0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #900 -: Май 01, 2014, 19:36:00 pm »
Лили,прекрасно включване,както обикновено.Радвам се,че тримата сте добре.Съжалявам за другите неприятности.
Аз съм се отдала на почивка,на мързелуване направо.Първите работни дни съм ЖК,а на 12-ти-при д-р Даскалов,при който мисля да раждам за по-подробен преглед и обсъждане на всико,което ни вълнува.
*
« Отговор #901 -: Май 01, 2014, 22:52:52 pm »
Стоека, и аз съм правила два пъти обременяването с глюкоза (предписват го на всички бременни, също като при Рачко). И на гладно изпих 200 мл глюкоза. Това беше най-гадното от изследването. Като съм гладна, не мога да ям нищо сладко, а този захарен сироп ми се стори ужасен (предпочитам кръв да ми взимат).  :lol:

*

teddy_music

• **
  • 86
  • Благодаря Ви д-р Минев!
« Отговор #902 -: Май 01, 2014, 22:53:53 pm »
Добре дошла, Джерито / дано не обърках нещо/. Леко бременеене оттук нататък.
Момичета, аз не съм от много редовните в постовете, но редовно ви чета.
Някои скоро ще се сдобият с мечтаните бебчета - ra4ko, сигурно си под напрежение вече?
И аз вече официално съм в 9 месец, ама не бързам...има време...
Момъкът ми е 2800 гр., нормално си е всичко, надявам се и да родя нормално. Определено това ми е желанието!
Няма да се давате, момичета, борете се и само напред гледайте! Сигурна съм, че добрите неща сами ще дойдат при вас.

„Ако искам да видя пеперуди, трябва да изтърпя две-три гъсеници“
« Отговор #903 -: Май 01, 2014, 23:32:37 pm »
Привет коремчета!
След любезната покана на Лили и аз да дам отчет :) С бебка сме добре и коремчето расте...И мен като повечето ме е налегнал един мързел и въпреки, че ви чета редовно все не намирам време да седна и да драсна някой ред, ама то и при мен няма нищо ново де...От утре започвам да се настройвам за работа защото след дългата отпуска, която изкарах около 3 седмици сега май ще ми е трудно първите работни дни, но ще изкарам още малко...Напоследък само обикаляме магазините с мъжа ми да разглеждам за колички и креватчета.За щастие креватче вече сме избрали, но с количката ми е много трудно и колкото повече обикалям повече модели ми харесват и накрая какво ще купя незнам...Вече купихме и първата придобивка за бебка - комплект шишенца на Авент (ходихме до Айко и бяха с -50% намление) и даже въобще не се замислихме като видяхме, че от 63лв. бяха на 31.50лв, а направо ги купихме.Имаше намаление и на стерилизатора и на помпата, но аз тези неща ги имам от сестра ми и ще си ги спестя ;) Вече съм под напрежение за следващият преглед, т.е. за последната (надявам се) ФМ, която ще бъде на 10.05. и силно се надявам да видим, че бебка си има и второ бъбрече макар и на неправилното място...Можете да си представите колко важнои неща очаквам да чуя на прегледа и силно се надявам да има само хубави новини на този преглед...
Между другото момичета да ви попитам дали на някоя на вас се е случвало - вчера след нощното ставане до тоалетната си легнах и изведнъж ми стана лошо и започна нещо да ме стяга много в частта около лявата гърда, съответно седнах и събудих мъжа ми защото се изплаших, но след няколко минути всичко премина и си легнах, т.е. беше нещо като пристъп...
А иначе наскоро пусках изследвания на ТСХ и ФТ4, за щастие ТСХ беше 1.33, но ме притесни, че ФТ4 беше паднало на долна граница 12.9 мисля че беше (при долна граница 12), според вас това проблем ли е и имали ли сте подобен случай.Не съм звъняла на Начев, защото резултатите са ми в нормите, но се чудя дали това не е проблем...
И от средата на май започвам да ходя на тонове и да видим дали ще продължавам да пия магнезия.Момичета знаете ли дали тоновете се поемат от здравната каса?
И един последен въпрос, който вече коментирахме - пия Талцид заради киселините и обикновено го пия само вечер по 1 хапче за да мога да спя спокойно, но тъй като чета на опаковката,че  не е препоръчително да се взима продължително време се притеснявам, защото аз го пия вече повече от месец...Някоя от вас пила ли го е по продължително време.Лекарката не ми е казала нищо относно продължителната употреба, тя даже ми го изписа до 4-5хапчета на ден, но аз през деня ги търпя някак киселините, но през нощта не мога да спя и  затова се принуждавам да го пия.
Лили много съжалявам за случилото се, но се радвам, че всички сте добре ;)
Ами това е от мен момичета  :P Приятна вече и стискайте палци другата седмица да имам да ви пиша само хубави новини след прегледа!
*
« Отговор #904 -: Май 02, 2014, 00:51:48 am »
Момичета,  благодаря на всички че мислити за мен. Много ми е ценна вашата подкрепа. Благодаря още веднъж и весели празници ви желая :bighug: след почивните дни ще проведа консултации и дано всичко  и ок. Тревогите ми само вредят на бебето а аз не искам това. Благодаря още веднъж!
*
« Отговор #905 -: Май 02, 2014, 06:51:20 am »
Ехаааа Раченце, вие сте си промо пакет направо! От оня тип - 'Занеси в болницата едно, вземи две'  :bighug:
Я кажи сега: дали са най-хубави тия последни дни? Все се чудя за това... Хем момента на срещата е някакси дошъл, хем още имаш няколко прекрасни откраднати мига само за теб!

