0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #900 -: Май 29, 2015, 15:23:12 pm »
Маки,на това ще наблегнем при всички случай.

Кати,не са ми слагали прегнил,задължително ли е,аз четах,че не е.Така или иначе на мен не ми е поставен прегнил.
За спукване на фоликулите ми препоръча упражнения,фитнес,секс.
Защо ти звучи несериозно?Мисля,че тук из темите имаше подобни случаи,едва ли е нещо нетипично!

Криси,успех миличка и на вас :bighug:

« Отговор #901 -: Май 29, 2015, 16:11:14 pm »
Марси,моля за коментар за прегнила.Също и за упражненията ако е възможно.
Ще бъда благодарна да чуя мнението ти.

*
« Отговор #902 -: Май 29, 2015, 18:03:08 pm »
Далинда, миличка, стискам ти всичките си палци   :bighug: :bighug: :bighug:
*
« Отговор #903 -: Май 29, 2015, 20:17:39 pm »
Маки,на това ще наблегнем при всички случай.

Кати,не са ми слагали прегнил,задължително ли е,аз четах,че не е.Така или иначе на мен не ми е поставен прегнил.
За спукване на фоликулите ми препоръча упражнения,фитнес,секс.
Защо ти звучи несериозно?Мисля,че тук из темите имаше подобни случаи,едва ли е нещо нетипично!

Криси,успех миличка и на вас :bighug:
Таймирането на овулацията с прегнил дава по-добър шанс на инесто. Нека и Марси каже. Обработената сперма живее по-малко от 24 часа, ако днес не ти се спукат фоликулите, или утре най-късно, инсето е провалено.
прилагам материал от библиотеката на зачатие: http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=550
« Отговор #904 -: Май 29, 2015, 20:47:59 pm »
Благодаря Кати,аз го изчетох този материал веднага щом разбрах че предстои инсеминация.
По думите на лекарката обработения материал на партньора е годен до 48 часа.
Нямам идея защо лекарката не е преценила да ми се постави Прегнил,не ми се вярва да е забравила,знам ли и аз.Не ми е удобно да позвъня и да я питам:"Защо не ми е поставен Прегнил?"
Препоръчала ми е спукване по естествен начин,защо не е избрала по-лесния и по-сигурния  начин наистина нямам представа...
В темата за инсеминациите изчетох всеки ред,тя е статистическа,всички описани случаи са с таймирана овулация,защо аз не съм,изобщо незнам!
Имам нотка на притеснение относно този факт,но си стискам палци и се надявам,вярвам,че може пък и да се случи.

Лили,благодаря,имам нужда от всичките ти палчета :bighug:
« Последна редакция: Май 29, 2015, 20:59:07 pm от ДАЛИНДА »

*
« Отговор #905 -: Май 29, 2015, 23:31:12 pm »
ДАЛИНДА моля те, успокой се и се довери на лекаря си! Колкото повече четеш и слушаш странични мнения, толкова по-зле за теб! Почивай си, мисли само позитивно!

Малко се дразня, че веднага се намери немедицинско лице, което да даде акъл ЩОто няма кво друго да прави и за това е решила да те филмира излишно....

Не разбирам защо пред свършен факт трябва да се коментира и да се всява смут...имсеминацията е минала, можем само да се надяваме и да се молим за ДАЛИНДА всичко да стане от първия път, а не само да плюем и да и създаваме излишно напрежение!
« Последна редакция: Май 29, 2015, 23:44:46 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #906 -: Май 29, 2015, 23:51:52 pm »
ДАЛИНДА, успех и от мен!
Аз мога да ти кажа при нас как процедира лекарката ни. Слагаме Прегнил или Хориомон и на спукан фоликул (приблизително около 40 часа след инжекцията) правим инсето. Винаги сме правили на спукан фоликул. Другата опция е с реинсеминация. Това, което Кати ти е писала за обработената сперма е вярно - сперматозоидите в нея преживяват значително по-малко от нормалното (говори се и за 6-12 часа преживяемост), но това пак е строго индивидуално. Затова се препоръчва вечерта след инсето и два-три дни след това да има сексуални контакти, което увеличава концентрацията на сперматозоиди и шанса за зачеване. Стискам палци :)
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
*
« Отговор #907 -: Май 30, 2015, 00:33:36 am »
Далинда, действитерно в репродуктивните клиники обикновено поставят Прегнил (съдържа ЧХГ и има същият ефект върху тялото като лутеинизиращия хормон). Поставя се за доузряване на яйцеклетките (предвид това, че фоликулите не нарастват съвсем равномерно, някои са с по-малък размер) и таймиране на овулацията (често инсеминацията е около 36ч след Прегнила, но по преценка на лекаря може да се направи в два поредни дни, също и вариантът, който Златето е описала, на спукан фоликул).

