0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #320 -: Януари 22, 2015, 14:57:06 pm »
Здравей Shannel, изчакай един нормален цикъл и тогава зачочнете с опитите. Съжелявам, че си загубила бебето.
« Последна редакция: Януари 22, 2015, 14:58:49 pm от kati_vm »
« Отговор #321 -: Януари 22, 2015, 18:43:12 pm »
Да ,но след като спрях да кървя първия път и си мислехме ,че всичко се е нормализирало и не сме се пазили.
« Отговор #322 -: Януари 23, 2015, 21:42:14 pm »
lilina7778, а тест прави ли?
Shannel, дано скоро се нормализират нещата, съжалявам и аз за сполетелите ви неприятности и скоро да има успешна бременност.
<br />
« Отговор #323 -: Януари 24, 2015, 17:58:36 pm »
Здравейте отново.Днес се събудих и имах обилна цервикална слуз .Никога не съм имала толкова много,но разбрах че след аборт е нормално около овулацията да става така.Купих тестове ето го първия...вие как смятате или утре или в понеделник ,точно тогава става 14 ден.
*
« Отговор #324 -: Януари 25, 2015, 10:50:06 am »
Здравей, Shannel, съжалявам за това, което ти се е случило  ..... дано този месец вече се нормализират нещата и цикълът да е стабилен! А обикновено с каква продължителност е месечният ти цикъл (като изключим последните два месеца), имам предвид продължителността на целия цикъл, не дните за менструация?

Според мен този тест все още не е положителен, трябва тестовата черта да стане наситена колкото контролната (понякога и по-наситена от нея), продължи си с тестовете.

« Отговор #325 -: Януари 25, 2015, 15:10:25 pm »
Цикълът ми е беше до миналия месец като часовник - 30 дневен . Менструацията трае 4 дни -нормално започва ,2 ден е обилно ,3 нормално и 4 слабо.Никакви проблеми или оплаквания .Просто никога не ми е закъснявала или подранявала или някакви проблеми с нея.
« Отговор #326 -: Януари 26, 2015, 15:05:41 pm »
Здравейте и от мен момичета. Ние правим опити от почти година.Минахме през много процедури и пиене на всякакви лекарства.  :( Доста се отчаях след поредния отрицателен тест вчера.
« Отговор #327 -: Януари 26, 2015, 18:07:26 pm »
Пробвахте ли по време на менструация.Може да ви се стори странно,но познавам няколко двойки които ей така не ставало .По съвет на по-възрастна жена пробвали по време на менструация.Едното бебе сега ми е много голяма приятелка.
*
« Отговор #328 -: Януари 26, 2015, 21:52:03 pm »
Пробвахте ли по време на менструация.Може да ви се стори странно,но познавам няколко двойки които ей така не ставало .По съвет на по-възрастна жена пробвали по време на менструация.Едното бебе сега ми е много голяма приятелка.

