maggi4ka,
Моята е предна и ниска
Засега покрива около 1см отвора на шийката, но според моята док и според всички, с които говорих в тези седмици е още рано и е нормално. Ако е ниска, но не покрива например централно канала, значи че с нарастването на бебето ще се изтегли, проблем е ако покрива повече. Оказва се, че е доста често срещано при повечето жени и дори не им го казват лекарите, защото се намества от само себе си... Нормално не се изисква по-специален режим, ако нямаш оплаквания. Аз обаче кървя от това изтегляне постоянно и затова съм със съвет да лежа повече... Но ако док нищо не ти е казал, мисля че просто си го знай, радвай се на бебето и не го мисли.
Освен това за УЗИ-то през корема, точно заради предната плацента също се вижда по-зле
Виждам, че искаш да работи - и аз съм така. Затова и когато нямам оплаквания си ходя на работа, само че седя полегнала на стола, гледам да не се свивам и да не си напрягам корема при изправяне и по-кротко
blue_sky, сигурна ли си че това означава? Това не е ли узряла плацента? На мен док точно изрично ми обясни че това, че е предна да не се тревожа, че не значи превия и превия е когато покрива канала и е проблем за излизането евентуално на бебето и затова е доста опасно....
А това с измерването на размерите и т.н. кога го правят? Мен още никой не ме е мерил никъде