0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #300 -: Декември 19, 2014, 17:10:48 pm »
Не съм си правила изследване за проходимост..Мислих,но все се надявах да стане чудо,досега винаги съм се успокоявала с мисълта,че е имало причина да не става-стресови ситуации,притеснения и т.н...но май е време до го направя :) Знаете ли към кого да се обърна за проблема ни ? Спермограмата я направихме при Д-р Даскалова в New Life  -Пловдив !
*
« Отговор #301 -: Декември 19, 2014, 18:12:12 pm »
Не съм си правила изследване за проходимост..Мислих,но все се надявах да стане чудо,досега винаги съм се успокоявала с мисълта,че е имало причина да не става-стресови ситуации,притеснения и т.н...но май е време до го направя :) Знаете ли към кого да се обърна за проблема ни ? Спермограмата я направихме при Д-р Даскалова в New Life  -Пловдив !
Здравей, при затруднения със забременяването, основен момент е отхвърлянето на проблем с проходимостта на тръбите при жената. Цветната снимка не е приятно изследване, но се преживява. Аз мога да те посъветвам само за Варна, за Пловдив - дано се включат други момичета. Успех!
« Отговор #302 -: Декември 19, 2014, 18:30:08 pm »
Благодаря ви за съветите..Надявам се и някой друг да се включи.Не се притеснявам толкова от изследването,колкото от резултата ,защото след като всичко до тук е добре,то би трябвало да имам някакъв проблем!
*
« Отговор #303 -: Декември 19, 2014, 18:43:02 pm »
Благодаря ви за съветите..Надявам се и някой друг да се включи.Не се притеснявам толкова от изследването,колкото от резултата ,защото след като всичко до тук е добре,то би трябвало да имам някакъв проблем!
Не е задължително да има проблем. Не се притеснявай.
« Отговор #304 -: Декември 19, 2014, 19:09:32 pm »
Благодаря,kati_vm :)
*
« Отговор #305 -: Декември 19, 2014, 19:55:03 pm »
Sweet Dream, цветна снимка съм правила при д-р Крумов в  Медлайн и бях доволна.  Д-р Даскалов също прави (New Life), той е и репродуктовен специалист.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
« Отговор #306 -: Януари 03, 2015, 12:03:43 pm »
Привет, момичета! Нова съм във форума и в опитите за бебе. Със съпруга ми правим опити вече 3 месеца, но за съжаление без резултат. От този месец започвам да си следя ову с тест ленти и да си измервам базалната температура. Имам опасения, че проблемът може да е в оскъдната ми менструация (особено напоследък е доста оскъдна). Дай Боже на всички положителни тестчета за бременност през Новата година!:)
*
« Отговор #307 -: Януари 03, 2015, 13:26:15 pm »
Привет, момичета! Нова съм във форума и в опитите за бебе. Със съпруга ми правим опити вече 3 месеца, но за съжаление без резултат. От този месец започвам да си следя ову с тест ленти и да си измервам базалната температура. Имам опасения, че проблемът може да е в оскъдната ми менструация (особено напоследък е доста оскъдна). Дай Боже на всички положителни тестчета за бременност през Новата година!:)
Здравей, ако искаш мнение от момичетата във форума, бих те посъветвала да нанасяш БТ в ову календара на Зачатие и да сложиш връзка към него в подписа си като лентичка. Успех!
« Отговор #308 -: Януари 03, 2015, 15:11:31 pm »
Добре, аз започвам да меря БТ от днес! Благодаря!
*
« Отговор #309 -: Януари 03, 2015, 15:43:08 pm »
Добре, аз започвам да меря БТ от днес! Благодаря!
Здравей, графиката ти е недостъпна. Моля, прочети указанията как да я направиш достъпна и за другите потребители.
*
« Отговор #310 -: Януари 04, 2015, 20:58:00 pm »
janest, този линк не отваря графиката ти, напиши с кое име си регистрирана в  Овулационен карендар и ще копирам линк.

Също маркирай графиките да бъдат видими от други потребители:
Овулационен календар -> моят профил ->  слагаш отметка след  Желая графиките ми да бъдат видими от другите потребители -> Запиши промените

За да поставиш линк на графиката в подписа си:
От  Овулационен календар -> (оранжевото поле) Лентички -> кликваш върху избрана картинка и копираш линка ->
отиваш във  Форум -> Личен профил -> публична информация -> поставяш копирания адрес в  Подпис -> накрая  Промяна на профила
« Последна редакция: Януари 04, 2015, 23:09:12 pm от marsi »

