0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #260 -: Март 08, 2014, 21:56:23 pm »
47 Smiles, това е много добра новина, означава, че няма бюрократични пречки за донорството на стволови клетки. Наистина дано има повече хора, които да даряват.
« Последна редакция: Март 08, 2014, 22:16:54 pm от Mukva »
*
« Отговор #261 -: Март 09, 2014, 10:57:12 am »
Честит празник на всички момичета със закъснение.

Да знаете, че това с падането явно е заразно :wink:. Вчера паднах на улицата и то по лице и корем.
Сега съм в синини и по лицето, коленете, ръцете и корема. Честно казано изпаднах в ужас, нямаше кървене, но докато стигнем болницата Дева Мария във Ветрен (на 50км) треперех цялата. Обадихме се по телефона и когато пристигнахме дежурният гинеколог ни чакаше. Бебето е добре, биеше му сърчицето му, не се видя отлепване на плацента. Сега лежа по препоръка на доктора и увеличих дозата на Магнерота. Нямам търпение да дойде 17 март, тогава имам час за ЖК и пак ще видим бебето.
Нали не се налага допълнителен преглед преди това, нямам болки и кървене?
« Отговор #262 -: Март 09, 2014, 11:09:47 am »
Здравейте,

от известно време и аз се информирам за начина на съхраняване на стволови клетки и по-специално за даряването им.

Ето много полезна информация, която открих и прилагам линк. Тук има и информация за болноиците сключили договор с Националната публична банка за стволови клетки, както и телефон на който да се свържете с обществената банка:

https://www.facebook.com/LymphomaBG/posts/417032925084981?stream_ref=10

ето и директен линк към информацията от Александровска болница, което може да е полезна
http://alexandrovska.com/display.php?bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%20-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D0%BF%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D0%B2

има някой отговори на интересни въпроси които биха възникнали.
А за тези които са пропуснали момента на раждането не го намерих в тази банка но виждам че вече се предлага в други става все по масово,
http://www.afroditafh.bg/uslugi/suhraniavane-stvolovi-kletki-mlechen-zub/

новият метод е извличане и съхранение на стволови клетки от млечен зъб на детето. не знам дали е достатъчно един в смисъл количеството стволови клетки там е доста по малко от това в пъпната връв. Ако някой вече има опит нека сподели
« Отговор #263 -: Март 09, 2014, 11:17:08 am »
Стоека,почивай си сега. Представям си как си се стреснала.Осигури си спокойствие, докато се почувстваш по-добре.И умната от тук нататък :)
« Отговор #264 -: Март 09, 2014, 13:22:26 pm »
Стоека, лежи и мисли позитивно. Щом лекаря е казал, че бебо е добре, значи е добре.  :wink:
Аз бях бях бременна в 5-ия с Ивка, когато паднах по дупе по стълбите - взех 4 за една  :lol: После едната буза ми беше синя  :lol:
За донорство на стволови клетки - идеяа е благородна. Дано има във Варна тази услуга. Предполагам, че АГ предлага това.
Аз преди си мислех за съхранение на клетки, но ми казаха, че има само една банка в БГ, която е оторизирана за това и тя била в СФ.

*
« Отговор #265 -: Март 09, 2014, 14:17:08 pm »
Лелеееее, Стоека, толкова много съжалявам!!!  :bighug:  Иска ми се да те бях заразила с нещо хубаво!
Сега почивай много! Аз веднага се обадих на лекаря си, той каза само да вдигна магнезия и да не се притеснявам, че нямам нужда от преглед. Все пак аз отидох да ме видят, всичко изглеждаше наред и сега съм спокойна. Усещам бебка (поне така мисля) и се отдавам на щастливи мисли. Е, боли ме леко натъртената трътка, но щом бебка е ок хич не ми дреме. Все пак мисля че съм паднала по-леко от теб. Може би ако бях на твое място, бих полежала няколко дни и ще отида да ме видят пак. Ти май беше със задна плацента, нали? Ако усещаш мъничето спокойно си изчакай 17-ти.  Всичко трябва да е абсолютно наред щом в началото е ок, но аз съм си паника и ходя малко по-често отколкото трябва. А и честно казано ми доставя безмерно удоволствие да гледам буболечката!!!  :heartbeat:

