Това "почистване" с ултразвук, лазер или каквито чудни и дивни методи ползват зъболекарите в България е отбиване на номера - видях му ефекта при майка ми. Моли се за почистване лятото, уж го направили, и 4 месеца по-късно тук направи сериозно възпаление на венеца заради зъбен камък. Американски зъболекар чисти почти един час. В Щатите на всеки 6 месеца се сяда на зъболекарския стол и зъболекарят или техникът чоплят, търкат и чистят на ръка, с метални инструменти, с машинка и с препарат. Направо си е хамалогия. И съм сигурна, че ако можеха да почистят качествено само с ултразвук, щяха да го ползват този метод.
Цигу и тук добрите зъболекари почистват по този начин. Има няколко етапа на почистването. Само единият (първия) е с ултразвук. Самите зъболекари казват да се ходи на всеки 6 месеца, а това колко често се ходи зависи от самия пациент.
Ултразвукът по време на бременност не се ползвал, защото вибрациите смущавали ударите на сърцето на бебчето.
Stoeka, тези бургарски зъболекари ме изненадаха ...
Сега звъннах на моя приятелка зъболекарка.
Без да е навътре във вашите случаи с
Евита, каза, че специфичното при бременни е, че не се ползва упойка с адреналин и че бременната не трябва да стои дълго време легнала по гръб. Но иначе няма никакъв проблем да се лекуват кариесите.
Ходенето на зъболекар, особено при наличие на проблем, е дори задължително, защото може да стане инфекция, която да навреди и на бебето.