0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета, аз съм стар пациент на клиниката и слава Богу веднъж успяхме. Имам момиченце на 1г. и 6м. Много ми се иска да опитам още веднъж. Всъщност ние опитахме, но за жалост не се получи и се чудя дали на продължавам предвид на това, че съм на 42. Ако някой има опит, моля да сподели. На всички други-успех.
Мая, ето темата, в която мисля че ще намериш част от отговорите на твоите въпроси  :D: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49012.0
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Гледам, че не сме писали от доста време, дано да е затишие пред ++++++ буря на тези от вас, които чакат успешните си процедури!  yahoo_33
Аз да се оплача....едва ли ще ви кажа нещо ново, защото при всички предполагам е така, но просто изнемогваме с паричките вече.... :( Уж ЕЦ, пък....предния месец непредвидени 450 за замразяване на ембрионче заради лоша МБ, сега пък стимулация....Бяхме се разбрали с д-р Персенска, че ще замразим ембриончето и сега живи и здрави да изкараме още една яйцеклетка и да пробваме със смесен трансфер. Бях се подготвила отново за клостилбегит, защото на мен ми влияе добре...предния месец беше с хубаво качество яйцеклетката, но и аз правя по принцип дебела лигавица и клостилбегита не ми я изтънява фрапиращо. Да, но не..Вчера ми изписа армидекс и 8 ампули менопур по две през ден....Много се учудих...Първо, защото за пръв път чувам този армидекс за стимулация и второ заради инжекциите...Не знам какви са й били съображенията, за да направим такава стимулация, а не само с хапчета.....но не можах и да я питам, защото си чаках хормоните и от манипулационна ми казаха какво ми е изписала....Изобщо малко се обърках вчера....На прегледа имах мъници вдясно, но в ляво я чух да казва, че имам един 20 и затова ще ми пусне хормоните и спрямо тях да ми каже дали изобщо ще пия армидекс....Така се притесних....това какво значи, че имам задържан ли? И ако да - не пречи ли за стимулацията или на пункция ще ми го извадят и него? Сигурно много тъп въпрос зададох... :oops: Пък и ако имаше нещо притеснително щеше да излезе на резултатите и щом след като излезе естрадиола, тя ми е назначила тази стимулация, значи всичко е ок, нали? :dontknow:
Цял ден чаках вчера, и за преглед, и за резултатите и накрая като ми сервираха още 250лв. за инжекциите и се втрещих, защото не го бяхме коментирали с нея...Но каквото-такова..Не бива да се съмнявам в преценката й, а и не го правя, просто ще се надявам всичко да е за добро....
Единственото хубаво в случая е, че ще си бия поне менопурите сама....побърквах се да търся мед. сестри с тези мерионали на инсеминациите и ми беше голям проблем...След като менопур-а е подкожен, значи ще се пробвам сама..Иначе да си продължавам л-аргинин, омега3 и инофолик, нали? За качеството....Ще се радвам ако някоя от вас, която е ползвала този армидекс да сподели резултата, защото ме озадачи това лекарство...знам, че изписват фемара освен клостил, но за това не бях чувала...
Много целувки за хубав и усмихнат ден от мен! :balk_21:


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
naskomimi, с най-добри чувства :), но всичките ти притеснения са от нечетене. Това, което пишеш е дъвкано вече, а ти знаеш как работи сайта и можеш много лесно да пуснеш търсачката.


Аримидекс не се изписва от вчера в клиниката, напоследък като алтернатива на костила. Пишеш, че предния месец с костил си направила само една яйцеклетка,  явно заради това са ти сменили лекарствата, целта е да се получат повече яйцеклетки. Иначе, защо въобще ще се пият хапчета.
И най-новата партенка, която чета най-вече от потребители в другия форум  е виждате ли колко страшни били инжекциите пред хапчетата, колко вълшебна е Елонва  :lol:. Тук в библиотеката където са описани протоколите за стимулация, са посочени основните групи лекарства.

Вярвай на преценката на д-р Персенска, за нея това е рутина.
За инжекциите, най-добре искай да ти покажат как се бият и ще се улесниш. Аз и мускулните си ги бия вече т.е. мъжа ми след обучение.