Въпросът е да се разбере кога е овулацията, явно при тези жени овулацията настъпва по това време, но мисля че са редки тези случаи. Geri_tka, мериш ли базална температура и правиш ли тестове за овулация? Започни с това на първо време. Отделно какви изследвания сте правили и какви процедури?Правила ли си фоликулометрии? А спермограма на партньора в репродуктивна клиника? Сподели, за да можем да помогнем, доколкото ни е възможно :)
*
« Отговор #329 -: Януари 26, 2015, 22:28:53 pm »
Здравейте и от мен момичета. Ние правим опити от почти година.Минахме през много процедури и пиене на всякакви лекарства.  :( Доста се отчаях след поредния отрицателен тест вчера.
Здравей,   имаш ли правена цветна снимка? Има ли правена спермограма на партньора в репродуктивна клиника, не в някоя лаборатория? Ако тези две изследвания са о.к., имаш редовен цикъл и си под 30 можеш още известно време да изчакаш, като почнеш да следиш БТ, цервикална слуз и правиш ову тестове. Ако си над 30, моят съвет е възможно най-бързо да се ориентирате към добър репродуктивен специалист и да прецените какви са опциите. Успех!
« Отговор #330 -: Януари 27, 2015, 16:06:00 pm »
Имам правена цветна снимка,всички хормонални изследвания,3 спермограми.Перфектна лигавица и фоликули.Странното е,че в рамките на една седмица ни назначиха 2 спермограми и резултатите са в двете крайности,доктора ни чак се изненада.А в деня на инсеминацията резултатите на мъжа ми бяха под нормите.Той беше много притеснен,вдигна кръвно.Може ли това да е оказало влияние?
« Отговор #331 -: Януари 27, 2015, 16:17:05 pm »
Фоликулите доктора ми ги следи.Ходя на 8-ми,10-ти и 12-ти ден от цикъла.Сега в понеделник пак съм при него.При мен проблемът е,че съм с обърната матка.А при мъжът  ми лоша морфология,но общия брой е добър
*
« Отговор #332 -: Януари 27, 2015, 16:29:35 pm »
Здравей, Geri_tka.
Когато ние правихме спермограма, се оказа, че има отклонения от нормалните показатели. Тогава нашата лекарка (репродуктивен специалист) поиска още една, но поне месец след първата, за да проследи дали показанията от първата са тенденция или са били повлияни от нещо. От нея знам, че сперматозоидите, както и яйцеклетките, се развиват и узряват напълно за около 100 дни (поправете ме, ако нещо не съм разбрала и греша). Затова много често, когато проблемът е при мъжа и е назначено лечение, реални резултати се отчитат най-рано след 3 месеца. Аз лично не мисля, че МОМЕНТНОТО високо кръвно може да повлияе на качеството на сперматозоидите. Смятам също, че определено има някакъв проблем в резултатите, които са ви представени на двете толкова различни спермограми. Като повечето момичета във форума и аз ще ти кажа, че е изключително важно, изследването да бъде направено в специализирана клиника по репродуктивно здраве, а не в случайна лаборатория.
Относно обърнатата матка, не мисля, че е проблем. Имам две познати момичета, които са със същата особеност - забременяха спонтанно, без проблем, от раз и сега си гледат сладурковците. А твоята овулация в дните, които си споменала ли настъпва?
"Не ми казвай, че небето е лимитът, след като има стъпки на Луната."
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #333 -: Януари 27, 2015, 16:55:05 pm »
Лекуващия ни лекар е Доктор Бойчев от Инвитро клиника Свети Иван Рилски, гр. Тутракан.Напълно съм съгласна с това което си написала.Овулацията ми според доктора е  на 14 ден от цикъла ми.Аз лично не съм си вземала тестове за овулация.Това че резултатите са толкова различни не знам на какво се дължи.Закл. е oligoasthenoteratozoospermia.Това беше на 14.12.2014.Мъжът ми пие Трибестан,Витамин Е и едни сашета .Сега в понеделник пак сме там
*
« Отговор #334 -: Януари 27, 2015, 17:12:58 pm »
Фоликулите доктора ми ги следи.Ходя на 8-ми,10-ти и 12-ти ден от цикъла.

Овулацията ми според доктора е  на 14 ден от цикъла ми.Аз лично не съм си вземала тестове за овулация.

Как лекарят ти е разбрал, че овулираш на 14-ти ден, ако последното ти посещение при него е на 12-ти ден от цикъла? Мен също ме наблюдават от доста време чрез фоликулометрии, но ходя преди и след дните за овулация, за да се види дали реално е настъпила такава чрез спукване на фоликула.
Иначе, нямам впечатления и не мога да коментирам д-р Бойчев. Ние сме от София и посещаваме Клиника за репродуктивно здраве тук.
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 17:15:17 pm от zhristozova »
"И все пак, докато имам дъх, топя ледените цветя по прозорците си, защото имам душа, която не може да не се надява.”
“Sad birds still sing.”
« Отговор #335 -: Януари 27, 2015, 17:41:28 pm »
Може би защото искаше да извърши инсето  със стимулация,а не на естествен цикъл,или преценка според нарастването на фоликула.Нямам идея.Сляпо му се доверяваме и каквото каже го правим.Вие правихте ли инсеминация или още не?
*
« Отговор #336 -: Януари 27, 2015, 17:51:51 pm »
Не, не сме. Обмисляме го като вариант. Предстои ни подаване на документи към Фонда, защото всъщност основният ни проблем е при мен.
Между другото, във Форума мисля, че има няколко теми, свързани с мъжкия фактор - може да се поразровиш и да се информираш за доста полезни неща.
« Последна редакция: Януари 27, 2015, 17:58:15 pm от zhristozova »
“Sad birds still sing.”
« Отговор #337 -: Януари 27, 2015, 17:58:37 pm »
И за инсеминации ли има Фонд?
*
« Отговор #338 -: Януари 27, 2015, 18:00:22 pm »
Фоликулите доктора ми ги следи.Ходя на 8-ми,10-ти и 12-ти ден от цикъла.Сега в понеделник пак съм при него.При мен проблемът е,че съм с обърната матка.А при мъжът  ми лоша морфология,но общия брой е добър
Не искам да поставям под въпрос методите на д-р Бойчев, но малко ме учудва как е определил че овулираш на 14 ден, след като си хидила на прегледи само до 12 ден от цикъла? Чисто логически не мога да си го обясня!?
*
« Отговор #339 -: Януари 27, 2015, 18:04:42 pm »
И за инсеминации ли има Фонд?
Фондът не покрива инсета.