0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте мили момичета отдавна само ви чета и виждам колко много се подкрепяте една друга.На кратко да се представя на 33 години съм от София и съм бъдеща пациентка на др.Персенска  за юли месец ми е часът които вече чакам цели 4 месеца.Желая успех и късмет на всички момичета и да стигнем до желаният резултат!
Здравейте специални мами (бъдещи и настоящи),
от днес съм бъдещ пациент на д-р Персенска, получих час за първичен преглед след 3 и 1/2 мес.т.е на 30.07!
До сега ме следеше д-л Илиева от Вита, доволна съм от нея, познаваме се от 15 години, но сега мисля ,че е най-добре да се обърна към специалист по репродуктивно здраве и се надявам след изчетеното за Персенска да съм взела правилна посока.
От скоро взех решение за АРТ и все още не знам пълната картина на репрод. си състояние.
Имам изследвани някои хормони, назначени са ми и други след седмица , така че по нататък ще споделя резултата...Мисля си дали е подходящо да продължа с Илиева да направим и други изследвания така,че времето до 30 ти юли да е полезно употребено - примерно да се види проходимоскт на тръбите , ЯР  и т.н  и при Персенска да предоставя  резултатите...
Интересувам се от донорска вътрематочна инсеменация, а всъщност не знам Надежда с какъв донорски материал работи -от бълг.банки, собствени донори или европейски като кл-а  Щерев?
Добре ,че ви има тук и споделяте ,че се подготвям от вас теоретично като за дисертация:-)
Искам да предложа  и  безвъзмездна помощ на бъдеща майка , която пътува от провинцията до София - може да ми гостува за да й е по-евтин престоя и е по-добре да имаш с кого да споделиш и да се чувстваш подкрепен! ....
От София съм, родена в Хасково, над 40 години :-) От няколко месеца съм доброволец към фондация за отглеждане на малки бебета  и това ме кара да се чувства страхотна майка ! много е вънуващо, къпя , храня и т.н съвсем малки бебета от 20 дневни до 7 месечни  ,настанени в къща от семеен тип!
пътувам служебно 1-2 пъти седмично до Пловдив и обратно и може и с транспорт да помогна на друга специална мама!
Моля за вашите съвети, препоръки , напътствия и предварително ви благодаря!
Според мен си направи всички възможни изследвания  и когато отидеш при др.Персенска да бъдеш с готови изследвания за да може да действате :)
Късмет мила!
Добре дошли, мили дами :)
Аз съм чакала година и 4 месеца за часа си при д-р Персенска, така че всичко е наред, даже доста е посъкратен този период ;)
Важното е, че сте се насочили към правилното място :)
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн
Здравейте специални мами (бъдещи и настоящи), от днес съм бъдещ пациент на д-р Персенска!
Имам изследвани някои хормони, назначени са ми и други след седмица ,... примерно да се види проходимоскт на тръбите , ЯР  и т.н  и при Персенска да предоставя  резултатите...
назначихме АМХ за следващата седмица,
Всеки лекар иска той да предпише лабораторните изследвания и да направи лично изследване за проходимост на тръби и други прегледи. Също АМХ се коментира обезателно с данните от инхибин В и се тестват заедно. Само АМХ дава ограничена представа за състоянието на яйчниците ти. Тестовете за АМХ и инхибин В са скъпи. Затова те съветвам да изчакаш предписанията от клиника Надежда. Изследванията стават бързо, по-добре си изчакай часа при д-р Персенска.
« Последна редакция: Април 09, 2014, 23:19:55 pm от mammita2012 »
*
Цитат
Всеки лекар иска той да предпише лабораторните изследвания и да направи лично изследване
за проходимост на тръби и други прегледи.
Не е съвсем така, че всеки лекар ги иска лично.
Когато отидох за първичен преглед при д-р Стаменов имах изходни хормони, АМХ инх.Б, хистеросалпингография, хормоните на щитовидната, както и някои други изследвания правени не само в друга клиника и лаборатория, но и от различни места в друг град  . Всичките изследвания ги прие и нищо не поиска да повторя. Това с което посъветвах е А и Б за АРТ. Да, правят се бързо, но се изчаква определен ден, за цветна снимка също може да се чака за час от клиниката, отделно и съответния момент, после нов час за преглед и коментар, ако се наложи и други допълнителни изследвания .... това си е чиста загуба на време (поне за мен) което би могло да се спести.  В допълнение на това , ако се наложи и изчакване за подходящ донор нещата доста може да се разтеглят във времето. Часовника тиктака.  maggiemagia пише, че е над 40 и иска инсеминация  - при това положение всеки месец е от значение.
За инх. Б и АМХ,  че се изследват заедно - съгласна. Че са скъпи - също, за жалост обаче без тях просто не може в случая.
« Последна редакция: Април 10, 2014, 00:00:35 am от avallon »
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
Здравейте, мили  момичета отдавна не съм писала въпреки че почти всеки ден чета интересните  теми,които много ми помогнаха,надявам се аз да помагна на някой да намери своите отговори.
Вчера правих кръвен тест и още не мога да повярвам на 13 ден от комбиниран трансфер стойноста ми е 1321 mu/ml.Благодарение на д-р Персенска и страхотния екип на болница Надежда.Искам да дам кураж и да бъдат спокойни всички които се борят да имат детенце,чудесата се случват и трябва да бъдете спокойни и да  имате  силна вяра и надежда.След 2 седмици съм на преглед дано всичко да бъде нормално .От втори опит на комбиниран трансфер на замразени и свежо ембрионче на спонтанен цикъл в мц надежда,преди това в друга клиника имах 2 опита.Благодаря ви че си споделяме и помагаме .
sunita, с почти същия резултат бях от кръвния си тест преди около пет месеца. На първия преглед се видяха 3 плодни сака, а на втория имаше две тупкащи сърчица, които сега са в телцата на две подритващи в корема ми момченца. Запази доброто си настроение и спокойствие до прегледа и всичко ще бъде наред!
« Последна редакция: Април 10, 2014, 11:23:20 am от hope-love »
*