Биби, толкова ти благодаря за милите думи!  :bighug:
Как си ти? Как е мъничкия Марти, пускат ли го при теб? Той знае за бебчетата, нали? Ще е страхотен батко! Пожелавам ти всичко да стане по най-добрия начин и всички притеснения в момента скоро да се окажат просто лош сън!  :bighug:
« Последна редакция: Март 09, 2014, 15:02:12 pm от lili2011 »
*
« Отговор #266 -: Март 09, 2014, 21:55:14 pm »
За къпането да ви кажа и аз  :P В болницата къпеха децата под чешма, няма как да запазят пъпчето сухо. На въпрос от моя страна, трябва ли да се пази, отговориха ми: Не.
След баня с памуче със спирт минавате пъпчето. Спирта изсушава и не остава никаква влага.След това малко пудра от сорта на Топоцин се слага и всичко е наред. Къпех цялото бебе от ден първи в къщи, проблем с пъпа не е имала.
Не е задължително да къпете бебето всеки ден, това по-скоро е ритуал на семейството, отколкото необходимост за бебето  :wink:
Лека бременност на всички пожелавам!

п.п Стоека, честити розови гащи. Бях си те заплюла с мома отдавна :wink:

*
« Отговор #267 -: Март 09, 2014, 22:04:27 pm »
И аз процедирам с Ангел като Ники.Не го къпя всеки ден ,само дупето след акане.Докато Теди къпех всеки ден.Но за пъпчето,след първото дете,което родих естествено и падна на 7-ия ден ,на Ангел /секцио/ му падна на 20-ия ден .И дори се беше разхлабил и се наложи по препоръка на док. да го стегна.Но и на двамата съм ги пазила от водата,и после спирт и Топоцин.
Фови,стискам палци и чакам новини!
Стоека ,много се радвам за момиченцето.Пази се .А за падането....и аз падах с Теди ,два пъти.В 5 и 8 месец.Беше много кофти.

« Отговор #268 -: Март 10, 2014, 09:20:08 am »
Момичета моля спешно да ми кажете има ли някакви проблеми с телефоните на клиника Надежда.От половин час се опитвам да се свържа, но без резултат.В събота трябваше да съм на фетална морфология, а сутринта ми се обадиха да ми кажат, че ми изместват часа за неделя, но тъй като шофирах и гледах да говоря бързо и не можад да отреагирам и само попитах за колко часа.След като затворих се обадих на мъжа ми и той побесня защото в неделя е на работа и няма никакви опции да се смени, защото и той е лекар и има планирани операции (не само една) и няма как да ги измести...Сега се опитвам да се свържа и да попитам дали не мога да го сменя за петък или за днес или утре, но без успех, защото звънях над 10 пъти и никой не вдига...  :(
« Отговор #269 -: Март 10, 2014, 09:29:06 am »
За донорство на стволови клетки - идеяа е благородна. Дано има във Варна тази услуга. Предполагам, че АГ предлага това.
Аз преди си мислех за съхранение на клетки, но ми казаха, че има само една банка в БГ, която е оторизирана за това и тя била в СФ.
„МБАЛ СВЕТА АННА – ВАРНА“ АД
/Окръжна болница/ с Клиника гинекология
има сключен договор с публичната банка за дарение.

А иначе повечето частни банки също работят във Варна и имат офиси там. Това от кой град ще вземат пробата няма нищо общо с това къде се съхранява впоследствие. Банката, която аз съм избрала например съхранява материалът в Белгия.

Слънчице, писа ли в темата на Надежда, там ще са ти повече от полза. Успех с часа.

Аз да ви кажа снощи се събуждах от болки долу ниско в корема, придружени с болки в кръста. Стягаше ме и коремът. Чудя се дали това не са били някакви подготвителни контракции или от страх си внушавам.
Сега вече всичко ми е наред и нищо не ме боли.
« Отговор #270 -: Март 10, 2014, 09:31:50 am »
Момичета моля спешно да ми кажете има ли някакви проблеми с телефоните на клиника Надежда.

