0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #960 -: Юни 03, 2015, 20:49:37 pm »
Да това е листовката,то да потърся второ мнение,но от кой незнам

*
« Отговор #961 -: Юни 03, 2015, 20:56:36 pm »
Шанел е от Бургас, наскоро беше попаднала на добър АГ, ако искаш я питай за него и иди там. Иначе аз съм завършила в Бургас висшето си образование и мога да те насоча към Габровска, работи в ДКЦ в Славейков. Внимателна е и се надявам да ти е от полза. Нямам системни наблюдения към работата й,т.к. съм ходила само 2 пъти, но имам спомен, че имаше добра апаратура и обясняваше подробно всичко, за което съм я питала
P.S. За да не пускам нов пост, ще преправя този. Видях, че Шанел пише, че е доволна от д-р Душепеев. Той май е началник на Родилното в Окръжна Болница Бургас. Ако става въпрос за Антонио Душепеев де. Но фамилията е рядка и едва ли Шанел говори за друг.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 21:12:15 pm от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #962 -: Юни 03, 2015, 22:07:03 pm »
Аника,доста абсурдно ми се струва положението...
Този лекар преди да предпише медикамента изпрати ли те да направиш цветна снимка за проходимост на тръбите??!
Клостил се приема само ако е установена проходимостта на тръбите!

Аз лично те съветвам да спреш приема и незабавно да смениш лекаря със специалист репродуктивна медицина!!!
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 22:09:10 pm от ДАЛИНДА »

*

Anika85

• 195
  • Много се обичаме
« Отговор #963 -: Юни 03, 2015, 22:29:21 pm »
Мерси за отговорите,серозно ме наплашихте за това лекарство... ,всъщност какви може да са лошите последствия от него?

*
« Отговор #964 -: Юни 03, 2015, 22:35:52 pm »
Моят АГ ми каза, че най-голямата опасност е свръхстимулация т.е. едновременно пукане на няколко фоликула. Да кажем са два. И двата се оплождат, единият се закрепя в матката, а другият в тръбата( тубарна бременност).И тук лекарите трудно успяват да открият тубарната бременност на време.Може да се стигне до доста тежки последствия. Затова и трябва да те следят да знаят колко доминантни фоликула имаш и дали другите след евентуална Б се резорбират, а не нарастват в кисти. Друго, което знам е, че някои момичета не понасят добре препарата. Силни главоболие, гадене и дори вдигане на кръвно. При мен имаше рязка смяна на настроението и силна раздразнителност, като при ПМС на 10 степен.
« Последна редакция: Юни 03, 2015, 22:45:50 pm от Синеочка »

« Отговор #965 -: Юни 03, 2015, 22:40:48 pm »
Мерси за отговорите,серозно ме наплашихте за това лекарство... ,всъщност какви може да са лошите последствия от него?

Не се плаши,просто този медикамент стимулира яйчниците но се приема след направена цветна снимка и се приема от 3-ти ден на цикъла независимо от схемата!
Не се започва прием след края на кръвотечението!
Всичко е описано в листовката,никой не казва,че написаното там е опасно за теб,казваме,че лекаря очевидно е некомпетентен,както Лили ти е написала.
Така и не каза правила ли си цветна снимка?
Успокой се,за това е форума,да се допиташ и да помогне който с каквото може.
Сама виждаш,че сме единодушни по въпроса,просто спри лекарството и опитай да намериш специалист РМ.

*
« Отговор #966 -: Юни 04, 2015, 00:43:26 am »
Anika85, според мен също не е логичен този прием на Клостилбегит от 9 ден на МЦ, имам три цикъла стимулирани с Клостил. В повечето случаи го назначават от 3 ден на МЦ, при мен даже единият път док. прецени, че е по-добре да го започна от 2-ри ден, тъй като съм с ранна овулация. Както и в листовката пише, в някои случаи може и от 5-ти ден (при по-късна О.), но ти не си с късна овулация, а от 9-ти ден .... за първи път чувам за такъв вариант. 

*
« Отговор #967 -: Юни 04, 2015, 15:21:04 pm »
Момичета, на какво може да се дължи поява на цервикална слуз, 6-7 дена след предполагаемата овулация (според мен- тестове, БТ и цервикална слуз), но не белтъкообразна, а малко по- гъста, но пак бе мирис и цвят?
И още нещо- БТ и ТТ имат ли някаква зависимост- да речем, че 37,1 ти е БТ, то ТТ трябва да с 0,3-0,5 по - висока?
Знам, че температурата е една и съща, просто БТ е температурата от хормоните (най- тъпо казано), а ТТ е и в резултат на метаболизма, външни фактори и тн.