sunita_30

• **
  • 64
благодаря ти hope-love,гледам да си почивам повече,нямам още симптоми като гадене и т.н иначе да кажа на другите момичета че подуването на корема след трансфера е положителен знак,и имах сиптоми като при цикъл-на 7 ден от трансфера с две капчици кафеник.зацапване и 11 от трасфера само силни стрелкащи придърпвания.
*
Честито Сунита!!! :D Само как ни зареждат такива новини.... :D
/www.mamaibebe.com][/url]
*

sunita_30

• **
  • 64
Благодаря ra4o ,само хубави новини да се чуват и всеки да бъде щастлив!!!
*
sunita_30, много се радвам за резултата ти, честито  :D!

Здравейте, мили  момичета отдавна не съм писала въпреки че почти всеки ден чета интересните  теми,които много ми помогнаха,надявам се аз да помагна на някой да намери своите отговори.
Вчера правих кръвен тест и още не мога да повярвам на 13 ден от комбиниран трансфер стойноста ми е 1321 mu/ml.Благодарение на д-р Персенска и страхотния екип на болница Надежда.Искам да дам кураж и да бъдат спокойни всички които се борят да имат детенце,чудесата се случват и трябва да бъдете спокойни и да  имате  силна вяра и надежда.След 2 седмици съм на преглед дано всичко да бъде нормално .От втори опит на комбиниран трансфер на замразени и свежо ембрионче на спонтанен цикъл в мц надежда,преди това в друга клиника имах 2 опита.Благодаря ви че си споделяме и помагаме .
Това наистина е страхотна новина всичко ще бъде наред мила желая ти го от все сърце и ЧЕСТИТО!
« Последна редакция: Април 10, 2014, 13:27:54 pm от little_rabbit »
Освен, че се радваме с теб, sunita, помни че сме готови да те успокоим и при най-малката тревога и съмнение, които биха те обзели /дано да ги няма разбира се/, така че не се колебай да споделиш или да зададеш какъвто и да е въпрос. Чакаме отчет след прегледа.
Здравейте момичета,
Avallon, 6u6ko  и Mammita благодаря за напътствията , Sunita поздравления!
Логично е наистина Персенска да направи проходимостт на тръбите, обаче напасването на часове за преглед/изследване и моменти от цикъла ще отнеме време...