Проблем няма, много хора се опитват да се свържат, а са малко телефонистки.
В събота звънях към 50 пъти, свързах се чак в 14 ч.
« Отговор #271 -: Март 10, 2014, 09:44:53 am »
Момичета благодаря за бързата реакция.Успях да се свържа, но за съжаление при д-р Михова нямаше друга опция освен за неделя, но ми предложиха за утре в 12ч. при д-р Игнатов и се записах за утре.Някоя от вас правила ли си е феталната при този лекар и дали може да ми кажете някакви отзиви.Сега вече като толко наближи прегледа и нещо взе да ми се свива коремчето отвътре и да се притеснявам...Дали всичко ще е наред....А в същото време нямам търпение да видим бебчето...И се притеснявам дали е добър специалист този лекар, макар че имам огромно доверие на клиниката и не вярвам да назначат някой случаен лекар за толкова отговорна дейност...И друго да питам дали знаете в клиника Надежда да предлагат като услуга да запишат на флашка изследването?!Знам че в други клиники има такава услуга, но за Надежда незнам... :ask:
*
« Отговор #272 -: Март 10, 2014, 10:27:21 am »
47 Smiles, контракции са това. Не се притеснявай, само се следи ако се повторят дали са повтарящи се и на колко време. При първата си бременност имах 1-2 пъти такива като твоите, макар че като мерехме тонове се виждаха най-редовно но аз не ги усещах. Бебето си остиска до термина. Пожелавам ти и твоят бебок да си постои още малко на топличко.

Относно къпането и аз не съм къпала всеки ден, особенно новородено какво да му къпеш, само ако не е повърнало или не се е наакало жестоко  :lol:. Като почна лятото да играе и да се цапа се къпехме всеки ден. И сега дори зимата се къпем по-рядко, за да не му се изсушава кожата на малкия. Пъпче не съм мокрила, така ни казаха и в болницата. В Австрия не разрешават да се пудри, защото се забавял така процеса на изсъхване.

Stoeka71, почивай си. Много е гадно това с падането и най-вече уплахата и страха. Дано до края на бременността ти това е последната ти тревога.

« Отговор #273 -: Март 10, 2014, 10:41:17 am »
Слънце, при д-р Игнатов съм от самото начало. Правихме първа ФМ и още една "междинна" в 16 седмица. Изглежда много съвестен и добре подготвен млад лекар. Може би му липсва все още достатъчно опит, което се отразява по-скоро на комуникацията му с пациентите, отколкото на качеството на самия преглед - гледа си всичко подробно и мисля, че много добре знае какво върши. Не бързай да правиш паралели с д-р Михова. Просто му се довери, изслушай го и спокойно му задавай всякакви въпроси. Като го подхванеш да питаш и той става много обстоятелствен и всичко ще ти обясни подробно. На моменти може да ти се види леко разсеян, но не се дразни. Ти си питай за всичко, ако мислиш, че нещо е пропуснал - напомни му и така. Прегледа ще мине добре, не се безпокой. Ще чакаме да ни разкажеш.
« Отговор #274 -: Март 10, 2014, 11:58:31 am »
Привет мили мами! Аз продължавам да си лежа в болницата. Бебчетата ритат яко, днес ги видях и много им се радвах. Свикнах с мисълта за лежането, превъзмогнах го и се чувствам по -добре. Пиша ви обаче силно притеснена поради факта, че трябва да пия Гинипрал, а нямам идея откъде да го взема. С първата си бременност се намираше във всяка аптека, но разбрах от близка аптекарка, че е спрян с директива. Знам, че от Русия момичета са си го купували, но нищо повече. Моля и тук всяка една от вас за повече информация. Благодаря ви предварително и хубав ден!

