0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ти не го мисли кой ще остане - ще се справи. Пункциите и трансферите си вървят по график, прегледите на пациентките в стимулация - също. Веднъж ми се падна трансфера, когато д-р Персенска беше останала сама в клиниката. За него се случи така, че чаках дори по-малко, от колкото другите пъти, когато са си работили всички лекари. Тя така се беше организирала и така експедитивно действаше тогава, че и се възхитих. Освен, че се справяше с тези планирани като неотложни процедури, постоянно я преследваха и вися пред кабинета и пациенти, дошли от някъде за нещо спешно, макар да им бяха отказали час за този ден, поради отсъствието на останалите лекари. Е видях я, че намираше време дори и тях да изслуша и вероятно на някои не отказа да ги приеме инцидентно. Така че, спокойно.
*
Здравейте момичета! Да се отчета и аз до къде я докарахме.  :D
Дотук всичко вървеше по часовник: хормоните ОК, само ТСХ беше граничен - 2.51, но се разбрахме да пуснем контрола. При проследяването на цикъла всичко беше ОК - имах сифоликулче, което си се спука когато му дойде времето, лигавицата също беше ОК. При спермограмата - няма проблеми също. НО от около седмица след прекаран вирус (по мое мнение), а може и от вълнение за предстоящата процедура, ми се отключи старата хипертония. Аз преди да забременея предния път бях на лекарства за високо кръвно налягане, обаче като забременях не знам какво точно стана и кръвното си нормализира, спрях съответно хапчетата. После покрай умората и недоспиването пак се отключи и сега от повече от година не бях пила лекарства. Сега обаче на няколо пъти вдигам кръвно 100 на 160-170. То се вдига и от уплаха допълнително. Ходихме една вечер даже в спешното отделение на Военна болница. Оттам ми биха успокоително (защото аз вече бях пила хапче за кръвно) и ми изписаха Деанксит до стартиране на процедурата. На мен обаче хич не ми понася - пих го 3 дни и спрях. По план трябва да стартираме в края на седмицата (тогава чакам цикъл), но съм силно разколебана при тези условия. Знам, че задължително трябва да се консултирам с докторите от клиниката, но ако има някоя от вас с подобен проблем, ще ми бъде много полезно да сподели. Аз не бързам да започваме, но ние и бездруго се подмотвахме доста - имам още само 2 цикъла до изтичане на заповедта (05.08). Вече почти съм се отказала.  :?
Момичета, при хистероскопия колко време се стои в болницата? Има ли някакви специални изисквания, освен "гладна и жадна"? Очистително, например?
(в старата болница пускаха същия ден след манипулацията, а се постъпваше пак същия ден сутринта)
Лимонче няма очистително ,но е хубаво след 22 часа предната вечер да спреш приема на храна.Сутринта гладна и жадна и следобяд те изписват.Изчакват те да се разсъниш добре от упойката ,раздвижват те и те пускат.Аз лично дори шофирах до мястото където съм отседнала.Така че ще се чувстваш добре.
Сега обаче на няколо пъти вдигам кръвно 100 на 160-170. Знам, че задължително трябва да се консултирам с докторите от клиниката
Четох, че имат кардиолог. И аз се интересувам, ама си правя оглушки. Пиши, ако успееш да го посетиш.

Зайо, най-малко 24 часа преди влизане в операционната - 1 чай Сание с 1 ч.л. мед - е най-лекият вариант за почистване.
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 00:22:21 am от mammita2012 »
Благодаря, Валка!

Мамита, аз обикновено правя клизма преди пункция, но предната вечер. Така ще направя и за хистероскопията, за мое лично спокойствие. Чайовете със сена ги избягвам, защото увреждат непоправимо чревните власинки.
Момичета, при хистероскопия колко време се стои в болницата? Има ли някакви специални изисквания, освен "гладна и жадна"? Очистително, например?
(в старата болница пускаха същия ден след манипулацията, а се постъпваше пак същия ден сутринта)
аз например от обяд на предния ден спирам да ям, всъщост може само да хапна малко кисело мляко  вечерта; така бях преди хистероскопията и преди пункции
моята хистероскипия мисля бе към 12.00 и ме пуснаха около 15.30-16.00,
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 07:30:02 am от krem123 »
Благодаря, Кремче!
Момичета, а предоперативни изследвания за хистероскопия какви се правят? Направление за хоспитализация вероятно също трябва?
пкк, време на кървене, време на съсирване, глюкоза серумна, урея, креатинин, общ белтък, албумин, асат, алат
васерман, хив, hbSab, anti-HVC- ако нямаш валидни

