Здравейте, хайде и аз да се запияша тук, явно се очертава да поседя в темичката.
Накратко, с приятеля ми започнахме да правим опити, но цикълът ми е много нередовен, дори отсъства с месеци(имам ПКЯ) и след година неуспешни опити, решихме да се обърнем към специалист и да направим необходимите изследвания.Очаквах,че проблемът ще е в мен и с малко медикамнетозна помощ ще се оправят нещата(само да уточня, че имам едно детенце на 6 години, но не от сегашния ми приятел.)Генеколожката ми изписа дуфастон за предизвикване на цикълът и след това кломифен,който аз не пих съответно,понеже много четох тук в Зачатие и разбрах, че кломифена не се пие без неоходимите изследвания.Решихме между временно да направим хормоналните изследвания и спермограма.А ето ги и реултатите:
Направени са на 4-ти ден от цикъла:
FT3-4.34 (3.1-6.8 pmol/l)
FT4-14.34 (12.0-22.0 pmol/l)
TSH-0.98 (0.27-12.6 uIU/ml)
LH-10.1 (2.4-12.6 U/l)
FSH- 4.4 (3.5-12.5 U/l)
Estradiol - 117.4 (46-607 pmol/l)
И от спермограмата:
Дни на въздържание- 5 (3-5)
Консумация на алкохол:не
Лечение с антибиотици:не
Мтериалът е получен: на място
Време на втечняване: 10 мин (60мин.)
Обем: 5,5(2,0-6,0мл.)
ph: 7,2-7,8(7,2-7,8)
Вискозитет:0(0,1,2,3)
Желатинови конгломерати: не
Аглутинати:не
Бактерии:да
Кръгли клетки: 10-20 (<5 млн.)
Обща концентрация на сперматозоиди на 1 мл.-39,5(20,106)/ml
Нормокинетични сперматизоиди(А+В)-37,1%(>=50%)
A.С бързи ленерли постъпителни движения (ЛПД)- 18,4%
В.С бавни ЛПД-18,7%
Хипокинетични-16,7%
Акинетични-46,2%
Концентрация нормокинетични сперм. А+В на мл.-14,65 (10,106/ml)
Обща концентрация на нормокинетични сперм.80,58(20,106/ml) в обема
Заключение:Asthenozoospermia
Бихте ли коментирали как ви се виждат нещата, тъй като вече трети ден чакам отговор от АГ-то(бяхме се разбрали да и изпратя резултатите,тъй като сме от различни градове), но отговор все още нямам.
Мислите ли,че трябва вече да се обърнем към специалист по стерилитет и изобщо към какъв специалист да се обърнем от тук нататък?
Изобщо имаме ли някакви шансове за естествено забременяване или вече да мислим за други алтернативи?
Извинявам се за дългия пост, но съм много объркана, очаквах и генеколожката да отговори за да знам какво да правя,но....вече се побърках от четене
Благодаря предварително.