0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #340 -: Януари 27, 2015, 18:04:56 pm »
И за инсеминации ли има Фонд?

Не, няма  :D . При нас има основание за Инвитро и затова сме предприели тази стъпка.
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #341 -: Януари 27, 2015, 18:08:01 pm »
Незнам kati_vm вече се замислям дали да не се посъветвам и със друг специалист.Ходя там,защото ми е най-близко.Имам познати които са с добри и лоши мнения за него.
« Отговор #342 -: Януари 27, 2015, 18:09:11 pm »
С най-добри чувства ви пожелавам успех
*
« Отговор #343 -: Януари 27, 2015, 18:11:35 pm »
Аз съм чувала хубави неща за тази клиника. Майка ми преди да забременея щеше да ми изкара душата да ходя там. Значи ти имаш едно неуспешно инсе, така ли? С какво те стимулираха?
« Отговор #344 -: Януари 27, 2015, 18:18:51 pm »
Не инсето не се състоя.В деня на инсеминацията материалът от половинката ми доктора не го удобри.Прегнил в определен ден и час.Каза ни да изчакаме един цикъл и да отидем пак.
*
« Отговор #345 -: Януари 27, 2015, 18:48:05 pm »
Не инсето не се състоя.В деня на инсеминацията материалът от половинката ми доктора не го удобри.Прегнил в определен ден и час.Каза ни да изчакаме един цикъл и да отидем пак.
Прегнилът е само за спукване на фоликула, той не е стимулационно лекарство. Всъщност твоето проследява в дните, които посочи е било преди инсето? Правилно ли разбирам?
*
« Отговор #346 -: Януари 27, 2015, 18:53:04 pm »

Здравей, Geri_tka :) На първо място ми е чудно тези спермограми през няколко дни как са назначени, при положение че трябва да има минимум 3 дни въздържание за реални резултати. Иначе и аз не подлагам на съмнение докторски похвати, но според мен това не е проследяване на О. Следи се, докато не се пукне фоликулът и се гледа има ли свободна течност, всичко наред ли е. Добре е да се пусне и прогестерон на 7ми ден след О, защото резултатите дават много добра представа дали след О с жълтото тяло всичко е наред. Базалната температура също много помага за това. Според мен без поне два цикъла, да не кажа три - следене по този начин, не могат да се вадят заключения. Отделно сперматозоидите се обменят на около 3 месеца, така че докторът ти е знаел още от първата спермограма какви са резултатите. Странно зашо не е изчакал поне месец за пиене на добавки от мъжът ти...За морфологията само да кажа - мъжът ми е с 8% и забременях естествено. Не знам при вас колко е лоша. Наистина те съветвам на първо място да се убедиш кога е О - дали с тестове и БТ и ЦС, дали с фоликулометрия,като си гледаш и ти монитора :) Стискам палци всичко да се нареди :))
« Отговор #347 -: Януари 27, 2015, 19:18:33 pm »
Здравейте момичета.Хвърлете едно око на тестовете .Последният е от днес 15 ден от цикъла.
*
« Отговор #348 -: Януари 27, 2015, 19:22:16 pm »
Здравейте момичета.Хвърлете едно око на тестовете .Последният е от днес 15 ден от цикъла.
На мен последният ми изглежда доста положителен за ову, така че бебеправете. Успех!
*
« Отговор #349 -: Януари 27, 2015, 19:30:22 pm »
Здравей, Shanel,  моите тестове се насищат повече - стават еднакви чертите. Във всеки случай - почвайте го бебчето, но утре направи и нов тест и прави докато не си сигурна, че тестът е отрицателен - тоест чертата е по-бледа спрямо най-наситения ти тест :) Стискам палци :)
« Отговор #350 -: Януари 28, 2015, 16:43:40 pm »
Здравейте днеска е .Но ме притеснява факта че вдигнах външна температура 37.2  и не ми е много добре.Преди аборта никога не съм я усещала.Това нормално ли е или вече се побърквам.
*
« Отговор #351 -: Януари 28, 2015, 17:54:28 pm »
Shannel, не се притеснявай за телесната температура, тази не е висока. Тестът днес е положителен, овулацията се очаква да настъпи в следващите 48ч., затова започнете с опитите от тази вечер и дано това да е успешният ти месец! Късмет  :)
Добре е тестовете да се правят от - през + до - , дава допълнителна информация, затова направи още един тест утре.
« Последна редакция: Януари 28, 2015, 18:28:44 pm от marsi »

« Отговор #352 -: Януари 28, 2015, 18:26:30 pm »
Благодаря.Ще продължа с тестовете.Много съм благодарна,че го има този форум и всички вас.Имах нужда от подобна комуникация.Ако знаете само каква подкрепа и спокойствие чувствам след регистрацията си тук.Благодаря ви.
*
« Отговор #353 -: Януари 28, 2015, 19:05:14 pm »
  shannel  :bighug:
*
« Отговор #354 -: Януари 28, 2015, 21:13:11 pm »
След първата ми стимулация с Клостилбегит съм, бита ми е вече и инжекция с Хориомон и е време да действаме, а аз съм болна и кашлям като магаре. Направо не знам какво да правя! Толкова съм го чакала този момент и ми се струва тъпо да го отлагам заради един грип, който най-вероятно ще отмине бързо, но ме е страх да не се налагат лекарства. Какво се прави в такива случаи?