Парите :), приготви се за харчове, точно както си ги сметнала, так е. 
*
ако прецениш че финансово ти идва в повече стимулация просто казваш в манипулационната, те изтичват при лекарката и веднага ти се сменя стимулацията, например само с хапчета или пък си оставаш на чист ец.
това съм го оттренирала много пъти.
лекарите си предписват каквото преценят че е добре в случая, наша работа е да решим дали можем да си го позволим.
*
И на мен като ми изписват лекарства, винаги обсъждаме дали можем да си го позволим. В твоя случай, ако не можеш, си казваш в манипулационната. Няма как да те задължат да направиш нещо, просто избират по-добър вариант. За Клостилбегита, при двете ми инсеминации, лигавицата не се повлия, но при двата ми опита на ЕЦ с него, беше много изтъняла.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Здравейте, момичета!
Благодаря за отговорите!
Тара, права си, но вчера наистина много се шашнах и хич не се сетих за търсачката тук  :oops: Писах амридекс в гугъл и не ми излезнаха тези теми, които сега погледнах в зачатие. Извинявайте за това, че питам за нещо, което е дъвкано. Знам, че е досадно, но се надявам да ми простите. А иначе пишеш, че е толкова наистина сметката, която си правя. Да не би тази от манипулационна нещо да се е объркала? Като ми каза, че ще имам 8 инжекции менопур аз я попитах на каква цена е бройката, и тя ми каза 26лв. Сметна ми 8-те, че са 208лв. Да, но в интернет гледам, че навсякъде пише цена по 45 лв. на брой. Да не би тя да се е объркала и наистина да е 45, че тогава става страшно....
Иначе просто явно на тази от манипулационна не й е било ден или аз нещо я подразних, защото беше много груба. Аз няколко пъти й казах, че не съм подготвена за стимулация, че нямам възможност и че не сме коментирали с Персенска, но тя не ми предложи да говорим с нея и да кажем, че нямам възможност. Не знаех, че има такава опция, защото все пак лекаря си преценява, но пък и вие сте прави, че ако нямаме възможност...Отиде то...каквото-такова...Дано само наистина не се е объркала за цената и наистина да са си 26лв. на брой, че вчера не ги платих....Да не стане като отида другата сряда да ми сервират друга цена?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
Защо не опиташ да говориш с д-р Персенска и нез посредничество на акушерките от манипулационнста.Ти другата сряда за какво отиваш-не ли за хормони и преглед при докторката, пък чак след това в манип. за инжекция.А от кога всъщност трябва да поставяш инжекциите не можах да разбера.Ако още не си започнала пробвай да се свържеш с докторката по телефона или просто отиди пред кабинета и помоли да те приеме юежду пациентките за да обсъдите стимулацияа.Или на регистратура първо помоли да ти намерят досието и с него те да отидат да попитат може ли да обсъдите това,което те притеснява.
Цената е толкова, няма страшно.
Наистина опитай да говориш с Персенска, както съветват момичетата.
*
naskomimi, аз съм правила стимулация и с Клостилбегит и с Аримидекс. Първото сме използвали, когато не планираме трансфер в същия цикъл, тъй като освен, че изтънява лигавицата, това лекарство я прави и неподходяща за имплантация. Второто лекарство позволява трансфер в същия цикъл. Това е обяснението, което съм получила от различни лекари, които са доказани специалисти, така, че никога не съм го поставяла под съмнение.
Целта на употребата на Клостилбегит/Аримидекс е да се предизвика образуването на повече фоликули, но за да се получат на финала хубави яйцеклетки е необходимо да се включат инжекции Менопур/Меногон или някакво друго лекарство, което подпомага узряването им. Както казва моя лекар, първото лекарство ги събужда, а второто им доставя необходимите вещества, за да пораснат. Успоредно с това подпомага подготовката на лигавицата.
Правила съм различни варианти и когато съм била само на Клостилбегит или Аримидекс първоначално тръгваха няколко фоликула, но постепенно отпадаха и на края оставаха само два-три, обикновено с една или две яйцеклетки. А, това определено обезсмисля идеята. Най-хубавите яйцеклетки сме вадили при комбинирата схема, като всички се оплождаха и замразявахме. Това според мен е и най-леката и продуктивна стимулация /резултата при мен е бил равностоен на класически протокол/.
Това е мое лично мнение.
Действително паричките излизат малко повече на куп, но като се направи сравнение със средствата, които се дават за няколко ЕТ /в случаите, в които док. настоява за повече ембриони/, отсъствията от работа, пътувания и т.н, на финала не излиза толкова скъпо.
Д-р Персенска е доказан специалист и аз бих се доверила на преценката й. Според мен, тя планира трансфер в този цикъл, но вероятно иска да се застрахова с повечко ембриони, от които да подбере най-качествените.
Що се отнася до паричките, тъй като и аз понатрупах доста при последния опит, едно от момичетата на регистратурата ми обясни, че мога да ги плащам постепенно по пера, което и направих.
Менопура действително е 26 лева, но имай предвид, че при такива стимулации се включва в последните дни и Цетротаид, който е около 60 лева. Трябва да предвидиш и по 250 лева за оплождане на всяка една яйцеклетка. Ако Ви останат за замразяване - още 200 лева.
Успех.
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Благодаря ви, момичета!
Много сте мили и страшно много ме успокоихте! БЛАГОДАРЯ!
Иначе отговарям - от вчера на 2-ри ден ми изписаха армидекса, но аз изпих само вечерната доза, така че ще имам и на 7-ми ден за сутринта. От вчера на 2-ри ден след резултатите от естрадиол - 52 и фсх 7.62 ми изписаха по две ампули менопур 75 през ден. Т.е. - на 2-ри, 4-ти, 6-ти и 8-ми ден и в сряда на 9-ти ден ме вика за преглед. Каза, че тогава ще ми пусне пак хормоните и евентуално според тях да видим кога ще е прегнила /последното е моя интерпретация, но досега е било така/
Благодаря ви още веднъж! Сега вече разбрах защо армидекс, наистина искаме този месец трансфер, а и тя ми го каза още вчера. Явно затова. Дано наистина направя повече яйцеклетки, макар че не сме го коментирали това с нея. Мислехме да извадим още една и евентуално да направим смесен трансфер с една замразена и една прясна. /но това пак аз си го мислех, а явно тя е имала този вариант предвид/V
Сега наистина се успокоих....явно разбрахте каква съм параноя...дано успея да се поправям, че така ако продължавам....
Целувки за хубав и много слъъъънчев, а не дъждовен ден, ако не навън, поне в душите!
:bighug: :bighug: :bighug:


