naskomimi, аз съм правила стимулация и с Клостилбегит и с Аримидекс. Първото сме използвали, когато не планираме трансфер в същия цикъл, тъй като освен, че изтънява лигавицата, това лекарство я прави и неподходяща за имплантация. Второто лекарство позволява трансфер в същия цикъл. Това е обяснението, което съм получила от различни лекари, които са доказани специалисти, така, че никога не съм го поставяла под съмнение.
Целта на употребата на Клостилбегит/Аримидекс е да се предизвика образуването на повече фоликули, но за да се получат на финала хубави яйцеклетки е необходимо да се включат инжекции Менопур/Меногон или някакво друго лекарство, което подпомага узряването им. Както казва моя лекар, първото лекарство ги събужда, а второто им доставя необходимите вещества, за да пораснат. Успоредно с това подпомага подготовката на лигавицата.
Правила съм различни варианти и когато съм била само на Клостилбегит или Аримидекс първоначално тръгваха няколко фоликула, но постепенно отпадаха и на края оставаха само два-три, обикновено с една или две яйцеклетки. А, това определено обезсмисля идеята. Най-хубавите яйцеклетки сме вадили при комбинирата схема, като всички се оплождаха и замразявахме. Това според мен е и най-леката и продуктивна стимулация /резултата при мен е бил равностоен на класически протокол/.
Това е мое лично мнение.
Действително паричките излизат малко повече на куп, но като се направи сравнение със средствата, които се дават за няколко ЕТ /в случаите, в които док. настоява за повече ембриони/, отсъствията от работа, пътувания и т.н, на финала не излиза толкова скъпо.
Д-р Персенска е доказан специалист и аз бих се доверила на преценката й. Според мен, тя планира трансфер в този цикъл, но вероятно иска да се застрахова с повечко ембриони, от които да подбере най-качествените.
Що се отнася до паричките, тъй като и аз понатрупах доста при последния опит, едно от момичетата на регистратурата ми обясни, че мога да ги плащам постепенно по пера, което и направих.
Менопура действително е 26 лева, но имай предвид, че при такива стимулации се включва в последните дни и Цетротаид, който е около 60 лева. Трябва да предвидиш и по 250 лева за оплождане на всяка една яйцеклетка. Ако Ви останат за замразяване - още 200 лева.
Успех.