Здравейте , момичета ! Вчера за първи път пуснах тези три хормона на 2ри ден от МЦ ФСХ-13.62 ЛХ-8.48 Е2-75 и Стаменов ми изписа фемостон за 28 дни.Тъй като ФСХ ми трябваше да пуснем документи ,но се оказа че ми е доста висок и се объркаха нещата сега ще чакаме да се понижи. . Обаче аз без да искам обърках схемата т.е вместо да започна от червените започнах от жълтите,но днес ще започна от червените и ще ги карам вече както е редно ,но се чудя дали тази еднократна грешка ще има последствия и ще се отрази на резултатите ? Може ли някой да ми каже как точно действа фемостона и след колко месеца на пиене в моя случа горе долу мога да очаквам съществено подобрение имайки в предвид сегашните резултати от изследванията?Моля помогнете.........
desi4ka, Фемостон представлява Хормонозаместителна терапия, която има за цел да стабилизира хормоналната картина в рамките на целия ти цикъл. Съдържа два вида таблетки, червените съдържат естроген- за първата (фоликулна) фаза, а жълтите са с преобладаващо прогестероново съдържание- за лутеалната фаза. Обикновено Фемостон се изписва за целия цикъл (14 червени +14жълти) и без прекъсване се започва новата опаковка 14 червени, и т.н. В повечето случаи (включително от личен опит), докато се приема ХЗТ, хормоните се стабилизират при изследване,
но не е сигурно, че след спирането на заместващата терапия, този ефект ще се задържи. Но ти си следвай това, което док. ти е назначил, той е преценил кое е най-правилното за теб.
Може да пробваш да изследваш ФСХ още в следващия цикъл, възможно е да има разлика в стойностите към по-добро, ако не - изчакай още един цикъл. Не е проблем, че еднократно си взела от жълтите таблетки, от днес-нататък следвай правилната схема.
Успех, дано бързо да има ефект от терапията!
Miriam, успех!