Здравейте,нова съм във форума,за това бих искала да ме извините,ако греша в нещо предварително.
От 5 месеца правим опити за бебе,интересувам се постоянно и научавам всеки месец по нещо ново или за мерене на БТ,за ову,за лекарства,проблеми и т.н. Имам много въпроси ,но все ще започна отнякъде,дано има кой да ми отговори.
Почти всеки цикъл от години ми започва с кафяво зацапване и до преди 3 месеца си отбелязвах деня на зацапването като първи ден от МЦ,но след посещения вече при гинеколози техният съвет е да се отбелязва като 1 ден денят с кърваво течение,вие как мислите?Тоест първите 2 месеца от бебеправенето може ову-то ми да сме го подминавали,щом съм отбелязвала грешен първи ден,но следващите 3 месеца,уж всичко беше наред,отбелязвах както трябва,но бебе все още няма.Знам,че е рано,но все пак искам съвет и от вас.
Това е за сега,благодаря предварително
Здравей, МЦ започва от първия ден с кървене. Ако кървенето почне следобед, за първи ден се счита следващият ден. Ако мериш. БТ, тя ще те ориентира кога е била овулацията. Между двете фази на цикъла трябва да има поне 2 десети рсзлика в БТ. Лутеална фаза под 10 дни е проблем за имплантацията на оплодената яйцеклетка. Успех!
Благодаря за отговора. Метода на мерене на БТ показва,доколкото знам,чрез повишението на темп,че ову е имало и е минала предния ден преди покачването,нали така? Но това ми е странното в последните 3 цикъла,че веднъж ову ми е на 16-я ден,другия път е на 12-я ден,а третия на 9 ден,не е ли голяма разликата?Другото нещо миналия месец беше,че теста ми за овулация отчете 2 черти в деня на повишението на температурата,а не предния,защо така?
Здравей, а каква е общата дължина на цикъла ти през тези три месеца? За тестовете за ову, нека някой друг от момичетата да сподели опита си. Аз не ползвам, тъй като имам поликистоза, при която нивата на LH са високи и тестовете за ову не ми отчитат коректно. На въпроса ти за БТ - да щом се вдигне БТ и се задържи висока ову е минала.
Ако не броим зацапването през първия ден,то циклите ми са от 29,30 дни,а ако ги броим са 27,28 дни...това ме обърква доста. Но пък разликата е само ден,два винаги,не става въпрос за голяма разлика,но овуто ми все се мени,това проблем ли е или е нормално?
ЛФ ми е последните 2 месеца съответно 12 и 16 дни.Дори този месец не очаквах да ми дойде,заради тази дълга ЛФ,но уви,дойде ми вчера,отново със сутрешно зацапване и чак към следобед с кръв,за това ще броя като 1 ден от МЦ днес,29-ти.Графиките ми са на листи,за мое удобство,но ще взема да ги попълня и да ги прикача тук за последните 2 месеца,за да е по-удобно.
Последният ми въпрос е може ли да съм в ову,(както показва теста,с две хубави на цвят черти) и едновременно с това да измервам температура 37? Или при такава темп ову непременно е свършила?
Много благодаря за бързите и информативни отговори,страхотни сте