0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #680 -: Април 17, 2015, 17:28:24 pm »
Криси,нали знаеш,че зацапването го има и при бременност.
Дай Боже да ти е такова!
За съжаление, за мен този месец всичко приключи  :( :( Дойде ми днес на 27ми ден....Тотално се обърках...Планирах да пусхам хормони на 3ти ден, но се пада неделя, а тук нищо не работи в неделя...Може ли да ги пусна на 4ти ден, вместо 3ти?
Кога ти дойде днес? След обед ли?
*
« Отговор #681 -: Април 17, 2015, 18:22:09 pm »
Кати сутринта като станах ми зацапа леко и сега продължава. Течение все още няма.

*
« Отговор #682 -: Април 17, 2015, 18:26:36 pm »
Кати сутринта като станах ми зацапа леко и сега продължава. Течение все още няма.
Ако след обед си получила червено кръвотечение, утре ти се води първи ден от МЦ, т.е. понеделник ти е 3-ти ден от МЦ, така че не се притеснявай за изледванията.
*
« Отговор #683 -: Април 17, 2015, 20:40:24 pm »
Може и на 4ти и на 5ти ден (5ти най-късно да ги пуснеш).

Но те за какво са? Тези, които в началото се пускат, те почти нищо не значат сами по себе си. Трябва да се интерпретират в контекст с много други изследвания и хормони,нали?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #684 -: Април 17, 2015, 21:18:09 pm »
ДАЛИНДА, Krisi08, благодаря ви.
Надявах се, че ще имам някакво зацапване от имплантация, но засега нищо. Цяла седмица усещам разни пробождания, болки в яйчниците, едно странно "изтръпване"...като по време на цикъл. Гърдите са ми леко подути, но още не ме болят. Миналата седмица обаче не усетих ясно овулацията и леко се притеснявам дали изобщо съм имала.
*
« Отговор #685 -: Април 17, 2015, 22:38:24 pm »
Може и на 4ти и на 5ти ден (5ти най-късно да ги пуснеш).

Но те за какво са? Тези, които в началото се пускат, те почти нищо не значат сами по себе си. Трябва да се интерпретират в контекст с много други изследвания и хормони,нали?
В репродуктивните клиники предпочитат изследванията на FSH, LH, Estradiol да се правят на 3-ти ден от МЦ. Информацията, която ще дадат: съотношението LH:FSH трябва да е 1,  ако е 2 или повече, е признак за СПЯ, ако FSH>12, това е индикатор за изчерпан яйчников резерв. Прекалено висок естрадиол пък говори за задържан фоликул. Разбира се, изследванията трябва да са комбинирани с УЗИ и да се коментират с гинеколог. По- добре е да не се пускат своеволно.
« Отговор #686 -: Април 18, 2015, 08:23:03 am »
Веднъж така ми се падаше по празници да пускам изследванията и мисля, че лекарката ми каза, че е по-добре на 2-ри , отколкото на 4-ти ден, но беше отдавна и не съм много сигурна. за да не подведа някой, по-добре се обади на лекаря си да каже кога е удачно.
<br />
« Отговор #687 -: Април 18, 2015, 08:42:04 am »
Криси,не се притеснявай и спокойно в понеделник сутрин отиди за изследване,трети ден ти е.Имайки предвид,че ти е дошло вчера към обяд да речем,сутринта не ти е било нормално кръвотечение нали.
Все пак чак такава швейцарска точност до час едва ли се изисква.

« Отговор #688 -: Април 18, 2015, 16:00:38 pm »
Здравейте момичета вчера трябваше да ми дойде а още го няма ,чудя се от какво може да е т.к този месец мъжа ми го няма и няма как да съм бременна.Вчера цял ден ме боля корема а днес не само гърдите малко ме наболяват.Надявам се да не е киста защото ще ми обърка всички сметки.
*
« Отговор #689 -: Април 18, 2015, 16:27:00 pm »
Здравейте момичета вчера трябваше да ми дойде а още го няма ,чудя се от какво може да е т.к този месец мъжа ми го няма и няма как да съм бременна.Вчера цял ден ме боля корема а днес не само гърдите малко ме наболяват.Надявам се да не е киста защото ще ми обърка всички сметки.

Имай предвид, че промяната на времето се отразява често на МЦ, дори при жени които нямат проблеми и същия е много стабилен. Вероятно до 2-3 дни ще ти дойде, ако не още днес. Моят МЦ цикъл идва с точност до 12-24 часа, но вчера подрани с цели 5 дни (което ми се случва веднъж на 6 години средно). Т.е. не бързай да мислиш за проблем, има и други причини, немалко за тези неща :)
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
« Отговор #690 -: Април 19, 2015, 03:44:05 am »
Аз също ходя в специализирани клиники по стерилитет. Хормони са ми казвали да пускам между 2-5 ден от цикъла.

