0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Правим опити за бебе - Тема 2
« Отговор #20 -: Април 15, 2014, 14:34:31 pm »
Здравей,
Клостилбегит не се пие, ако нямаш направена Цветна снимка на тръбите. Ти имаш ли такава?
Според мен трябва да си направиш и 1-2 фоликулометрии, за да видиш дали образуваш доминантен фоликул, дали се пука и т.н. Важно е спермограмата да е направена в РЕПРОДУКТИВНА клиника, защото в обикновена лаборатория се дават фалшиво-позитивни резултати. Пусни си на 3 ден от цикъла LH, FSH, Prolaktin, Estradiol. Пусни и и ТСХ, защото и той също влияе при зачеването.
Моето мнение е да се обърнете към спецалист от репродуктивна клиника.
Успех  :)
« Отговор #21 -: Април 15, 2014, 14:59:04 pm »
Здравейте и ние  с моят мъж правехме опити 4 години и всеки месец надежди,но с идването на цикъла всичко рухваше докато не се захванах сериозно с нещата и направихме всички изследвания и се установи проблема направо ме е яд че загубих толкова време в напразни надежди и очаквания и отговори от страна на лекарката спокойно ще стане.Затова ако не става до 1.5-2години дори мога да кажа,че и 2 години е дълъг срок започвайте с необходимите изследвания и то само в клиника за стерелитет за да се установи проблемът!Успех желая на всички
« Отговор #22 -: Април 16, 2014, 12:39:06 pm »
радостинка лекарката ми не видя да има овулация...иска да пробва ме с малка доза от клостилбегит да види дали с стимулацията на овулация ще стане забременявяне и тогава да ми направи  цветна снимка,защото проходимоста на тръбите се правило с доказана овулация. а до колкото другите изледвания съм правила абсолютно всички за хормоните ..даже ноември месец лежах 5 дена в клиника мед лайн да ми направят нужните изледвания за да разберат защо ми е нередовен тогава бях лекувана за малко от д-р петрова в медлайн и казаха че  всичко е добре и ми изписаха инофолик пия я вече 4 месец, ами казаха да я пия 6 месеца,предполагам ,че проблема може да е защото не можем да уцелим датата на овулация тъй като цикъла ми е нередовен ... оффф много съм се отчаяла вече  :(
« Отговор #23 -: Април 17, 2014, 14:31:32 pm »
sylver, последователността на изследванията е обратна: първо снимка после стимулация.
Ако тръбите са запушени няма смисъл да пиеш хормони напразно. Губи се излишно време, а и това все пак са лекарства. Самата цветна снимка като изследване дава много важен отговор за вида на стерилитета и няма смисъл да се отлага.
По принцип е хубаво поне 3-4 цикъла да проследите какво се случва с овулацията.
Дали фоликулите нарастват или не, образували се доминантен, дали доминантния фоликул овулира или става на киста. Това са 3-4 прегледа в месеца, само с един не става ясно какво какво е положението.
Хормоналните изследвания са с давност 6 месеца, хубаво е да ги повториш.
А какво точно лекувахте в клиниката?
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #24 -: Април 18, 2014, 10:04:33 am »
Момичета, заповядайте, заедно с ваши приятели, да отпразнуваме 10-тата годишнина на Зачатие!
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=50335.0
*
« Отговор #25 -: Април 22, 2014, 00:35:38 am »
Здравейте момичета :)
Аз съм съвсем зелена във вашият форум. А също и в бебеправенето. реших че това вероятно е най-добрата тема за да се представя  :P
 С приятеля ми започнахме сериозни опити за бебче към края на Март. Дори се надявах да сме успели, но за мое нещастие М. ми се появи непредвидено със седмица по-рано :( Не се отчайвам защото все пак това е едва началото! Важното е да мислим позитивно!
На всички бъдещи мами, които вече са получили своята добра новина, пожелавам лека и безпроблемна бременност!
*
« Отговор #26 -: Април 22, 2014, 12:32:59 pm »
Хоп и ние при вас  :( Правим опити от една година. решихме да тръгнем по изследвания и още от първото ударихме на камъм СГ ни е доста лоша. Ето и нея
ТЕСТ :                                                ОТКЛОНЕНИЕ :      РЕЗУЛТАТ :    РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ:
ДНИ НА ВЪЗДЪРЖАНИЕ :   …………………..   …………………..   (3-5)
СПЕРМАЛЕН ОБЕМ :     …...N……   .... …..5,4...……..     (2.0-6.0 мл.)
ВРЕМЕ НА ВТЕЧНЯВАНЕ:    ………. ….     ...……15…….    ( 1-60 мин.)
рН     ……………     ...……..8,5.......   ( 7,2-7,8 )
ВИСКОЗИТЕТ:    ……..……   ………..0..……   ( 0,1,2,3,см.)
ЖЕЛАТИНОВИ ТЕЛЦА:     ННН   МАСОВО   (- )
ЦВЯТ:         
СПЕРМАЛНА КОНЦЕНТРАЦИЯ:   .……!……    ……..…--………    (20-250х106/мл.)
ПРОГРЕСИВНИ ДВИЖЕНИЯ:   …….!……   …….....0.……..   (> 50%)
БЪРЗИ ПРОГРЕС. ДВИЖЕНИЯ:   …...! ….   .…….…0………   ( % )
БАВНИ ПРОГРЕС.ДВИЖЕНИЯ:    …….……   ………..0..……..   ( % )
БЕЗ ПРОГРЕСИВНИ ДВИЖЕНИЯ:   .…………   ..……...0……….   ( % )
НЕПОДВИЖНИ :   …..……    …….....100……    ( % )
ОБЩА СПЕРМ.КОНЦЕНТРАЦИЯ:   …………    ……....13,2…..    (20-1500х106/обем)
НАЛИЧИЕ НА ДРУГИ КЛЕТКИ:          
ЛЕВКОЦИТИ :     …..N.…….   5-6   ( 3- 5 )
МЛАДИ КЛЕТКИ ОТ СПЕРМ.РЕД:         ( + / - )
СПЕРМАЛНИ АГЛУТИНАТИ:         ( - )