Стоека, казвам ти ще пием на корем, а ти за глюкозата мислиш.. Ааа, какво е това нещо от теб? Глюкозата минава и заминава, също като повечето притеснения дето предварително ни се струват едва ли не огромен проблем. Пожелавам ти много хубав резултат, и да започва положителната част от бременността вече. То за шашкане винаги се намират поводи, ама след раждането ще е по-забавно, затова си пести силите доколкото можеш. Вие измислихте ли име вече? А ходиш ли на някакви лекции за бременни?
Аз да се похваля: вече имаме креватче и количка, и дори кошница за кола! Всичко е между втора и амнайста употреба и всичко е просто страхотно!!! Изкарахме голям късмет с Продавалника (ах, как му мразя новото имееее!). Сдобих се и с пълен комплект многократни памперси. Май е време да започна да говоря с пералнята и да я галя вечер преди лягане, за да може да се подготви психически за това дето я чака  :D

Хоупче, и аз съм на преглед на 12-ти, какво съвпадение!  :bighug:
 :bighug:
Иначе не казваш много, затова приемам че всички около теб те слушат и са много добрички. В такъв случай може и да се похвалиш, така де  :wink:

Слънчице, всеки път като минавам по Цариградско си мисля за теб   :wink:
За работата как така ще се настройваш - има още цели пет дни. И после поне още три, в които колегите ще ти се радват, ще те разпитват за беб и се надявам да чуваш 'Чакай, чакай, това аз ще го свърша'  :bighug:
Хората са много милички към бременните, тия дни един шофьор на автобус разтика четири бабички, за да ме покани да седна. Няколко спирки нямаше места и наистина ми се стори, че човека кара много внимателно задето съм права, но пък тъкмо реших че си внушавам, когато се освободи място и шофьора едва ли не дойде да ме покани и да каже на отбора на бързите бабсове 'Ти къде?'. Отказах да седна, че ми бездруго слизах на следващата, но пък толкова мило и неудобно ми стана!!! Също в една банка си чаках, чаках, пък то работното време почти свърши и реших да се откажа в полза на хората след мен. Ейййй, като ме приклещи охраната, чак ме хвана за ръката и не ми дава да си ходя!!! Дума да няма, мен щели да ме обслужат! Че и цялата опашка се вдигна на бунт да ме обслужат непременно и по-бързо - едвам избягах!!!   :D

А да се ходи по магазини е супер! Аз май нищо ново няма да купувам, но разглеждам с голям кеф! И някакси се опитвам да си представя как се обличат дрешките и други такива. Това с бебетата е голям фън! За количка, аз първо видях Чиполино Перфекта, има всички важни неща според мен и до последно нея си исках, преди да ни отправят неустоима оферта за една по-джиджана и кифленска.

