди тези притеснения с лекаря си. Би следвало да ти назначи хормонални изследвания, а не да те тъпче с противозачатъчни, особено ако си над 35 години.