**На нативен препарат : Много рядко неподвижни сперматозоиди !         

**След седиментиране на целия обем :  Рядко единични акинетични сперматозоиди  с анормална морфология!         

ЗАКЛЮЧЕНИЕ………OligoAsthenoTeratozoospermia……………………
Къде е правена спермограмата? Не виждам морфология по Крюгер в нея?

« Отговор #27 -: Април 24, 2014, 19:33:55 pm »
А, здравейте и от мен. Имам две дечица и двете момичета. Голямата ми е на 9г. , а малката ми е на 1г. и 4м.
Разликата е голяма , поради лични причини.
Сега работим вече около 4-5 месеца за трето. (борим се за МЪЖКО) , но каквото Бог даде, нека ни са живи и здрави!!!
Тааа случи ми се нещо необичайно....
Цикъл редовен около 26 дни, защото в деня когато ми свърши М след 19-20 дни ми идва отново.
Последна М на 27.03 и продължи 4-5 дни ... всичко нормално..
Предполагаемата от мен дата за следващата М бе или на19.04 или на 20.04...
На 21.04 - първи ден от закъснението направих тест---->отрицателен...
Дойде ми на следващия ден, на 22.04  ----> До тук добре!
Но няколко часа преди да ми дойде М си направих тест и излезе положителен ... Много се зарадвах, макар, че втората черта беше розава. И хоп.... след няколко часа М-то ми дойде ???????
Незнаех какво да си мисля... Моя комшийка ми каза да повторя теста и резолтата беше отрицателен...
Възможно ли е да има бременност и тъй като урината беше премесена с кръв от М-то , таа да е отчетено погрешно,
или втория тест е бил фабрично лъжлив положителен????
« Отговор #28 -: Април 24, 2014, 20:41:42 pm »
Здравейте на  всички мили дами! Нова във форума и с радост ще следя какво се случва с всички вас, които се опитват да забременеят от повечко време като мен :?, знам че има и такива, които опитват и от повече.
Опитваме вече от 1г. и 5м. Имам СПКЯ, като до миналата година, ноември по една киста всеки месец, която се пукаше с идването на новия МЦ. От януари нямам такива кисти, само поликистозните яйчници останаха, но имам доказана овулация с фоликулометрия, меря БТ от 2 месеца, но никакъв резултат и този месец:( С нови надежди в понеделник отивам за изследване на хормони и мъжлето на спермограма. Миналата година го правихме - неговите изследваня бяха ОК, моите не особено. Тогава отказах да се тъпча повече с противозачатъчни и започнах да пия билки и хомеопатия. Резултатът поне на половина е на лице - имам ОВУ! Надявам се скоро да видя 2-те чертички! Пожелавам го и на вас от все сърце!!!
*
« Отговор #29 -: Май 07, 2014, 10:43:00 am »
Здравейте момичета :) И ние правим опити от доста време, но от около 4 месеца по-сериозно със следене при доктор на овулация :) Решихме да направим и спермограма и звънях в една репродуктивна клиника, която ми е най- близо. Там ми казаха, че цената на обикновена спермограма е 90 лв, а на разширена - 300 лв. Първо - каква трябва да си направи мъжът ми и второ - навсякъде ли са такива цените? Ако имате препоръка за конкретна клиника - моля за отзиви :) От София съм :) Благодаря и успешен ден :)
« Отговор #30 -: Май 07, 2014, 11:11:49 am »
lilitu, цените са там някъде  :wink:.
За начало - обикновена спермограма става :)
Важното е да е направена в някоя клиника за репродуктивни проблеми, за да са наистина достоверни резултатите.
След като си в София имаш избор, може да провериш и в друга клиника.

http://zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=158
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #31 -: Май 07, 2014, 12:36:22 pm »
Благодаря, radosttinka :)
« Отговор #32 -: Май 08, 2014, 10:46:55 am »
Здравейте момичета :) И ние правим опити от доста време, но от около 4 месеца по-сериозно със следене при доктор на овулация :) Решихме да направим и спермограма и звънях в една репродуктивна клиника, която ми е най- близо. Там ми казаха, че цената на обикновена спермограма е 90 лв, а на разширена - 300 лв. Първо - каква трябва да си направи мъжът ми и второ - навсякъде ли са такива цените? Ако имате препоръка за конкретна клиника - моля за отзиви :) От София съм :) Благодаря и успешен ден :)

