0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Моята пункция е определена за 13.06. /петък/. :D
Не съм фаталиска и по принцип много ми върви на 13-ти петък.
Дано и този път нещата да са О,к! :wink:
*
bisko72, disi22, успех, момичета!  :)

*
Успех, момичета!
Пожелавам ви хубави, качествени яйцеклетки, които после да се пръвърнат в малки сладки бебчета  :)


Моята пункция е определена за 13.06. /петък/. :D
Не съм фаталиска и по принцип много ми върви на 13-ти петък.
Дано и този път нещата да са О,к! :wink:

Аз на 13 съм на хистероскопия може да се засечем  :D
*
Здравейте дами,
Да разкажа и аз как вървят нещата при нас досега:
От всички пуснати хормони (общо 8 - 3 полови, 4 щитовидни и пролактин) всички са ми в норма. Само ТСХ е леко завишен за забременяване според лекраите. 2.51 ми е резултата. Разбрахме се след 20 дни пак контрола и ако са същите стойности или по-ниски, действаме така. Ако се е покачил обаче, ще се консултирам с ендокринолог. От проследяването на цикъа и овулацията всичко засега е наред - имах си фоликулче и добра лигавица. Другата седмица ще видим дали се е спукало фоликулчето и ще направим спремограма. Засега нещата са по план. Притеснява ме само че имам зъб за равене ( с упойка) и съмнения за алергия. Следващата седмица трябва да посетя задължително алерголожката ми и да направим теста. Трябва да действам и с правенето на зъба, че мисля не е добре да са близо една след друга упойките за зъба и при евентуална пункция. Малко съм се шашнала честно казано - по принцип не ги обичам упойките, сега и с починалото момиче след пункция, съвсем. Но да не ви занимавам повече с моите терзания и колебания. Хубав ден и успех на всички! :D
*
Miriam, не се чуди за какво да се притесняваш!
При Вас новините явно са добри!
Така, че действайте и дано много скоро да се радваш на положително тестче! :D
А, тогава какви притеснения ще те обхванат!?! :lol:
*
disi22, благодаря ти!  :D
*
Момичета, бихте ли ми казали какви са цените за оплождане и замразяване на повече от един ембрион. Аз съм на ЕЦ + лека стимулация с Менопур /по 2 и 3 инжекции/ и Цетротаид за задържане на овулацията. За сега фоликулите са 7 и много се надявам на няколко хубави яйцеклетки, от които да се получат хубави ембриончета, които да замразим.  :wink:
Дано само фоликулите да издържат до утре, че така ме напрягат....  :?
Диси, оплождането е по 250 на бройка, а замразяването - ако ти е първо и е до 3 ембриона, 450, ако е от 4 нагоре - 600. Ако ти е следващо, е 200, независимо от бройката.
*
Благодаря, little_rabbit
Имам подписан договор за замразяване на яйцеклетки, който поднових в началото на тази година.
Но ми бяха казали, че не е проблем да замразявам по него и ембриони, като за целта ще подпишем анекс.
Не, различно е. Ембрионите на на теб и съпруга ти, яйцеклетките са си твои само. Както и сперматозоидите са си негови само.
Аз имах замразени ембриони, после замразявах яйцеклетки и платих 600 лв. за 4 броя.

Дори и да има вариант да направят компромис за теб, по-добре е да си подготвена за по-голямата сума.
Мацки имаме си пет яйцеклетки :hug2:
*
Мацки имаме си пет яйцеклетки :hug2:
Браво, Биско!
Успех!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
Браво, дано да станат пет хубави ембриончета!
Поздравления, bisko72. Вярвам,че яйцеклетките ще се превърнат в сладки ембриончета.
Miriam, не се притеснявай. Бъди сигурна, че лекарите, които те консултират са достатъчно отговорни и ще избегнат всички излишни рискове. Да си призная и аз съм малко стресирана от случилото се с момичето след пункция. Искрено съчувствам на близките й, но разсъждавайки смятам, че най-вероятно е имала сериозен здравословен проблем, който в съчетание с цялата ин витро процедура е довел до усложнение.
 
*
Искрено съчувствам на близките й, но разсъждавайки смятам, че най-вероятно е имала сериозен здравословен проблем, който в съчетание с цялата ин витро процедура е довел до усложнение.
[/quote]
denviol, точно това са и моите разсъждения по темата. Благодаря за успокоителните думи!
Момичета аз съм на преглед-консултация при д-р Стаменов на 23 този месец. Честно казано нямам търпение. Искам да стартирам с процедурата възможно най-бързо. Може ли някой да ме ориентира как протече първата ви среща със специалиста и какво последва след нея? Цикълът ми този месец беше на 10 юни. Като доста по-опитни от мен според вас кога може да се насрочи дата за пункция?
Извинявам се, но наистина имам хиляди въпроси в главата си. Благодаря предварително на всички, които ми помогнат с информация.
*
denviol, при мен (при д-р Шефетова) съм описала как протекоха нещата. Предполагам, че всички в клиниката работят по този начин (не съм сигурна все пак). Моят преглед беше на 3-ти ден от цикъкла и съвпадна с походящия момент за иследване на половите хормони. Като спря кървенето преглед и щитовидните хормони. После още един преглед на 10-ти ден от цикъла. И сега другата седмица последно проследяване дали се е спукал. Ако всичко е наред миля започваме. Един цикъл със сигурност ще проследите. От начало до край. Нека все пак се включат и пациентки на д-р Стаменов.