0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #940 -: Май 04, 2014, 19:13:02 pm »
Ох, това гадене............
Hope-love,ти коя седмица си  :)
В 24 г. съм.От около две седмици имам зверски киселини, които ме карат да повръщам понякога,особено ако не внимавам какво и колко ям.Сутринта изневерих на обичайната закуска от овесени ядки с плодове и мед бях"наказана" :)Сега съм вече по-добре,макар дс си похапнах няколко пъти различни неща.Номерът е често на мслки порции да се яде.
*
« Отговор #941 -: Май 04, 2014, 22:22:47 pm »
Смайли не съжалявай,че таткото не е бил с вас,според мен мястото им не е там,разговаряла съм с доста мъже и много мои колежки акушерки са правели такива проучвания и е доказано,че мъж,който присъства на раждането след него гледа на жена си по друг начин,като на божество,а не като на сексуален обект...т.е. с две думи сексуалните им взаимоотношения се развалят,не са същите като преди...

Моля ви, не преувеличавайте в желанието си да успокоите някого! В Западна Европа е абсолютно нормално бащата да присъства на раждането. Все пак това дете е колкото на единия, толкова и на другия. Другите неща няма да ги коментирам в подробности, но от собствения ми опит ще се наложи да ги отрека.

Лека бременност и раждане на всички!

47 смайлс, радвам се, че е минало леко.

*
« Отговор #942 -: Май 04, 2014, 22:47:26 pm »
Съгласна с Блу.Имам доста приятелки дето съпрузите им са присъствали на раждането.Никоя не е споделяла да имат сексуални проблеми след това.СПоред мен това е решение на двамата.Ако аз бях раждала нормално моя мъж щеше да е до мен, точно защото детето е и на двамата.

*
« Отговор #943 -: Май 04, 2014, 23:45:20 pm »
magi_st,

а сестра ми в западна Европа роди секцио с присъствието на бащата ;)
Даже след изваждането на бебето  докато я приведат във вид му го бяха дали на него да си го сложи на гърдите :)
За жалост в БГ май и повечето мъже а и масата медицински лица не възприемат идеята.... Нашият бъдещ татко много иска да присъства, но аз се притеснявам дали от болницата ще има проблем.... но нека стигнем до раждането де ;)
*
« Отговор #944 -: Май 05, 2014, 00:12:16 am »
magi_st,

а сестра ми в западна Европа роди секцио с присъствието на бащата ;)
Даже след изваждането на бебето  докато я приведат във вид му го бяха дали на него да си го сложи на гърдите :)
За жалост в БГ май и повечето мъже а и масата медицински лица не възприемат идеята.... Нашият бъдещ татко много иска да присъства, но аз се притеснявам дали от болницата ще има проблем.... но нека стигнем до раждането де ;)

В някои разрешават. Трябва да питаш. На мен ми се вижда безумие да искат пари за присъствието на бащата.  :x
Не правя някаква пропаганда "за". Това си е лично решение на двойката. Но просто изказването ми се стори преувеличено.
« Последна редакция: Май 05, 2014, 00:15:28 am от blue_sky »

« Отговор #945 -: Май 05, 2014, 00:16:00 am »
Извинявам се,ако съм обидила някого,разбира се,че не всички мъже са такива...просто споделих мнение от мои наблюдения и както казах от колеги,които са правили проучвания и са защитили дипломни работи по темата
Не искам да натрапвам мнението си,извинявам се,ако е прозвучало така в крайна сметка всеки сам си решава..
Моусит не мисля,че ще ти откажат в болницата бащата да присъства...единствено ако е секцио няма да го пуснат,защото това си е операция и трябва да има стерилност,няма как външни хора да са там...
*
« Отговор #946 -: Май 05, 2014, 00:58:27 am »
Съветвам ви да мислите за практическите ползи от присъствието на бащата при раждането. Той не е там само за морална подкрепа, да държи ръката на родилката и да прави важни снимки.

Всъщност бащата е добре да присъства най-вече, за да настоява да се уважат в разумни граници желанията и нуждите на родилката в момент, когато тя не е достатъчно силна и адекватна да се бори с медицинския и обслужващ пресонал. И не говоря само за ситуации, когато болничният персонал се държи непрофесионално или с безразличие.
« Отговор #947 -: Май 05, 2014, 08:58:40 am »
Цигу,аз не разбирам защо трябва родилката или бащата да се борят с медицинския персонал? Нима тя или той знаят повече от персонала какво трябва да се направи в момента? Какви са рисковете и ползите от дадено решение? И в крайна сметка отговорността накрая е пак на медицинския персонал,а не на родилката или бащата....като медицинска сестра с 15 г.стаж,ще кажа,че има много колеги непрофесионалисти,но не бива всички да се слагат под общ знаменател....тази професия е призвание,не е за всеки...за това ни се дава възможност да избираме при кой да се преглеждаме и раждаме и да се доверим изцяло на професионализма му...
А за тези години стаж съм се нагледала на мъже,които припадат само като им вземаш кръв,а представям си ги какво ще направят в родилна зала  :lol: само на думи се водят силният пол...е,винаги има изключения още повече,че нашите мъже покрай битката ни за дете са доста по-издръжливи от останалите мъже.....
« Отговор #948 -: Май 05, 2014, 09:02:40 am »
За какво спорите всъщност? И тази дискусия не е ли по подходяща за "Раждането-къде и как?"?
« Отговор #949 -: Май 05, 2014, 11:13:07 am »
Здравейте,
в 12 г.с. има ли шанс да се види полът на бебето или е много рано? :?
*
« Отговор #950 -: Май 05, 2014, 11:34:14 am »
bonbolini,