Чела съм за АГ специалисти, които правят ИНСЕ и без Прегнил, изхождат от повишаването на LH, както при спонтанен цикъл (включително Е2 и размерът на фоликулите). Този вариант е посочен и в статията, към която Кати е дала линк:
"Някои лекари не използват ЧХГ, а чакат естественото покачване на ЛХ хормона. В този случай инсеминацията се прави най-често 36 часа след покачване на ЛХ, но също е възможна инсеминация и на 24 час, тъй като овулацията може да е малко по– рано."
Възможно е с оглед размера на двата фоликула и хормоните при последното изследване, твоята лекарка така да е преценила.

Да, някои лекари препоръчват упражнения (коремни преси и т.н. за спукването на фоликула) при спонтанна овулация, прави си ги ако искаш, не могат да ти навредят, даже ще активират оросяването в малкия таз, което е добре, но не се пресилвай  :)
Категорично е отречен онзи вариант да се лежи след процедура, най-общо препоръките са жената след инсеминация или трансфер да запази естествения си начин на живеене и нормалните за нея физически натоварвания, без пресилване.

Далинда, желая ти късмет, дано това да е успешният ти опит!  :)
« Последна редакция: Май 30, 2015, 00:57:00 am от marsi »

« Отговор #908 -: Май 30, 2015, 09:38:28 am »
Добро утро момичета,
благодаря на всички ви за отговорите и отделеното време :thankyousign:

Криси,не се ядосвай,знаеш,че аз съм позитивна,всеки има различно мнение и го споделя,което е негово право.Няма лошо да чуем и такива,вярно е че действа малко негативно но пък от друга страна е и градивно.

Злате и Марси,благодаря и на вас за изчерпателните отговори,картината ми е съвсем ясна.Изчитайки абсолютно всичко се озадачавам че при мен не е таймирана овулацията.
Вчера сутринта,преди да даде материал партньора,лекарката ме видя на УЗ,каза че положението е чудесно и действаме.Дори каза че няма смисъл да пускаме естрадиол,според нея имайки предвид двата доминантни фоликула би трябвало е да е около 600.Аз обаче поисках да го пуснем,така или иначе трябваше да чакаме да се обработи материала и наистина беше 616.84.
Вероятно за моя случай е преценила да бъде без медикамент за спукване,въпреки,че е по сигурния вариант.
За годността на спермата в повечето статии пише,че е 12-24 часа,тя каза до 48 часа и да наблегнем на хубавия секс и вкъщи да си направя упражнения за корем колкото мога без да се натоварвам повече от необходимото.
Моята лекарка се слави с това че държи нещата да се случват възможно по най-естествения начин,много е внимателна и мила,човечна е,не обяснява много,но аз си го знам вече и си разпитвам каквото ме вълнува.
Всеки случай си е строго индивидуален и явно в моя така е преценила да се действа.
Ние сме доста обнадеждени и ако все пак инсеминацията се окаже неуспешна и се стигне до втора такава,задължително ще поставя въпроса за таймирането.
Аз се радвам че се повлиявам добре от стимулацията,четох,че много жени не се повлияват...
Сега ни предстои чакане,имаме доста шарено ежедневие и няма да броим и да мислим непрекъснато за това.
Вчера след процедурата ме оставиха да лежа около 30 мин.но режима не съм си променяла,напротив отидох си на работа за малко,после се запътих към фитнеса,но в крайна сметка реших вкъщи да си правя някоя и друга коремна преса,обичайното ни ежедневие...

*
« Отговор #909 -: Май 30, 2015, 12:01:26 pm »
ДАЛИНДА моля те, успокой се и се довери на лекаря си! Колкото повече четеш и слушаш странични мнения, толкова по-зле за теб! Почивай си, мисли само позитивно!

Малко се дразня, че веднага се намери немедицинско лице, което да даде акъл ЩОто няма кво друго да прави и за това е решила да те филмира излишно....

