0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #620 -: Април 09, 2015, 15:12:15 pm »
Здравейте и аз съм нова при вас. Имам едно дете на 4 години. От октомври правим опити за второ. Когато през януари посетих гинеколога си вместо доминантен фоликул /защото очаквах ову/ видя киста 2.6 мм. Предписа ми дуфастон и каза, ако не забременея през този цикъл /имаше и фоликул/ да пия два месеца Ясмин. Беше ми много тъжно, защото ние искаме бебе, а трябваше да пия противозачатъчни, но реших да следвам съветите на доктора. В понеделник ходих пак и кистата си стои. В десния яйчник обаче имаше доминантен фоликул 19мм и док каза, че сега е момента да действаме. Даже се шегуваше, че е страстната седмица. Днес започнах пак Дуфастон по предписание 10 дни. Има ли някой опит с такава киста и дуфастон? Кога ви се спука?
*
« Отговор #621 -: Април 09, 2015, 18:04:05 pm »
Здравей, vania_svet, тъй като месеци наред правих проследяване на фоликули, случвало се е да има и задържан фоликул (киста) и терапията е била прогестеронов медикамент (Дуфастон, Утрогестан) за 10 дни.
При проследяване се виждаше, че достига определен размер и след това започва да намалява постепенно, до пълното редуциране.
Лекарят каза ли какъв е размерът на кистата при последния преглед?

Желая ти късмет в този цикъл! :)
« Последна редакция: Април 09, 2015, 18:06:08 pm от marsi »

« Отговор #622 -: Април 09, 2015, 18:33:54 pm »
Размера е същия като през януари, само че тогава беше по-скоро кръгла, а сега е с леко неправилна форма. Много лошо ми става от този Дуфастон. И миналия път беше така и сега. Гади ми се, подувам се много. Сега и корема ме боли. При теб имаше ли такъв ефект?
« Последна редакция: Април 09, 2015, 18:37:35 pm от vania_svet »
*
« Отговор #623 -: Април 09, 2015, 18:53:25 pm »
Размера е същия като през януари, само че тогава беше по-скоро кръгла, а сега е с леко неправилна форма. Много лошо ми става от този Дуфастон. И миналия път беше така и сега. Гади ми се, подувам се много. Сега и корема ме боли. При теб имаше ли такъв ефект?
Да, при редуциране на фуликула се получава деформиране, сплесква се и изчезва постепенно.

Не съм имала изявени странични реакции, както от Дуфастон, така и от Утрогестан, но това е много индивидуално ....
Примерно, аз не се чувствах добре при прием на Фемостон и моят лекар го смени с друг медикамент.

Ако се чувстваш много зле, поговори с лекаря си, евентуално да замени Дуфастона с друго аналогично лекарство.
« Последна редакция: Април 09, 2015, 19:12:19 pm от marsi »

« Отговор #624 -: Април 10, 2015, 10:17:53 am »
Здравейте момичета след лапароскопия се оказа че тръбите са ми силно нагънати и доктора ми каза че възможността да забременея по естествен начин е почти невъзможна. А дори и да се случи има опасност от извън маточна сега ме терзае въпроса дали може с инсеменации да пробваме. Има ли някой с подобен проблем? Весели празници на всички :)
« Отговор #625 -: Април 10, 2015, 10:28:29 am »
Мила, след като са ти казали, че е почти невъзможно по естествен път няма смисъл  и от инсеминация, защото там рисковете са  същите. Ти пациент на Даскалов ли беше или се бъркам? Лекаря не ви ли насочи към инвитро?
<br />
*
« Отговор #626 -: Април 10, 2015, 12:00:39 pm »
Здравейте момичета след лапароскопия се оказа че тръбите са ми силно нагънати и доктора ми каза че възможността да забременея по естествен начин е почти невъзможна. А дори и да се случи има опасност от извън маточна сега ме терзае въпроса дали може с инсеменации да пробваме. Има ли някой с подобен проблем? Весели празници на всички :)
Здравей, инсето емитира естествено оплождане с тази разлика, че се подбира по- качвствен материал от партньора и евентуално ти правят стимукация. В твоя случай исето е безмислено. Най-добре е ин витро. Успех!
« Отговор #627 -: Април 10, 2015, 12:30:23 pm »
Лапароскопията правих в Селена при Ставрев а имате ли представа дали със огънати тръби мога да кандидатствам по фонда.Много съм объркана до колко ли време стават тези одобрения? В главата ми изникват въпрос след въпрос.Благодаря ви за бързите отговори.
*
« Отговор #628 -: Април 10, 2015, 14:30:43 pm »
Лапароскопията правих в Селена при Ставрев а имате ли представа дали със огънати тръби мога да кандидатствам по фонда.Много съм объркана до колко ли време стават тези одобрения? В главата ми изникват въпрос след въпрос.Благодаря ви за бързите отговори.
Здравей, мисля че не. Трябва да са непроходими. Попитай обаче и лекаря си.
*
« Отговор #629 -: Април 10, 2015, 16:33:33 pm »
Тръбите проходими ли са + нагънати, или са толкова нагънати, че гънките ги правят непроходими?

Има ли сраствания?

Колко време правите опити за бебе?

Или ли проблем със спермограмата на бъдещия татко?

Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
« Отговор #630 -: Април 10, 2015, 17:19:36 pm »
Спермограмата ни е добра, а опити правим от 2 години. Що се отнася до тръбите док. че са много нагънати има гънки на 180 градуса което е много. Другата седмица ще ходя да ми махнат конците и ще коментираме какво следва, но понеже ме терзаят много въпроси и реших да пиша и тук.
*
« Отговор #631 -: Април 10, 2015, 18:12:23 pm »
meriiiii, ето как е формулирано в Наредбата:

1. Тубарен стерилитет при жената (МКБ-X: N97.1):
а) Липса на маточни тръби двустранно (оперативно отстранени);
б) Едностранна липса с контралатерална непроходимост или стеноза;
в) Двустранна непроходимост на маточните тръби (вкл. след стерилизация);
г) Едностранна непроходимост с контралатерална стеноза;
д) Двустранна интерстициална или истмична стеноза;
е) Състояние след пластика на маточните тръби най-малко12 месеца след пластиката, при положение че не е настъпвала вътрематочна бременност;
ж) Доказана тежка ендометриоза(III иIV клас по AFS), както и по-лека, но засягаща интегритета на маточните тръби;

Индикации за финансиране

Лекарят ти трябва да прецени дали твоето състояние отговаря на някое от изискванията, за да кандидатствате за финансиране, като документите се подготвят от клиниката.
За да бъде диагностициран тубарен фактор, има изискване за направена цветна снимка или лапароскопия, вие сте правили.
медицинска документация, удостоверяваща наличие на индикации по чл. 26 от правилника, както следва:
 -  за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 1 - документи от извършването на един или повече от следните методи: ХСГ и/или лапароскопия, и/или лапаротомия; ехографското изследване не е доказателствен метод;

Ако се окаже, че не може да кандидатствате с Тубарен фактор,
другият вариант е Неизяснен стерилитет, изискването е да са направени четири инсеминации (или ин-витро/ ИКСИ опита):
-за индикации по чл. 26, ал. 1, т. 4 - данни за безплодие в период най-малко две години, лекувано чрез конвенционални методи, вкл. с реализирани минимум четири цикъла с вътрематочни инсеминации (или ин-витро/ ИКСИ опита);

В началото на тази тема са копирани условията за финансиране и друга полезна информация: Одобрени от Фонд Асистирана Репродукция - ТЕМА 2
В този подфорум има още теми свързани с  Фонд "Асистирана репродукция"
« Последна редакция: Април 10, 2015, 20:14:11 pm от marsi »

« Отговор #632 -: Април 10, 2015, 19:02:49 pm »
marsi Благодаря ти
*
« Отговор #633 -: Април 10, 2015, 19:38:28 pm »
Мери, успех и стиснати палци от мен, а докато чакате дискусията с доктора или одобрение от фонда, направете си обичайните изследвания на хормони и изследвания за хламидии, микоплазми и уреоплазми, за да сте сигурни, че когато почнете ин-витро, ще сте отметнали всички евентуални причини за неуспех.
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

« Отговор #634 -: Април 10, 2015, 21:19:35 pm »
makiyaki по принцип тези изследвания съм ги правила и вс ми е в норма не знма дали ще трябва да ги правя повторно.
*
« Отговор #635 -: Април 11, 2015, 00:12:57 am »
Браво, мери, добре че всичко ви е готово, аз не прочетох какво сте правили, направо със съветите почнах, за което се извинявам.

При мен току що ми дойде първият цикъл след спонтанния аборт, днес макар и следобед, ще го броя за ден 1, оттук насетне имам следните прегледи:

Ден 3 (неделя, навръх Великден) хормони и вагинален УЗ.

Ден 7 УЗ със солен разтвор, това никога не съм го имала преди, ако някой е чувал за него, да ми пише. Разбрах само, че е за да се види формата на марката дали е нормална или не. Въпреки че занесох цветна снимка, на която се вижда че е нормална, но пък на ултразвука в 10 г.с на бременността ми формата на матката беше двурогова, как е възможно това?!

Както и да е. За генетичните изследвания ще чакам до 1 май, когато имам час с доктора да обсъдим резултатите. Да се надяваме, че през май месец ще подновим бебеправенето.

Успех на всички.

« Отговор #636 -: Април 11, 2015, 14:17:33 pm »
makiyaki няма проблем нали за това сме тук за съвети и подкрепа.Весели и светли празници на всички.:)
« Отговор #637 -: Април 11, 2015, 22:45:41 pm »
Момичета имам въпрос.То че цикълът ми полудя от както бебеправим полудя ама такова нещо не бях виждала.На някой случвало ли му се е първи ден от М да има парче лигавица така около 5 см.Нормално ли е.
*
« Отговор #638 -: Април 12, 2015, 17:43:00 pm »
Момичета, Христос Воскресе! С пожелания за всичко най-хубаво, много здраве и много успехи в личен и професионален план....и бързо да се махаме от тука  :lol:  :babyflips: :bfp: :balk_44:

*
« Отговор #639 -: Април 12, 2015, 19:46:56 pm »
Воистина воскресе!
Здраве и благополучие за всички,
и сбъдване на съкровените мечти!  :)

« Последна редакция: Април 12, 2015, 20:47:55 pm от marsi »