Може пък да направя всичко в юли в зависимост от цикъла за да са актуални резултатите преди прегледа:
-3-5 ден МЦ - хормони LH Лут. хормон,  FSH Фол. хормон,  E2 Естрадиол,  Тестостерон, Пролактин ,  АМХ и Инхибин Б  , TSH  достатъчно или и другите?
-7 дена след доказана с фоликулометрия овулация - Прогестерон- А Снимка от УЗ , показваща 2 фоликула с 14 мм размер -това ли е доказана фоликулометрия ???
-Цитонамазката и ПКК , микробиология,
-Проходимост на тръбите -? ХСГ+хидротубация?- в рамките на 8-10 ден след началото на ПМЦ  ще помисля допълнително кога в зависимост от цикъла...Мисля ,че ще се прецеля в средата на юли за този
Ами това - Минимум 3 цикъла за доказване на овулация- посещение поне 3 пъти във всеки цикъл???
Означава ли ,че ще трябва 3 цикъла да чакам преди да предприемем процедурата по инсеменация?

Ето това открих от друга група от Mini , но за повечето от тях ще оставя Персенска да назначи.
Изследвания при жената -Пренатален скриниг:

1. Цитонамазка от маточната шийка - рак на маточната шийка
2. ПКК /пълна кръвна картина/       
3. Кръвна захар - диабет на бременността
4. Кръвна група - при нужда от кръвопреливане     
5. Резус- фактор - хемолитична болест /на плода и на новороденото/ проследяване за анти-D антитела и имунопрофилактика
6. Урина /белтък+седимент/ - бактерии, левкоцити       
7. Стерилна урина /бактериологично изследване/- инфекция на пикочните пътища   
8. Токсоплазмоза - серологично изследване- спонтанен аборт, увреждане на плода   
9. Рубеола - серологично изследван- увреждане на плода
10. Хламидия - стерилитет, спонтанен аборт, преждевременно раждане,   
11. Електрофореза на хемоглобин- таласемия   
12. Цитомегаловирус- увреждане на плода   
13. *Сифилис серологично изследване /Васерман/   -увреждане на плода /вроден сифилис/
14. *Хепатит B - инфекция на плода 
15. Генитален херпес- инфекция на плода

Микробиология на влагалищен секрет
ХСГ+хидротубация- в рамките на 8-10 ден след началото на ПМЦ и след направени по-горните изследвания

Хормонални изследвания /с давност 6 месеца- при отклонения контролни или назначени от специалист повторни изследвания/:
Полови хормони
на 3 ден
 LH Лутенизиращ хормон
 FSH Фоликулостимулиращ хормон
 E2 Естрадиол
 Тестостерон
 Пролактин
7 дена след доказана с фоликулометрия овулация
 Прогестерон

Щитовидна жлеза

TSH тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон
fT4  тетрайодтиронин
fT3  трийодтиронин   
TAT  Анти-тиреоглобулин
MAT Анти-TPO

При отклонения- ехография на щитовидна жлеза
Фоликулометрия
 Минимум 3 цикъла за доказване на овулация- посещение поне 3 пъти във всеки цикъл
Честито на sunita_30! Вдъхва ни надежда и ние да успеем от втория трансфер. Аз още се назландисвам и сме имали само 1 трансфер.
На maggiemagia да кажа, да не се тревожи толкова от годините, всичко е до ген, който не може да се промени. На мен на първия преглед ми тестваха само 3 хормона Е2, LH, FSH и започнахме - май в операционната и с цветна снимка - добре, че го преживях само по веднъж :-) Може би ще ти дадат АМХ/инхибин В, пролактин и ще ти кажат на кой ден от цикъла да се изследваш.
maggiemagia, ти си написала дълъг списък. Някои хормони на щитовидна жлеза, микробиология, цитонамазка са безплатни с направление от личния лекар. Тях има смисъл да си направиш от личния лекар - и трите теста са много важни. Иначе платените изследвания, особено в твоя голям списък, струват стотици и ти си реши, но на мен са ми ги предписвали постепенно в клиниката и то ако се налага.
Фоликулометрия правят на всеки преглед в клиниката - гледат ти фоликулите на ехографа, записват размерите им в досието и ти изследват хормоните. Ще ти омръзне от фоликулометрия, която ще ти правят всеки път :D
« Последна редакция: Април 10, 2014, 23:50:46 pm от mammita2012 »
http://skandalno.net/iuliana-doncheva-jertva-na-invitro-mafiata-157287/

Най-накрая някой да се осмели да каже истината за тези хора. По времето когато Дончева ходеше в клиника Малинов / и аз бях тяхна пациентка тогава/, тези трима лекари работеха там.

