щом
marsi дава зелена светлина, значи може да пишем
Темата за АРТ в чужбина е много полезна,
Pav-la разгледай я задължително, но до колкото разбирам ти още не е стигнала до този етап.
Pav-la Относно цени, какво да ти кажа...Едни хормонални изследвания (най-базови) са към 50 евро..Естрадиол само е 20...
При мен посещаването на гинеколог по здравна каса е към 40 евро без ЦМ и микробиология, с тях е към 80 евро. В частна клиника, умножи по 2 минимум. Ходила съм на ендокринолог частен, много беше мил и симпатичен, обаче нищо не ми каза и ми взе 120... Мога да продължавам много..В София съм била в "Малинов" и "Надежда" и в двете е в пъти по евтино, най-много 50лв съм плащала за преглед, дори и 20...
Ако искаш да отидеш в частна репродуктивна клиника във Франция си подготви поне 2000 евро...и това само за начало...
Моят съвет е да пробваш през касата, защото ти се полага, и просто излъжи че няма бременност от 2-3 години. На твое място, бих се обърнала към женералист конкретно за да ме изпрати при репродуктивен специялист, а ако се прави на интересн (което е много възможно) си отстоявай позицията и спомени световните организации как дефинират инфертилитет (т.е след 2 или 3 години опити спадаш в тази категория) и че нямаш време за губене. Те не обичат ако си начетена и запозната, но ако си отстояваш позицията и знаеш какво искаш няма кой да те спре.
Френски форуми не чети, те имат абсолютно различен манталитет (поне за мен) и начин на мислене. Форум като Зачатие ще те информира в пъти в повече от гледна точка на какво да изискваш от лекаря, какво да очакваш от него и евентуално какви изследвания трябва да пуснеш.
Във Франция, както и в България, ако си осигурена, имаш право на няколко финансирани опита, НО, във Франция да стигнеш до тази екстра е малко трудно. Има значение и на колко сте години? Ако сте под 30 може и за това да ви претупват..
Пиши ако има още въпроси