« Отговор #311 -: Януари 13, 2015, 12:39:24 pm »
Здравейте,
На 28 г съм и От 2 години правя опити за забременяване без резултат. Реших да отида в специализирана клиника, да ми кажат къде е проблема. На прегледа се установи, че имам много дебела ендометриална лигавица 20мм, полипи и много тесен цервикален канал. Докторътказа, че трябва да ми направи пробно абразио,за да премахне полипите и дебелата лигавица и дилатация (разширяване на канала). Каза ми, че след това няма да имам проблем. Приятелет ми си направи спермограма- резултатите не са отлични, но след няколкомесечен прием на лекарства ще е ОК.
Аз се съгласих да се подложа на тези процедури, определиха ми ден и час и отидох. Приспаха ме за около 30мин. но след като се събудих доктора каза, че не е успял да премине през канал, защото бил много тесен и нямало как да стане, прекратил всичко, защото в противен случай рискува да ми перфорира матката. Каза ми да пия няколко дена но шпа след което да направим втори опит. Пих хапчетата и отидох след 4 дена пак за същото. Тоя път дори са били двама лекари и пак не са успели. Казаха ми че виждали някакви възелчета и се съмняват за миомни възли (два на брой 14 и 18 мм) и че те са причината да не може да премине инструмента през канала. Каза ми да си направя ядрено магнитен резонанс, за да се  види какво е. Също така ми каза да отида по време на цикъл, за да види от къде излизала тази кръв и как минава изобщо през канала. Аз имам болезнен и редовен цикъл. Някой имал ли е подобен проблем с тесен канал, моля споделете. Много се притеснявам
« Отговор #312 -: Януари 14, 2015, 12:29:12 pm »
Здравейте,
На 28 г съм и От 2 години правя опити за забременяване без резултат. Реших да отида в специализирана клиника, да ми кажат къде е проблема. На прегледа се установи, че имам много дебела ендометриална лигавица 20мм, полипи и много тесен цервикален канал. Докторътказа, че трябва да ми направи пробно абразио,за да премахне полипите и дебелата лигавица и дилатация (разширяване на канала). Каза ми, че след това няма да имам проблем. Приятелет ми си направи спермограма- резултатите не са отлични, но след няколкомесечен прием на лекарства ще е ОК.
Аз се съгласих да се подложа на тези процедури, определиха ми ден и час и отидох. Приспаха ме за около 30мин. но след като се събудих доктора каза, че не е успял да премине през канал, защото бил много тесен и нямало как да стане, прекратил всичко, защото в противен случай рискува да ми перфорира матката. Каза ми да пия няколко дена но шпа след което да направим втори опит. Пих хапчетата и отидох след 4 дена пак за същото. Тоя път дори са били двама лекари и пак не са успели. Казаха ми че виждали някакви възелчета и се съмняват за миомни възли (два на брой 14 и 18 мм) и че те са причината да не може да премине инструмента през канала. Каза ми да си направя ядрено магнитен резонанс, за да се  види какво е. Също така ми каза да отида по време на цикъл, за да види от къде излизала тази кръв и как минава изобщо през канала. Аз имам болезнен и редовен цикъл. Някой имал ли е подобен проблем с тесен канал, моля споделете. Много се притеснявам
*
« Отговор #313 -: Януари 14, 2015, 13:18:18 pm »
Mtosheva, правила съм хистероскопии за отстраняване на полип и аденомиоза на лигавицата, но нямам опит с дилатация, препоръката ми е да зададеш въпроса си в темата за хистероскопия:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26224.0  или в темата за дилатация:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39355.0, скоро не е писано в нея, но информацията може да ти е полезна ....
Също използвай търсачката, но първо кликни върху Форум, така търсенето ще включи всички теми във форума.

п.п. след търсене по дума (дилатация) видях че някои от момичетата които са правили такава процедура, пишат активно във форума, дано се включат с мнение.
Не знам в кой град си и какви са ти възможностите, но моята препоръка е да се консултираш с още един специалист (работещ с добра апаратура, може би пак в клиника), потърси второ мнение. 
« Последна редакция: Януари 14, 2015, 16:44:50 pm от marsi »

« Отговор #314 -: Януари 19, 2015, 15:17:05 pm »
Mtosheva, правила съм хистероскопии за отстраняване на полип и аденомиоза на лигавицата, но нямам опит с дилатация, препоръката ми е да зададеш въпроса си в темата за хистероскопия:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=26224.0  или в темата за дилатация:  http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=39355.0, скоро не е писано в нея, но информацията може да ти е полезна ....
Също използвай търсачката, но първо кликни върху Форум, така търсенето ще включи всички теми във форума.