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
А така, сега го давай по-спокойно. Щом и търсачката си намерила :), не ми е досадно, че питаш, по-лесно  за теб е, ако прочетеш.

здравейте на всички , искам да попитам след колко време мога да тръгна на работа след премахване на миомен възел чрез лапаро ? Притеснява ме да не ме изгонят от работа ако отсъствам  повече от седмица. Работата ми е на стол , не е тежка

Предварително много ви благодаря !
« Последна редакция: Юни 19, 2014, 21:50:01 pm от Shnap_Apple »
3 дни ще си във болницата и още 3-4 смятам ще са напълно достатъчни .
Аз се върнах на работа на 10-ти ден, а работата ми не е лека и не е на стол. Всичко, обаче, зависи от цялостното ти състояние. Бих ти препоръчала да се консултираш с лекар, защото всеки случай е индивидуален. Все пак ще имаш дискомфорт и ограниченост на движенията още известно време. Успешно възстановяване.
Много ви благодаря !
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
Добро утро, мили дами!
Да попитам знаете ли нещо за тази конференция от 29-ти до 2-ри? Дали ще ходят всички лекари? Четох някъде, че Персенска е казала, че мъжете ще са тук или поне само Стаменов.....Защото така като гледам по този период най-вероятно ще се падне ако не пункцията, то поне трансфера......Някой ако знае нещо по въпроса и кои лекари ще работят в тези дни ще съм благодарна, че на телефоните в клиниката не мога да се свържа...Предполагам, че няма да оставят започналите процедури ей така....трябва да има кой да ги поеме, но при този голям брой пациентки при четирите лекари, не знам ако трима отидат на конференция, как ще се справи сам....

Целувки за хубав и изпълнен с положителни емоции ден!


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
всички започнати процедури си продължават, най-много да има отложени  прегледи и така е било винаги
*

    naskomimi

  • ****
  • 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
всички започнати процедури си продължават, най-много да има отложени  прегледи и така е било винаги
Предполагам, но започналите процедури са много и точно затова питам дали ще остане само Стаменов за тези дни? Дали някой няма по-скорошна информация?


"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*
Е, нямам кристална топка да кажа кой точно ще ти прави пункция или трансфер при евентуално отсъствие на  Перси.  Но никой започнат не е оставен недовършен.
*
naskomimi, и без Конференцията, често се случва трансферът да го направи някой друг, не точно твоят лекар (пункциите също). Трансфер са ми правили и д-р Персенска, и д-р Шефкетова, напоследък чувам, че често д-р Райков ги прави. Не се притеснявай за това.
« Последна редакция: Юни 20, 2014, 13:27:22 pm от marsi »