*
« Отговор #275 -: Март 10, 2014, 12:14:17 pm »
В 'мамата' видях имейл от който предлагат Гинипрал в срок га годност още 2 години, цената е 5лв/кутия. Драснах, ще ти пиша веднага като ми отговорят. Чета също, че някои лекари го заменят със Салбутамол + бетаблокер... консултирай се с лекувашия лекар. Салбутамола е спрей и действието му е доста бързо.
Лелеее, направо си ги представих колко са били прекрасни днес! Не знам има ли по-нев :heartbeat:ероятна гледка!
« Последна редакция: Март 10, 2014, 12:16:27 pm от lili2011 »
« Отговор #276 -: Март 10, 2014, 12:41:01 pm »
Много благодаря Хоупче!Аз по принцип не съм от най-взискателните пациентки, но все пак искам да мога да се доверя на лекаря, който ме преглежда!Надявам се всичко да е ок с бебо и да го видим колко е пораснало вече...Аз пак да ви се оплача, че от няколко дни почти всеки ден повръщам от киселини...Вече направо незнам какво да правя, даже нямам и апетит много, вчера и онзи ден съм се хранила 1-2 пъти на ден, но нищо и не ми се яде, защото постоянно съм с киселини...Вчера правих изследвания и желязото ми е паднало под долната граница, ама то нормално, аз като не се храня като хората как искам желязото да ми е добре....Опитвам се да се храня само с лично приготвена храна, започнах да си нося от вкъщи и ядене на работа, нооо явно не е проблема с храната....Незнам вече какво да правя...Уж трябваше тези месеци да се чувствам добре вече, а то повръщането продължава...Ужас направо!Ама искам бебчето да ни е добре, а пък аз ще го преживея някак си и това... :(
« Отговор #277 -: Март 10, 2014, 12:53:26 pm »
И аз миналата седмица повръщах няколко пъти именно заради киселините. И аз си нося храна от къщи в работата, а когато забравя като днес - хрупам солети и обикновени бисквити. В почивните дни обаче бях добре, като ядях на често по малко и предимно неща, които знам, че не ми дразнят стомаха. Те се променят с времето де, ама горе-долу успявам да им хвана цаката и да се настройвам според организма си. Зелената салата с  лимонче и зехтинче например сега ми е супер и покрай нея пробутвам и друга храна, без да ми стане тежко и гадно. Вчера например ядох свински черен дроб с праз, приготвен от свекърва ми специално по наша молба. Не съм му фен, ама заради пустия хемоглобин, че и моя е малко под долната граница. Със салатката и печени на фурната картофки беше доста приятна комбинация. Надявам се - и полезна за бебоците.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #278 -: Март 10, 2014, 13:03:43 pm »
Слънчице, аз правих ФМ при Игнатов. Не останах доволна! Стори ми се много повърхностно. Дори ММ, който досега само 2 пъти е идвал при д-р Сигридов каза, че Игнатов бил много несигурен и му няма доверие. Мислех да ходя пак в Надежда, но щом ми отказват час за Михова приключвам с болницата. Д-р Сигридов вече преглежда в Малинов и ще ходя при него.
« Отговор #279 -: Март 10, 2014, 13:13:39 pm »
47 Smiles, контракции са това. Не се притеснявай, само се следи ако се повторят дали са повтарящи се и на колко време. При първата си бременност имах 1-2 пъти такива като твоите, макар че като мерехме тонове се виждаха най-редовно но аз не ги усещах. Бебето си остиска до термина. Пожелавам ти и твоят бебок да си постои още малко на топличко.
Мерси Ра4ко,
Слава богу нямам повторения на контракциите след снощи.

Да ви се похваля. Вече си стегнах багажа за болницата - да ми е готов, като дойде моментът.
От сутринта правя списък и за мъжа ми какво да купи след раждането (ако всичко е наред), докато аз съм в болницата.
Повечето неща са от аптеката - памперси, АМ, мокри кърпички, спирт за пъпчето, термометри, олио за мазане и др. подобни, както и помпата за кърма, легена за къпане и т.н.. Само, че тъй като има на най-различни марки се рових из нета досега да видя какво препоръчват мамите, та си загубих доста време  :lol:

Слънчице, пиши след ФМ утре. Със сигурност е доста интересно преживяване.

Вчера например ядох свински черен дроб с праз, приготвен от свекърва ми специално по наша молба. Не съм му фен, ама заради пустия хемоглобин, че и моя е малко под долната граница.
Хоупче, аз също имах проблеми с хемоглобина. Много изчетох по темата. В черния дроб наистина има желязо, но не се препоръчва за бременни, защото е едно от най-вредните меса. Дробът пречиства кръвта и е пълен с токсини. Аз бих ти препоръчала - боб и леща (лещата е най-богатият на желязо хранителен продукт), печена тиква, салата от червено цвекло, телешко месо (аз по време на бременността основно такова ям), спанак, коприва, лапад във всичките им варианти, сушени сливи, боровинки и фурми, и най-вече чай от Ройбос. Ройбосът освен, че самият той съдържа желязо, спомага за усвояване на желязото от другите храни. Препоръчва се за неограничено ползване от бременни и кърмачки. Аз го купувам от магазините на Лечител. Желязото също е добре да се консумира с витамин С, който също спомага за усвояването му (напр. с цитрусовите плодове).  Не се консумира едновременно с продукти, съдържащи калций (като мляко и сиренце). Тях ги консумирай отделно. Аз успях само с хранителен режим да си вдигна желязото. Беше ми паднало до 109. Но наистина внимателно трябва да се подбира храната.