Прочетете внимателно и се замислете.  На мен лично ми отнеха почти 3г. от живота и около 15хил.лв. за изследвания и напразни опити, убеждавайки ме че почти нямаме шанс. Четири месеца след като се отказах от тях и смених с други лекари забременях по естествен път.
Жалкото е че всичко е реклама, а тези думи остават нечути.
Искрено желая успех на всички ви.
sunita_30 да ти е честито. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и не забравай да поръсиш и нас жт вълшебния ти прашец

*
« Последна редакция: Април 11, 2014, 01:21:42 am от avallon »
*
http://skandalno.net/iuliana-doncheva-jertva-na-invitro-mafiata-157287/

Най-накрая някой да се осмели да каже истината за тези хора. По времето когато Дончева ходеше в клиника Малинов / и аз бях тяхна пациентка тогава/, тези трима лекари работеха там.

Прочетете внимателно и се замислете.  На мен лично ми отнеха почти 3г. от живота и около 15хил.лв. за изследвания и напразни опити, убеждавайки ме че почти нямаме шанс. Четири месеца след като се отказах от тях и смених с други лекари забременях по естествен път.
Жалкото е че всичко е реклама, а тези думи остават нечути.
Искрено желая успех на всички ви.
Предлагам да чуеш и думите на успелите в тази клиника.   От кой път й се е получило на Юлияна Дончева не може да бъде критерий за това как работи една клиника. По-скоро иди и виж снимките на децата  на тази клиника, а това са само част ...., пък тогава ти вземи и се замисли. Била си пациент и на дурги клиники до колкото се забелязва от малкото ти постове във този форум преди години. Защо се присети точно сега да пишеш отново тук,  в тази тема,  в която никога до сега не си писала, за да обобщиш всичките неуспехи (съжалявам) и финансови загуби (в т.ч. и ФАР) и да ги припишеш само на тази клиника. Между другото току що написаното от теб има несъответствия и противоречия с онова, което си писала преди 3 години.
Няма клиника по света, няма и лекар който да даде гаранция,  че ще се случи от първия път, изобщо от кой опит ще се случи няма кой да каже.

Сунита честито! Леко бременееене.

А за възрастта и инсеминациите категорично има връзка (за съжаление). Статистиките потвърждават. Какъвто и да е гена. И аз така някога разсъждавах , ноооо специалистите друго казват, отделно и "проверих" лично. Микробиология е необходима преди ХСГ,  но за това направление не дава личния лекар, щитовидната също - а от ендокринолог. За цитонамазка също няма направление от личния, по скоро си е ангажимент, профилактика и изследване, което всяка жена трябва да си прави веднъж годишно, не се изисква за процедура.
« Последна редакция: Април 11, 2014, 01:24:58 am от avallon »
*
Не съм пациентка на клиниката, нито на някоя друга клиника в България, въпреки че и двете ми деца са от икси.
Момичета, тази статия "понамирисва". Кое е това ин витро, което струва 3000? Жената е извън възрастта, определена от ФАР, значи, че се самофинансира или прави опити с донорска яйцеклетка. Няма толкова евтин опит. И още нещо. Ако е с ДЯ, добре, но ако е със собствени, на 49 г. предполага ли се изобщо, че ще успее да зачене (не от пети, от десети опит е малко вероятно това да стане)?!

Разбира се, че винаги има доволни и недоволни. Но това са просто "драсканици" за мен, поне поднесени в този си вид. Ама то е ясно, че е "жълтория", написана за стрина Пена, която не е имала репродуктивни проблеми и ще цъкне с език колко много пара са това 15 бона.

Успешни процедури на всички!
« Последна редакция: Април 11, 2014, 10:16:50 am от blue_sky »