Здравейте момичета, от доста време ви чета, но не се решавам да пиша и сега ще се опитам да ви разкажа на бързо какво се случва при мен. Имам едно успешно инвитро през 2010г. на ЕЦ. Решихме да правим опит за второ, но от миналата година цикълът ми идва през месец. Февруари доктор Персенска видя само лявият яйчник и каза , че няма нищо в него (дясният ми е изключително малък вследствие операция през 2005г). Назначи ми естрофем и след седем дни ужас - не вижда нито един яйчник. Започвам и дуфастон от 16 ден. Пак преглед и пак нищо. Продължаваме по същия начин ( от 2-ри ден естрофем и от 16- ти дуфастон и на 7 ден от цикъла на преглед). Аз обаче, реших да ида на трети ден и да си пусна трите хормона и тогава се паднах при Райков. Останах втрещена. Ляв яйчник с два задържани фоликула ( 20 и 22 мм.) , а в дясният 4,5 малки фоликула. Каза да спра естрофема и да ида на седми ден. На седми ден при Шефкетова - от ляво фоликулите са се спукали , но от дясно нищо не расте. Преглед на девети ден при Персенска - сега и тя вижда яйчниците. но няма никакво развитие в дясно и ми назначи дуфастон от 9 ден на цикъла.И сега съм много объркана, защото си мисля, че този дуфастон ще ми подтисне овулацията. Доктор Райков ми каза да спирам естрофема от 2 - ри ден, защото той превел точно това, а сега и дуфастон от 9 ден. Моля ви помагайте.
PS. Извинявам се за дългият пост и успех на всички.