но нека и друг се включи че аз правих миналата година
*
Зайче, при мен беше така: преглед на 2 ден от МЦ и записване за хистеро в чистите дни след цикъла (при мен 9 ден). Отива се сутрин към 7.00-7.30 с Направление №7 за хоспитализация (по клинична пътека 149) и документ за кръвна група; ПКК в лабораторията - изследват, каквото им трябва (не е задължително да отидеш с предварителни изследвания) ; попълване на информирано съгласие и други бланки и с лична карта- за въвеждане на данните в компютъра; плащане- 350лв.; преглед от анестезиолог и те качват горе (може да си с телефон  :)). След хистероскопията минава док. за консултация, казва кога да си запишеш час за промивка и си тръгваш в ранния следобед.   
Желая ти лека процедура!
« Последна редакция: Юни 25, 2014, 14:48:14 pm от marsi »

Марси, много благодаря  :bighug:
аз обикновено правя клизма преди пункция, но предната вечер. Чайовете със сена ги избягвам
Ти пък, клизма :roll:
Сената (Cassia senna L.) е друго, по-силни колики предизвиква и е вече остаряло средство, не се препоръчва за бременни или ако пазиш корема.
По препоръка от Военна болница аз смених Сената със зелен чай 'Сание' (Sanye) от аптеката [съдържа слез (Malva) лист с цвят, бамбук лист, кайсия цвят, лотос (Nelumbo) цвят, глог, дива ягода, зелен чай лист]. И за отслабване се дава, но действа и като слабително.
Какъвто и метод да си избереш, обаче пази фоликулите :-)
« Последна редакция: Юни 24, 2014, 23:48:06 pm от mammita2012 »
Здравейте, момичета! След дълго очакване, вълнение и много умуване около предстоящото се състоя и   първият ми преглед при д-р Стаменов. Няма защо да ви описвам впечатленията си от човека и специалиста - д-р Стаменов. Всички вие - неговите пациенти го познавате по-добре от мен, а знанията и уменията му са добре известни. Та какво е положението при нас. След само 20 дневно лечение, спермограмата на съпруга ми е значително подобрена. Подвижността на сперматозоидите е цели 43% ( при само 14 миналия месец). Има подобрение  и в процента нормални сперматозоиди. След кратка предистория на нашия проблем, д-р Стаменов ме насочи към изследване на хормони, а през юли иска задължителна цветна снимка на тръбите с цел планиране на инсеминация. Мили момичета, като човек, които за първи път се сблъсква с проблемното забременяване искам вашия съвет и мнението ви, които са изключително ценни за мен. Именно благодарение на вас разбрах какво е инсеминация и какво ин витро. Освен това се притеснявам много от цветната снимка - чувала съм, че боли много. На мен ще ми я правят без упойка, само с обезболяващи свещички. Благодаря предварително.
*
Denviol, не се притеснявай от цветната снимка. Правила съм две снимки и не съм изпитала болка, по-различна от тази преди цикъл. Но искам да уточня, че аз съм с две абсолютно проходими тръби.
Чела съм, че има болка, когато тръбите са запушени и не пропускат веществото, което се вкарва.
Ето това е темата, където момичетата споделят подробности http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5066.0
Успех!

Зайче,успех при хистерото .Да мине леко процедурата и да нямаш проблеми.При мен мина много безболезнено,макар,че беше оперативна за премахване на миома.Всички изследвания влизат в направлението.Само кръвна група трябва да имаш направена.Успех. :bighug:
Момичета, а как е положението при лапароскопско премахване на миомен възел. Боли ли след това? Имала съм лапаро за махане на киста и нямах никакви проблеми.
При мен лапароскопията беше 2 в 1 - прекъсване на тръби и премахване на миомен възел. Да, болеше, но беше поносимо.
Зайче,  успех!  :*