0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля да изкажете мнение или какво мислите, тъй като доктор Райков казва, че при мен всичко е мн. комплицирано и нищо друго не ми обесни освен, че ще ме оправи......
Миоми и полипи едва ли са впечатлили много доктора.
Ако случаят ти е комплициран, необходимо е малко време, за да вземат решение, какво да те правят.
След като ти проследява фоликулите, значи иска да види, как функционираш, преди да предприеме нещо. От приема на Дуфастон не съм имала драстични промени в цикъла, още по-малко необичайно кървене.
*
Такааа, да споделя на кратко за последния ми опит, който беше по фонда.
10-ти март - цикъл
11-ти март - начало на стимулация с Пурегон, в последствие се добави Менопур и Цетротид.
Вървяха еднакви 9 фоликула и доктора беше доволен.
20 март - пункция - извадени 5 яйцеклетки.
21 март - и петте яйцеклетки са се оплодили
23 март - ембрионите се развиват, но много бавно - на по 3-4 клетки, което никога до сега не ми се беше случвало. Ембрионите винаги са ни се развивали много добре.
В същия ден размразяват 3 ембриона, замразени на 3-ти ден.
24 март - единия размразен ембрион е загинал, другите два се делят много добре, тези от стимулацията все още са много бавни.
25 март (Благовещение) - обаждане от ембриолозите и определяне час за трансфер евентуално на 1 ембрион от размразените. Другия размразен е с множество вакуоли, тези от стимулирания опит са на по 9 клетки само. да говоря с д-р Стаменов дали има смисъл от трансфер.
Отидох в клиниката с настройката, че няма да има трансфер, но напротив - имаше такъв, и то на 3 ембриона, при което аз бях  8O . Доктора смрънка на моите въпроси, не ми изписа никакви лекарства след трансфера, върна се от вратата, за да добави Неупоген.
Голямо разочарование и рев след трансфера и никакви надежди.
В неделя пътувам за Португалия и вчера сутринта направих уринен тест, на който се показа втора много бледа чертичка, след което кръвния показа резултат Total b-HCG 46.6 mIU/ml.
Днес ходих до клиниката за консултация с доктора, доволен е, продължавам с Неупогена и да пътувам спокойно.
Вече се надявам, че този път опита, шести поред за второ детенце, ще бъде успешен докрай.

*
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*
 :), много обичам такива доказателства, че медицината не е математика
*
Ей ,супер mqstra,късмет и занапред!
*

maggi4ka

• 440
  • Няма невъзможни мечти....
mgstra   :bighug: Ех, леле колко се зарадвах. :) Усмихвам си се сама. Хайде всичко да е наред до края и да гушнете бебок.
Нащият барбарон вчера танцуваше. Прегледа ме д-р Райков - адски много ми хареса този човек. Най-вероятно защото много прилича на баща ми, та ми вдъхна някакво инстинктивно доверие и благоразположение :) Много е готин :) Та бебока, вече е над 2 см и правеше някакви движения, които наподобяваха танц :)
Amelia31, най-вероятно аз съм пристрастна, защото именно тези хора сбуднаха мечтата ми преди 5 години, но по мое мнение щом док ти е казал, че ще те оправи, това наистина означава, че ще бъдеш ОК. За мен всеки един там, е специалист, на който д-р Стаменов не би поверил нас, ако не е изпробван, изпитан и доказал се.
Именно и поради тази причина, нямам претенции кой да ме преглежда и кой какво да прави. Вярвам на всички, защото са минали първо под зоркото око на д-р Стаменов, а той за мен е главният фактор. Щом той им вярва, значи и ние трябва да го направим. (лично мнение де)

*
mgstra, успех! Вярвам, че този път всичко ще бъде наред  :D yahoo_17

maggi4ka, много се радвам, че бебчето се развива добре и че е в добро настроение  :D yahoo_17

