Здравейте,
На 28 г съм и От 2 години правя опити за забременяване без резултат. Реших да отида в специализирана клиника, да ми кажат къде е проблема. На прегледа се установи, че имам много дебела ендометриална лигавица 20мм, полипи и много тесен цервикален канал. Докторътказа, че трябва да ми направи пробно абразио,за да премахне полипите и дебелата лигавица и дилатация (разширяване на канала). Каза ми, че след това няма да имам проблем. Приятелет ми си направи спермограма- резултатите не са отлични, но след няколкомесечен прием на лекарства ще е ОК.
Аз се съгласих да се подложа на тези процедури, определиха ми ден и час и отидох. Приспаха ме за около 30мин. но след като се събудих доктора каза, че не е успял да премине през канал, защото бил много тесен и нямало как да стане, прекратил всичко, защото в противен случай рискува да ми перфорира матката. Каза ми да пия няколко дена но шпа след което да направим втори опит. Пих хапчетата и отидох след 4 дена пак за същото. Тоя път дори са били двама лекари и пак не са успели. Казаха ми че виждали някакви възелчета и се съмняват за миомни възли (два на брой 14 и 18 мм) и че те са причината да не може да премине инструмента през канала. Каза ми да си направя ядрено магнитен резонанс, за да се види какво е. Също така ми каза да отида по време на цикъл, за да види от къде излизала тази кръв и как минава изобщо през канала. Аз имам болезнен и редовен цикъл. Някой имал ли е подобен проблем с тесен канал, моля споделете. Много се притеснявам