Здравейте, момичета!
Приемате ли нови попълнения?
Пациентка съм на д-р Персенска и ще се пробваме за втори път на ЕЦ. Предния път имах един фоликул, но на пункцията нямаше яйцеклетка, сега вчера на 8-ми ден /след стимулация с клостилбегит/ имах два фоликула - 14 мм и 9 мм, лигавица 6 мм. Довечера в 22:00ч. прегнил и в понеделник живи и здрави на пукнция...Понеже не съм много запозната с инвитро процедурата все още не знам колко трябва да бъде горе-долу фоликула за пукнция...Правила съм 4 инсеминации и знам, че там прегнила ми го биеха между 18-23мм. фоликули, а сега....На пукнция вадят по-малки фоликули ли? Питам за да знам дали изобщо мога да се надявам на този, дето вчера беше 9мм. или е много малък...
И друго ме притеснява...това че не ми искат МБ. Предния път питах, тя ме прегледа и каза, че няма нужда според нея. Този път пак я попитах и пак ме прегледа и вика - Айде, ще вземем...Попитах, че ако не е наред Мб ще пропуснем пункцията ли? Тя ми отговори, че не й се иска да отлагаме и че е нормално полово-активните жени да имаме по някоя и друга бактерия и че ако чакам да имам чиста МБ преди всяка пункция....много съм щяла да си чакам....Казах й, че й на мен не ми се иска да отлагам, защото и стимулацията, и дните, които ще си вземаме, за да ходим до София ще се обезсмислят, но все пак тя да прецени...Друг е въпроса, че то до понеделник сигурно изобщо няма да ми е станала МБ и после на свършен факт след пукнцията да излезе нещо и да се шашкам...
Знам, че трябва да се доверя на лекарката си и че тя няма да рискува за нещо такова, но ме е страх от инфекции....Как мислите, дали дезинфекцират достатъчно преди пункция....много ми е притеснено...