Благодаря за споделеното, значи трябва да вярвам, че съм в сигурни ръце и да не се притеснявам.
Бих искала нещо друго да ви питам момичета, тъй като досега не съм се занимала с ин витро и сега тепърва ще си пуснем с мъжа ми документите по фонда.
1. клиника надежда ли ги пуска документите или само ги подготвя силвия стефанова а аз съм приносител в централата на фонда?
2. като си пуснем документите по фонда отсега трябва ли да си записвам час за ин витро за след една година или не и може ли да си избирам при кой от лекарите в надежда да е ин витрото? въобще как стоят нещата
валерия Благодаря за изчерпателната информация :)
mgstra стискам палци :)
*
Амелиа, документите се изготвят от клиникатам, но вие лично ги подавате във ФАР или по куриер,след което си получавате номер и с него следите как се предвижват. Обикновено се чака 9-11 месеца.Не може да се каже точно.В последно време чакането е по-малко ,но зависи много от различни фактори не може да се каже с точност. Едва след като ти бъде издаде заповед за процедура можеш да си запазиш час за преглед.избор на лекар винаги можеш да направиш по своя преценка, надявам се да съм ти бил полезен.Ако все пак някъде не съм бил точен,момичетата тук ще ме поправят след малко  :wink:.
Успех
/www.mamaibebe.com][/url]
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Mgstra, много се радвам  :D Заедно ни бяха трансферите и като се сетя как беше отписала тоя опит :)  Стискам палци този път всичко да бъде наред до финала!

Моят 10-ти трансфер завърши с пореден отрицателен тест - 0,84  :?
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
Здравейте. Може ли някой да ми каже колко горе- долу излиза ин витро/ икси, с лека стимулация? Благодаря ви, предварително!

Различно е заради лекарствата. Но все пак пункцията е 350, оплождане по 200 на яйцеклетка, трансфер в същия цикъл е 600.
Имам две леки стимулации с Фемара и малко инжекции, но без оплождане и трансфер. Излязоха към 1600-1800 лв.

Здравей, отново. Относно тези леки стимулации, това предполагам е цената в рамките на един м.ц. или като цяло? Тъй като д-р Стаменов ми спомена, че е добре да се направят 2-3 месеца поред, а в същото време се надяваме и до есента най- късно да ни излезе и заповедта от фонда. 
Ива, замразени ембриони ли бяха този път? Имате ли още замразени? Много ми се иска да успеете скоро!
Здравей, отново. Относно тези леки стимулации, това предполагам е цената в рамките на един м.ц. или като цяло? Тъй като д-р Стаменов ми спомена, че е добре да се направят 2-3 месеца поред, а в същото време се надяваме и до есента най- късно да ни излезе и заповедта от фонда.

Единият цикъл ми струваше 1600, другият - 1800. Но пак да натъртя - без оплождане и трансфер (ама с включено замразяване... 600 първия път и още 200 втория).
*

iva17

• 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Hope-love, февруари правих трансфер с 2 замразени ембриона и сега март с 1 замразен ембрион. Замразени повече нямам, трябва нова стимулация.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
 Благодаря ви, отново! Успех на всички вас момичета, и стискам палци при всяка една от вас нещата да се случат по най- добрия начин :goodluck:
*
Момичета, благодаря ви за положителната енергия, която ми изпращате. И аз се надявам да нямам повече опити, този да го довърша до край  :D

Iva, много съжалявам за твоя резултат. А ти наистина беше свидетел на моето отчаяние след трансфера, видя и снимките на ембрионите, но както казва Тара, медицината не е математика.

Успех на всички в процедура или очакващите такава!

Mgstra много се радвам за теб и стискам палци всичко да е наред
Ива съжалявам,не знам как намираш сили за 10 пореден опит,възхищавам ти се на упоритостта
Аз от 3 дни съм си вече в къщи,изписаха ме,все още зацапвам и пазя леглото,като изключим това всичко е наред за сега и двете имат сърдечна дейност,въпреки,че на едното е по-забавена и има шанс да не оцелее,каквото ни е писано това ще стане...успех на всички