Здравей, Geri_tka.
Когато ние правихме спермограма, се оказа, че има отклонения от нормалните показатели. Тогава нашата лекарка (репродуктивен специалист) поиска още една, но поне месец след първата, за да проследи дали показанията от първата са тенденция или са били повлияни от нещо. От нея знам, че сперматозоидите, както и яйцеклетките, се развиват и узряват напълно за около 100 дни (поправете ме, ако нещо не съм разбрала и греша). Затова много често, когато проблемът е при мъжа и е назначено лечение, реални резултати се отчитат най-рано след 3 месеца. Аз лично не мисля, че МОМЕНТНОТО високо кръвно може да повлияе на качеството на сперматозоидите. Смятам също, че определено има някакъв проблем в резултатите, които са ви представени на двете толкова различни спермограми. Като повечето момичета във форума и аз ще ти кажа, че е изключително важно, изследването да бъде направено в специализирана клиника по репродуктивно здраве, а не в случайна лаборатория.
Относно обърнатата матка, не мисля, че е проблем. Имам две познати момичета, които са със същата особеност - забременяха спонтанно, без проблем, от раз и сега си гледат сладурковците. А твоята овулация в дните, които си споменала ли настъпва?