0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ранна Менопауза
« -: Февруари 27, 2014, 13:38:54 pm »
Здравейте мили момичета! На 26 години съм а хормоналните ми  изследвания са близки до тези на моята прекрасна Мама която е на 44г и е в настъпила менопауза за пример   FSH - то ми е 38,7 а  АМХ 0,16. Но искам да ви кажа че до сега съм натрупала много стаж по отношение на проблеми свързани с женската полова система. Целта да вляза във форума е както да прочета мненията ви по различните въпроси така и да помогна на някои от вас с натрупания опит който имам до момента.  Само да вметна с какво съм се сблъсквала на кратко до момента. На 19 години имах киста на единия яйчник която оперативно бе отстранена, и към днешна дата този яйчник е вече редуциран. На 23 години при цитонамазка 3-та А група ми бе направена конизация на шийката на матката до изчистено. И от 1/2 година се опитваме с моята половинка да си направим бебе без успех. И разбира се не е минало много време опити но изведнъж разбирам че съм с изследвания като на жена пред менопауза да не кажа в менопауза, а съм само на 26 години. В борбата съм най вече с майчицата си която ме подкрепя и е със поне 2 стъпки преди мен. 
*
Re: Ранна Менопауза
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2014, 14:55:16 pm »
Здравей,  Marry_Bi, съжалявам, че на твоята възраст си вече с редуциран ЯР!
Би ли споделила какво сте предприели по отношение на установения проблем, според мен е малко вероятно спонтанните опити да дадат резултат, посещаваш ли репродуктивна клиника, ако да- коя и какви са препоръките на твоя лекар. Аз съм на годините на майка ти и със силно редуциран ЯР вече. В клиниката, която посещавам, за случаи като моя се практикува инвитро на Естествен цикъл, т.е. без или с много лека стимулация. Опитът показва, че при силно редуциран ЯР стимулациите по протокол не водят до добър резултат. Ако те интересуват подробности, ще пиша още.