Като цяло се вижда, но си зависи много от полът, от апаратурата, от доктора, от позата на бебето :)
На мен в 11 г.с. ми казаха, че ще е момче, но все пак аз още не го приемам за сигурно :)
Теб какво те тревожи :)
« Отговор #951 -: Май 05, 2014, 11:36:39 am »
Бонболини,май е рано,но все пак зависи от апаратурата и от положението на бебо спомням си,че на мен ми казаха в 4 месец,не помня коя седмица съм била,бе преди 11 г. Мисля,че по-скоро към 16 г.с. ще се види,нека някой по-запознат да каже... :) Бонболини явно и на теб ти предстои първия скрининг,аз ще ходя на 08.05 ти кога ще го правиш? Стискам палци всичко да е наред
*
« Отговор #952 -: Май 05, 2014, 12:44:04 pm »
На мен в 12-та едмиц ами казаха момиче на първата фетална, познаха :)

« Отговор #953 -: Май 05, 2014, 13:21:01 pm »
Да, предстои ми първи скрининг - на 09.05. и честно казано се чудя дали вътрешното ми усещане ще се опровергае  :wink: Значи, все пак има шанс да се разбере...
Благодаря, момичета :D
« Отговор #954 -: Май 06, 2014, 08:39:19 am »
здравейте,мили дами:)
приобщавам се и аз към вас в 8 седмица:)
моля за съвет кога е по-добре да си запиша час за преглед в 12 седмица:
-в 11 и 1 ден или
-в 11 и 4-5 ден?
« Отговор #955 -: Май 06, 2014, 10:36:17 am »
Здравей Рафаила и добре дошла :)
Ами може би е по-важно да го направиш преди 13 с.аз ще го правя след 2 дни вече съм в 12 г.с.
*

sunita_30

• **
  • 64
  • когато вярата срещне надеждата живота намира начин
« Отговор #956 -: Май 06, 2014, 11:49:53 am »
Здравейте,момичета преди 3 дни направихме  редукцията  на ембриончетата,от общо 4 останаха две.
Искам да попитам дали е нормално да има еднократно изкървяване още същия ден,вечерта имах изтичане на белтъкообразна слуз и малко съм притеснена .Сега съм по добре,дано всичко е нормално с останалите,в края на седмицата съм на преглед.В момента съм в 8 седмица.
*
« Отговор #957 -: Май 06, 2014, 12:42:30 pm »
Рафаила, добре дошла  :bighug:
Ако питаш за феталната морфология, по-добре 11+4/5.. даже и 12+2 примерно. Ако питаш за записване на ЖК - когато ти е по-удобно.
Суни, почивай повечко и всичко ще бъде наред! Повечко агнешко и усмивки и бебчетата ще порастат големи и прекрасни!

Момичета, аз трудно пиша тия дни, защото пак навъртяхме сигурно към 500 км, а котката отказва да пише като и диктувам (котешки номерца някакви  8) !) и затова съм по-кратичка...
Бебка може би е рано да я обръщам, макар че някъде пишеше че 28-ма седмица е отлична за това. Въпросът е, че док я видя чисто седалищно още преди месец и ей-така, съвсем неглиже вметна че най-вероятно няма да се обърне до края. Така лиииииии!!!! Мен дали пък не ми викат Лили Амбицията?  :D Или ще я обърна, или ще се раждаме седалищно. Живот и здраве, разбира се.

И последно, да припомня че съм забранила всякакви болежки по празниците! Да не стане така да се наказваме от утре!!! С шоколад от гадния например!
*
« Отговор #958 -: Май 06, 2014, 14:43:44 pm »
Хехе, lili2011, време и е на котката да се научи  :lol: Иначе виж как по няколко дни се лишаваме от доброто ти настроение :) Аз да не се хваля, че то при мен....., ама тези празници май устисках  :wink: Е с мноооооого мързел (чак аз не си вярвам, че издържах!), но целта оправдава средствата :wink: Така че, за мен от хубавия шоколад  8)

sunita_30, педполагам че при такава намеса няма как да няма някакъв ефект и стискам палци да е това и да си пазиш двете сърчица много  :bighug:

Рафаила, и аз мисля, че е по-добре в 11+4-5 и натам :) По-добре ще се види и измери, а си е напълно в стандарта ;)

bonbolini, стискам ти палци да си познала  :wink: Аз нямах никакви предпочитания за пола, но се зарадвах като ми го казаха толкова рано, защото ми беше любопитно, а и също имах някакво предчувствие (идея си нямам откъде накъде, ама така си мислех...). Ще чакаме да пишеш ;)

« Отговор #959 -: Май 06, 2014, 15:37:23 pm »
благодаря ви,Алекс,Лили и Мусит:)
значи ще си изместя часа,с 2-3 дни за фетална,ако е възможно,че сега ми е записан за 11седмица+1 ден