проблемът с правилата за прием в ДГ и училища е, че те не се спазват.
никой не проверява дали наистина адресната ви регистрация е тази, която твърдите. никой не проверява дали наистина фирмата, в която работите, наистина е на територията на общината, както сте написали във фалшивата служебна бележка.
аз съм стояла на опашка 48 часа, за да запиша детето си в кварталното и най-близко до дома ми училище. кандидатите бяха толкова много, че при наличието на предимство "местоживеене в квартала" (няма значение постоянно или временно), трябваше да приемат само деца от квартала. сега се оказва, обаче, че половината деца пътуват от други краища на София, за да дойдат на училище. кой ги допусна с фалшиви документи и неверно подадени данни?
кой допуска фалшиви ТЕЛК-ове, бележки от лекари за СОП, алергии и прочие? кой допуска фалшиви служебни бележки за месторабота - нищо по-лесно от това, родители от групата на детето ми лично са ми казвали без капка свян, че са си направили такива.
а вие се ядосвайте за софиянци и несофиянци.... ясно е, че като има ограничен ресурс, трябва да има и някакви критерии за ограничаване на кандидатите да го употребят. проблемът не е в критериите, а в прилагането им!