Само да кажа и до къде стигнах с намирането на клиника близо до мен- В Поатие има само една, която е в университетската болница, а частна клиника има в Ла Рошел. Иначе има и частни кабинети, но там се провежда само следене (тази информация ми е от личния лекар). Звъннах в два такива кабинета и ми казаха, че час могат да ми дадат най- рано за септември края. Работят по каса, както почти всички медицински кабинети- 70% се покриват от касата, а другите, ако допълнителната ти здравна осигуровка покрива това.
« Отговор #968 -: Юни 04, 2015, 18:41:26 pm »
Момичета откакто почнахме опити овулацията ми стана нетърпима.Преди това даже не съм знаела какво е това камо ли да я усетя.Почнах нова работа и днес просто едвам издържам .Кръста много ме боли а като седна все едно си сядам на яйчника.Скачах натисках еее не минава да се пука вече че полудявам.Това на какво се дължи ,никоя приятелка която има вече бебе не е била така .Да не е липса на нещо незнам вече....
*
« Отговор #969 -: Юни 04, 2015, 18:51:29 pm »
Ами според мен му се казва на това болезнена овулация.При мен беше подобно след кюртажа. Първите една две О ми бяха така. Док ми каза, че все още хормоните не са балансирани и може би затова се получава така. Може би и ти като мен си с по-нисък праг на болката и затова ти се вижда нетърпимо. Аз взимах Но-шпа, много ме отпускаше.

« Отговор #970 -: Юни 05, 2015, 19:33:02 pm »
Момичета едно въпросче може ли?прогестерон с резултат 7.82 на 26ти ден от цикъла нисък резултат ли е?
*
« Отговор #971 -: Юни 05, 2015, 19:40:23 pm »
krasimka, напиши мерни единици и референтни стойности. За да има смисъл да се интерпретират резултатите, прогестерон се изследва на 7-ми ден след доказана овулация. Ти проследявана ли си?
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #972 -: Юни 05, 2015, 20:07:35 pm »
На  11 май беше последния ми цикъл,той е на около 30-32 дни,не не ми е доказана овацията,лекраката ми даде направление и каза от 3 дойда отида за прогестерон.
*
« Отговор #973 -: Юни 05, 2015, 20:36:00 pm »
Без доказана О няма как да се коментира според мен  yahoo_33
« Последна редакция: Юни 05, 2015, 20:39:03 pm от lilitu »
« Отговор #974 -: Юни 05, 2015, 21:16:57 pm »
Момичета едно въпросче може ли?прогестерон с резултат 7.82 на 26ти ден от цикъла нисък резултат ли е?

А по принцип има цяла тема за хормонални изследвания и резултати!
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50611.0
Нека не размиваме същината на тази тема...

*
« Отговор #975 -: Юни 06, 2015, 08:36:30 am »
ДАЛИНДА още 6 дни май ни остават :) Как се чувстваш? Някакви симптоми?

Аз нищо, или поне няма нещо което много да ме съмнява...малко спокойно го карам, не подскачам при всяко божкане в яйчниците. Това е единственото, малко болки, но и в двата яйчника, даже като че ли в левия повече (спукания фоликул беше от дясно)..:)
Друг не чака ли с нас?

*
« Отговор #976 -: Юни 06, 2015, 08:47:33 am »
Аз- още 5-6 дена :)
*
« Отговор #977 -: Юни 06, 2015, 09:32:15 am »
Хайде, момичета, стискам ви палци! И трите от тук направо в темата на бременните. Да ви поръся с малко прашец, пък дано, дано  :bfp: :bfp: :bfp: yahoo_33 :bori_007: :bori_004:

*
« Отговор #978 -: Юни 06, 2015, 10:02:38 am »
Дано :) И на теб да ти се връща :)
*
« Отговор #979 -: Юни 06, 2015, 12:22:28 pm »
Pav-la успех и на теб :))) Айде много положителни тестчета се очакват следващата седмица....;)

Синеочка мерси много мила, минавам през прашеца, незнам дали е син или розов, какъвто прихвана - такъв :)

П.С Сега видях, че е розов ;)