Не разбирам защо пред свършен факт трябва да се коментира и да се всява смут...имсеминацията е минала, можем само да се надяваме и да се молим за ДАЛИНДА всичко да стане от първия път, а не само да плюем и да и създаваме излишно напрежение!
Достатъчно занимания си имам!!!! Това което написах, е за доброто на Далинда и е на база на личен опит!!!! Тя няма много време и не е добре да го губи с неподходящи подходи! Не трябва да се заблуждаваме един друг! Не живеем в розов свят! Желая й успех!
« Отговор #910 -: Май 30, 2015, 14:08:25 pm »
Момичета,днес ми е 36-ти ден от цикъла.Вчера сутринта правих уринен-отрицателен.Дали вече би отчело ако имаше нещо?С късна овулация 23 ден...34 дневен цикъл?Побъркващо е...
*
« Отговор #911 -: Май 30, 2015, 22:35:55 pm »
Цветенце, изчакай поне 14 дни след О за пиклив тест, тоест направи и утре един сутринта :) Стискам палци,  възможно е и при бременност, вчера да е било рано за пиклив тест :) Успех утре  :bighug:
*
« Отговор #912 -: Май 30, 2015, 23:46:24 pm »
cvetence_daga Подкрепям  lilitu, направи едно тестче утре с първа урина, yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17 stork-boy  Много стиснати палчета от мен!!!

kati_vm Не си разбрала какво съм написала. Аз като цяло чета всички твои постове и смятам, че  като цяло си информирана и начетена. Не съм поставяла под въпрос информацията и съвета които си и дала, те може да са най-правилните на земята, но нещото което ме подразни беше самият подход.  Ако имаш някакво мнение по въпроса, кажи и и го по-натам, няма смисъл да я филмираш и разстройваш в деня на инсеминацията и пред свършен факт...сега ще го мисли 2 седмици....То всички в тази тема само това мислим по 2 седмици...5-10 дни няма да имат огромно значение за съвета ти...

Както и да е, днес, пак след много чакане, си имаме лигавица 12мм което май е добре, доказана О, фолукула от 18мм го няма....лекаря нищо не каза относно деня на О, важното е че е имало. Следващия месец, като ми дойде (дано не) ще следим фоликули и О. Много са ми напрегнати гърдите, знам че е много ранно да мисля за бременност, но гърдите просто ме побъркват...

« Последна редакция: Май 30, 2015, 23:50:11 pm от Krisi08 »

*
« Отговор #913 -: Май 31, 2015, 11:15:32 am »
Крисче, супер :) Айде сега стискаме палци и чакаме  :bighug:
« Отговор #914 -: Май 31, 2015, 22:27:01 pm »
Криси,страхотно,много,много стискам палци да се е случило чудото.
С теб ще сме заедно в очакване и ДАНО видим  :bfp:
Да,лигавицата е ок,и моята беше толкова в петък преди инсеминацията,ако не се бъркам,че бях много развълнувана.
Сега остава да сме спокойни и наистина да не ни идва следващите 9 месеца :balk_118:

За гърдите,знам ли,моите са на периоди,преди доста ме боляха и бяха напрегнати,сега пък отдавна не са били така.Дано ти се поуспокоят.
« Последна редакция: Май 31, 2015, 22:28:36 pm от ДАЛИНДА »

« Отговор #915 -: Юни 01, 2015, 06:29:36 am »
38-ми ден.....пиклив тест-отрицателен  :(
*
« Отговор #916 -: Юни 01, 2015, 08:02:40 am »
Цветенце, не се отчайвай, все пак наистина може да е рано. След като O е била сравнително късно. Най-добре, ако имаш възможност пусни си кръвен, за да си наясно. Ако не си Б продължаваш напред. Всеки нов месец е нова надежда и нов шанс. Късмет :bighug: :bighug: :bighug:
Криси, чудесни новини! Хайде дано с мъжа да сте спретнали едно гръцко бебоче. Стискам палци месецът на детето да е вашия :bighug:
Далинда, налази ли здраво мъжа тия дни? Колкото повече, толкова повече, нали знаеш  8) Ще чакам да се похвалиш с най-хубавия ТБ. Успех и много палчета!Дано късметът на начинаещия е с вас и на финал пухкав бебок :bighug:
« Последна редакция: Юни 01, 2015, 08:14:42 am от Синеочка »

Всеки миг е още един шанс...
« Отговор #917 -: Юни 01, 2015, 08:21:20 am »
Пуснах кръвен,следобед ще е ясно :)
*
« Отговор #918 -: Юни 01, 2015, 08:29:07 am »
Ами хайде, дано да имаш радост! Ще чакаме да се похвалиш :D

Всеки миг е още един шанс...
*