*
« Отговор #355 -: Януари 28, 2015, 22:24:44 pm »
След първата ми стимулация с Клостилбегит съм, бита ми е вече и инжекция с Хориомон и е време да действаме, а аз съм болна и кашлям като магаре. Направо не знам какво да правя! Толкова съм го чакала този момент и ми се струва тъпо да го отлагам заради един грип, който най-вероятно ще отмине бързо, но ме е страх да не се налагат лекарства. Какво се прави в такива случаи?
Пий чай с мед, ако имаш хрема вземи капки с морска вода и не се отказвай. Успех!
*
« Отговор #356 -: Януари 29, 2015, 00:12:07 am »
Hecate, дано да се разминеш само с хрема. Аз от снощи започнах нещо с температурата и днес беше кулминацията - 39,5'С ТТ! Направо щях да полудея. Едва успяхме да я смъкнем. Яд ме е, защото искам-не искам, се наложи да изпия две шепи хапчета, а и на мен днес ми сложиха Прегнил за пукане на фоликул. Така ми било писано. Успех и както е казала kati_vm, няма да се отказваш  :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #357 -: Януари 29, 2015, 09:09:17 am »
Не съм се отказала, болна - не болна, действано е по въпроса. Засега хремата не е нещо страшно, въпреки че я има. Основно гърло и гадна кашлица. Пих чай с мед, след това изтискани лимони, но не минах и без една глътка детски сироп за кашлица, защото кашлях до задавяне. Надявам се да е било проблем. Аз лично толкова много съм отлагала, имам една извънматочна 2007г.- от която след втора операция ми е отстранена лявата тръба, 2012г. възобновихме опитите с много упоритост и следене, 2013г. пуках киста (тогава разбрах, че ми я няма тръбата, но че другата е ок), а накрая на годината жлъчката ми направи проблем и отложихме до операцията за махане на жлъчката с камъните в нея, която беше чак октомври 2014г. Оттогава направих още една киста и реших вече, че без да е контролиран цикъла явно ще е трудно. Така започнах да посещавам ин витро клиника. За съжаление се оказа, че за периода на отлагането и морфологията на спермограмата се е влошила леко и сега е на 9%, но всички ни уверяват, че това не е проблем. Така че не ми се губят още месеци в чакане. Един грип няма да ме спре  :D

« Отговор #358 -: Януари 29, 2015, 12:41:08 pm »
 Hecate явно ти си много силна  жена.Направо ти се възхищавам.Точно така един грип не трябва да те спре.Много съжалявам за нещата през които си минала .Вярвам и ти пожелавам тази година да видиш и прегърнеш рожбата си.
*
« Отговор #359 -: Януари 29, 2015, 14:17:09 pm »
Здравейте, момичета!
Реших вече да се включа в тази тема, защото ние с мъжа ми правим опити за второ детенце. Имаме диагностициран мъжки фактор от 8 години. Спермограмата на съпруга ми е мнооооого лоша и отново чакаме започване на процедура ин витро, по-точно, Интрацитоплазмено инжектиране на сперма. Въпреки това не спираме да се надяваме чудото пак да стане спонтанно. В този период от осем години имам две спонтанни забременявания. Първия път всичко завърши чудесно и се роди прекрасната ни дъщеря, но за съжеление, втората ми бременност, миналата година март месец, завърши със спонтанен аборт в началото на осмата седмица.
Опитвам се да не го превръщам във фикс идея, но знаете как са нещата: всеки месец, преди датата на вероятната менструация, надеждата е последното, което се загубава.... Познавам тялото си до болка. Не правя тестове за овулация, но по цервикалната слуз и други признаци, се опитвам да отгатна кога е най-благоприятният момент за зачеване и тогава се полагат особени усилия :))). Този месец графиката ми е доста добра и изгарям от нетърпение, но знам, че е почти невъзможно чудото пак да ни се усмихне...Но думичката почти е причината надеждата никога да не ме напуска. И този форум е единственото място, където мога да споделя. Не живеем в България вече повече от 15 години, далече от близките ни сме  и никой не знае за проблемите ни. Така че, мили момичета, само с вас мога да споделя...
Благодаря ви!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!