п.п. след търсене по дума (дилатация) видях че някои от момичетата които са правили такава процедура, пишат активно във форума, дано се включат с мнение.
Не знам в кой град си и какви са ти възможностите, но моята препоръка е да се консултираш с още един специалист (работещ с добра апаратура, може би пак в клиника), потърси второ мнение.
Maris благодаря за информацията
*
« Отговор #315 -: Януари 21, 2015, 19:32:18 pm »
Здр.мили дaми и aз съм новa в сaйтa нa 27 г.съм зaпочвaм със БТ от няколко денa си го меря вече в светa нa инернетa сaм по нaясно с нещaтa .нaдявaм се дa се пилучи и при мен нa крaтко ще рaзкaжa и моятa история преди 4 години бях бременнa получих силно кървене мислех че ми пaднa плодa,но кaто отидох нa гинек.бях изненaдa бяхa близнAци едното е било недорaзвито и се нaложи дa нaпрaвя aборт.бях по мaлкa и по глупaвa сегa кaто се зaмислям дaли не сaм згрешилa обaркaнa съм и сегa зaпочвaме опитите дaно дa се получи искaм много кaкто го пожелaвaм нa всички сем.от сaрце зaщото знaм кaкво е дa искaш рожбa.
*
« Отговор #316 -: Януари 21, 2015, 20:02:43 pm »
Здравей, aksi, след като си започнала да измерваш БТ, най-удобно е да поставиш линк към графиката в подписа си, а това е темата за коментар на графики: 
Дайте да ви видя графиката - 11 тема.
Предполагам имаш регистрация в Овулационния календар на Зачатие, пет публикации преди твоята, съм описала как да се копира линк към графиката, ако нещо не ти е ясно, пиши  :).
Добре е заедно с измерването на Базална температура да изполваш и тестове за овулация. Тестовете ще ти показват в кои дни да очакваш настъпването на овулация (О. настъпва около 12-48ч. след
+ тест) и това е времето за активно полово общуване (всеки ден или през ден), започвайки от вечерта след положителния ову. тест.
Успех!  :)
« Последна редакция: Януари 21, 2015, 20:05:01 pm от marsi »

*
« Отговор #317 -: Януари 22, 2015, 10:34:53 am »
благодаря ти много за отговора.Ще се опитам на направя както си е по реда дано да стане.
« Отговор #318 -: Януари 22, 2015, 14:32:37 pm »
Здравейте и от мен .Аз съм нова във форума,но покрай всички промени около мен и терзания реших да се регистрирам и да стана част от вас.Ето и моята история близките 2 месеца.Не знам дали тук трябваше да я напиша ,за да ви попитам нещата които ме объркват.Ноември месец  малко преди цикъла ми решихме вече да не се пазим .Това става около 7 дена преди цикъл.Дойде ми на 26 ноември както обикновено 4 дена до 29 ноември.На 4 декември започна да ми цапа кафеникаво.Аз помислих че е нещо нормално заради аномалиите на времето.Но то продължи още 4 дена ,през това време просто усещах вътре в мен как всичко ми се мърда все едно вдигах температура 37 градуса ,чувствах че изгарям.Отидох на гинеколог ,всичко нормално няма кисти.Изписа ми витамини и следващата седмица да отида за цитонамазка.Кървенето спря след 3 дни.На 15 направих тест за бременност -положителен.На 16 пак при докторката -да съм чакала още 1 седмица ,това щяло да бъде някоя бременност която няма да се задържи.Направих кръвен ЧХГ -56.7.На 20 пак почнах да кървя но този път ставаше червено.На 21 силни коремни болки като контракции и обилно кръвотечение със съсиреци.На 23 преглед при друг специалист .Съмнения за извънматочна отново кръвен тест- 47,7 .Извод -направен спонтанен аборт ,и каза че на датата 26 трябва да ми дойде нормален цикъл.Кървенето продължава и на своя глава като мина 26 пих метергин и така ми дойде на 29 декември.Продължи кървенето и на 5 отидох при друг специалист.Нарушен хормонален баланс заради нарушената бременност -изписа ми Дуфастон ,Дицинон и Метергин след 3 дни ми спря .Почнахме на ново план БЕБЕ 2 , нещеш ли на 13 пак ми дойде.АЗ ВЕЧЕ СЪМ ШОК.На 17 ми спря и на 19 пак на доктор .Е дами според вас как да разбера кога ще е овулацията ми?Казаха ми че тестовете няма да ми дадат точен резултат заради скорошната бременност?Объркана съм
« Отговор #319 -: Януари 22, 2015, 14:53:06 pm »
Здравейте.Искам и аз споделя за моя проблем(ако мога така да нарека).На 8 чнуари ми дойде менструацията по принцип винаги точна 28 дни.периода ми беше 4-5 дни слабо прокървяване червено към тъмно червено.На  19 сутринта имах отново зацапване  кафяво което е и до днес .)Не е менструация,а само някакво леко зацапване. Голяма болка изпитвам в гърдите почти не понасям сутиен,а сутрин при ставане болката в гърдите е още по силна (напрегнати Да вмъкна,че от половин година правим със съпруга ми опити за дете.ВСИЧКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И СПЕРМОГРАМА СМЕ НАПРАВИЛИ ПРЕДВАРИТЕЛНО И СА ОК.