Никога не съм случвала на клиника, която да иска хормони само и единствено на 3 ден с точност до минутата..
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #691 -: Април 21, 2015, 09:51:57 am »
Привет кокичета.
Да дам малко отчет какво се случва с нашите опити.Все още съм фаза чакане,три дни бях на ПРИМОЛУТ НОР,до събота включително.Сега доколкото разбрах до 10 дни трябва да очаквам МЦ.
Имам един страх,който се старая да игнорирам в мислите си,до сега цял един МЦ не ми е липсвал,но смятам,че не е чак толкова ненормално,четох,че се случвало...
Към края на месеца пък ще изследвам отново TSH да видим дали поне него съм смъкнала до желателната стойност за забременяване.Общо взето чакам с нетърпение да свърши април за да потръгнат нещата.
Към момента нямам ПМС с изключение на болките ниско долу,които са си на често,като пред МЦ.И си казвам"а,ще ми идва",но уви...

На всички пожелавам успех и кураж,на себе си също!

*
« Отговор #692 -: Април 21, 2015, 10:00:16 am »
makiyaki И на мен ми казаха така вчера като давах кръв :)

далинда ужас, направо браво за търпението. Дано всичко да е наред и да ти дойде бързичко.

liliana_78 И на мен ми се обърка този месец като подрани с 5 дни и тотално ми се объркаха сметките. Последните 5 месеца ми идваше всеки месец на 32ри ден, а този месец на 27ми  8O

Вчера пуснах хормони, днес си чакам резултатите, дано всичко е ок  :wink:

« Отговор #693 -: Април 21, 2015, 10:48:18 am »
Криси,благодаря ти.
Когато се правят опити за бебе каквито правим ние е нормално МЦ да се размести и пообърка в някакъв момент,освен това има безброй други причини които също могат да окажат влияние.По важното е,че ти идва и действаш стъпка по стъпка.Дано резултатите са добри и продължите напред с надежда.
Днес трябва да ти излезнат,нали.Ще информираш за тях.
Стискам  :crossfingers:

« Отговор #694 -: Април 21, 2015, 13:35:53 pm »
Момичета,здравейте.Минавам да видя как сте?!
« Отговор #695 -: Април 21, 2015, 14:30:52 pm »
Момичета, моля за малко помощ. Виждам, че са в норма, но съотношението проблем ли е:
LH 2.1, ref. 1.5-8.0
FSH 5.2, ref. 2.9-12.0
Estradiol 39.21, ref. 18-147

Местя се, видях къде е подходящата тема  :oops:
« Последна редакция: Април 21, 2015, 14:46:27 pm от ljubov »
*
« Отговор #696 -: Април 21, 2015, 20:03:07 pm »
Днес трябва да ти излезнат,нали.Ще информираш за тях.
Стискам  :crossfingers:
Благодаря за стиснатите палци. Аз постнах резултатите в темата с хормоните. Общо взето май са добре, но естрадиола не е в норма, нисък е, което май не е много добре. Естествено рисърч в гугъл само ме филмира  :lol:, за това ще чакам да видя коментарите в темата на някой по-компетентен.

Най-странното е, че лекаря ми изписа естрадиол миналия месец 7дни по 1мг преди О, т.е някакси е видял че е нисък без изследвания 8O 8O :lol:

« Отговор #697 -: Април 22, 2015, 09:56:27 am »
Криси видях ги резултатите,да странно е как е предписал,но явно е познал...Няма да четеш и да се шашкаш,важното е какво ще каже доктора.

Аз да се похваля,че МЦ снощи най накрая дойде.Естествено кръвотечението не е нормално,но ще видим как ще продължи.Едно никакво такова..Даже имаше нещо странно,няма да изпадам в подробности обаче.Предполагам,че е нормално в моя случай да е така,лекарката ще ми каже по късно като се чуем.

Десинка,ние дерзаем,а ти как си?

*
« Отговор #698 -: Април 22, 2015, 10:06:22 am »
Криси видях ги резултатите,да странно е как е предписал,но явно е познал...Няма да четеш и да се шашкаш,важното е какво ще каже доктора.

Аз да се похваля,че МЦ снощи най накрая дойде.Естествено кръвотечението не е нормално,но ще видим как ще продължи.Едно никакво такова..Даже имаше нещо странно,няма да изпадам в подробности обаче.Предполагам,че е нормално в моя случай да е така,лекарката ще ми каже по късно като се чуем.

Десинка,ние дерзаем,а ти как си?
Браво! Най-вероятно, кръвотечението ти е по-различно, заради хормоналния препарат.  Сега какъв ви е планът, ще ходиш ли при твоята лекарка?
*
« Отговор #699 -: Април 22, 2015, 10:14:35 am »
Аз да се похваля,че МЦ снощи най накрая дойде.
:party: osi_9 ееее най-накрая :) Айде успех този месец :)
Моята М приключи, сега се чудя от кога да започна тестовете за О, щом миналия месец беше 27 дни... :?
« Последна редакция: Април 22, 2015, 10:19:36 am от Krisi08 »