Здравей, lilitu:) Скоро мъжът ми прави обикновена спермограма в "Д-р Щерев" цената беше около 30лв!
« Отговор #33 -: Май 08, 2014, 16:10:08 pm »
Lilitu, ние правихме разширена за 80 или 90 лева в софия 2000, а в надежда или щерев -все ги бъркам тази която е на дойран и гоце делчев обикновена за 40 май може и 30 да беше просто ги правихме миналата година и не си спомням много точно цените

След бури - мир и тишина,
След нощ - безбрежна светлина.  

*
« Отговор #34 -: Май 08, 2014, 16:18:51 pm »
Разширената за 300лв включва показатели, които за първо изследване не са ти необходими. Реално ти трябва обикновена спермограма, но по-добре да е по критерийте на Крюгер. Всяка клиника си ги пише по различен начин нещата като разширена, обикновена, по Крюгер,.... Цената с Крюгер трябва да е 70-100лв (грубо казано), т.ч. просто ги питай обикновена + Крюгер и дано стане :)
« Отговор #35 -: Май 08, 2014, 19:08:19 pm »
Разширена спермограма+Крюгер в клиника Надежда е 150лева.
*
« Отговор #36 -: Май 08, 2014, 21:10:40 pm »
Благодаря момичета  :bighug: Запазихме час вече за понеделник в една клиники, спермограмата ще е по Крюгер :)  Дано всичко да е наред и благодаря за отзивите :)  :bighug:
« Отговор #37 -: Май 08, 2014, 23:02:43 pm »
Успех мила!
« Отговор #38 -: Май 11, 2014, 18:49:38 pm »
На кратко моята история..Ноември месец направих 2 опита,на 20 години бях тогава сега съм 21г,викам си всичко ще е наред,но ето че не беше,получих леко зацапване и отидох в спешното на Майчин дом през сълзи,обясних на жената че сме правили опити и тн,прегледа ме вика имаш раничка,но иначе всичко си работи добре,трябва да отидеш на друг лекар...За нещастие на следващият ден получих болки при уриниране,и моя вика към Пирогов отиваме..От урологичния кабинет ме пратиха в гинекологичния,беше една много груба лекарка,дори не обясни какво става,вика имаш киста,изписа оргаметрил,от който кистата мина..Тогава през Декември 2013 взех направление от личния ми лека в Бургас и отидох в поликлиниката в Меден Рудник,когато бях във ваканция,по принцип уча в София.Уж една много добра лекарка,прегледа ме със спекулум,вика имаш ли пари в тебе..викам не,тя вика без пари ще ти вземи цитонамазка,отивай веднага да я носиш,с талон от мене ще те излезе 5 лв,после ме прегледа на ехфограф,щото и казах за кистата,вика по-малка е след цикъла пак ще дойдеш трябва да се е изчистила..Вика трябват една година неуспешни опити за да търсиш помощ от специалист..Тръгнах си взех пари от нашите  и отидох с рев в лабораторията..оставих я и когато се върнах в София Януари излязоха резултатите и ги взех от Студентска поликлиника,беше първа група и лекарката искаше да ми взима биопсия с ПЪЛНА УПОЙКА....уплаших се викам не..и реших да потърся второ мнение..Отидох скоро при д-р Шикова в ДКЦ Николай Победоносец,близо до ВМА,и беше много мила,видя ме,вика имаш раничка но е малка,няма нужда от лечение,после ме видя с вагинален  ехограф,каза че има отделен фоликул и че ще настъпи овулация до дни..,но тогава приятерля ми не беше в България и нямаше как да правим секс..После потърсих и трето мнение,в поликлиниката до община Младост,при д-р Кукуряшкова,заради леко кървене,изписа ми Дуфастон по схема,и пих от него,къренето спря и отидох за вторичен преглед,каза че съм здрава и че мога да си правя опити..От тогава не съм ходила на лекар,приятеля ми си дойде на скоро,на 7 и 8  Май си правих тест за овулация,бяха положителни и трите теста, на 8 правихме опит за бебе,на 9 теста за овулация беше отново положителен..Не сме правели секс от тогава,но от вчера съм много сънлива,не ям месо,и ми е много криво.Днес ме боли ниско корема,имам леко главоболие,и обилно бяло течение,гърдите ме наболяват.Дали има някаква вероятност да съм забременяла според вас...дайте ми съвет за всичко което ви казах..Благодаря!
Живота е хубав!
« Отговор #39 -: Май 11, 2014, 19:08:13 pm »
Според мен мило момиче,намери си твоят лекар,а не да ходиш от един на друг и всички да ти изписват различни лекарства и различни мнения!Колкото дали си бременна само времето ще покаже,ако си толкова нетърпелива направи си тест за бременност,но мисля,че е рано и за него просто имай търпение!Успех ти желая!