Слънчо, не мисли феталната поне докато не дойде деня - Бог ще приготви най-добрия резултат за вас дотогава! Има или няма - бебка ще е най-невероятното бебе, което някога си виждала! Ще се влюбиш в нея завинаги, безвъзвратно и отчаяно! Но аз ще се моля, ако е възможно резултата от фм да надхвърли очакванията ви откъм добри новини!  :bighug:

Теди, ще имаш много красиво естествено раждане, сигурна съм! Избра ли къде да бъде?
Аз също мечтая на естествено, дори тия дни мисля да направя плахи опити да обърна малката, че е седалищно. И седалищно да я раждам не ме плаши (засега, де), но мисля че е много лесно да я обърна. Вече правих едно упражнение 5 минутки и като резултат от чисто седалищно се беше завъртяла напречно. Абе послушно ми е детенцето, много си я обичкам (въпреки че за диване мечтая, ама явно на татко си се е метната, пу да му се не види  :D!).
На останалите забранявам всякакви нерви, зацапвания, сълзи и да прекаляват с шоколада и шкембе чорбата (че да има повече за мен, хехе). Като се върна ще ви препитам мама по мама.
Гуш на всички и дано сте вегетарианки, че много агънца ще дадат фира тия дни  8) .Ох!
« Отговор #906 -: Май 02, 2014, 08:08:41 am »
Лиленце,всико при мен е на ред.Даже мога да се похваля,че вече се почувствах една уверена и доста спокойна бременна.И аз се радвам на прояви на внимание и загриженост от непознати и на различни обществени места.Но пък интереса и въпросите на съседки и колеги ми идват вече в повече.
а че ме слушат у дома е вярно.Таткото чисти, детенце е разбрано и не досажда,когато почивам.Вчера двамата бяха на разходка и на едо изложение на змии,гущери,паяци и всякаква друга гад и малчо се върна много доволен
« Отговор #907 -: Май 02, 2014, 12:43:45 pm »
Здравейте, мамчета...
Лили...чета и се чудя не е ли рано да се обръща твоята госпожица още...моите и двете се завъртяха в девети месец...без нищо да усетя :-)
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #908 -: Май 02, 2014, 14:19:06 pm »
Лили, не ходя на лекции за бременни макар да ми се иска. В Бургас организират лекции, но няма кой да ме заведе - мъжът ми е на работа, брат ми също. Дори с ходенето на прегледи имаме проблем, мъжът ми го пускат срещу намаляване на заплатата с 40 лв. на ден отсъствие (не че толкова му плащат на ден, ама така за компенсация).
Името се знае още от Истанбул, казах на доктора че искам момиченце и той ме пита как ще се казва. Бебето ще носи името на моята майка Мария.
Слънчице ще чакам да се включиш с добри новини другата седмица.
hope-love браво, ей така трябва да сме уверени и спокойни като теб!
mel_76, прочети моите постове назад и хилядите притеснения които имах - след консултация със специалист и втори БХС, не стигнахме до амниоцентеза. Рискът ми за Даун беше 1:250, възрастовият 1:80. Вторият показа риск 1:840, комбиниран 1:570. Доцент Балев не видя нищо тревожно на ехографа, каза че бебето е здраво и няма нужда от амниоцентеза.

Ох сигурно пропускам някое мамче, моля да ме извините.

ra4ko75, леко раждане!
*
« Отговор #909 -: Май 03, 2014, 10:58:32 am »
Стоека, знам за тревогите ти защото въпреки че тогава още не пишех подробно следях темата и мислено бях с теб и ти съчувствах. Следях историята ти и много се зарадвах когато разбрах че с бебето всичко е наред.  Дано и напред е тако. Благодаря за вниманието.  :bighug: :bighug:
*
« Отговор #910 -: Май 03, 2014, 13:09:09 pm »
Oх,момичета тъкмо се поуспокоих малко и днес сутринта ми текна кафяво :?
Ще се побъркам......................страх ме е
Слагам си утрогестана и нош па и много лежа,но..............Божа работа
*
« Отговор #911 -: Май 03, 2014, 13:28:17 pm »
mih,

Силно ли е или само зацапва? Попринцип след като си кървила все остава малко количество, което в някакъв момент се изтича и е кафяво. Това не е прясна кръв и не се тревожи. При мен поне постоянно е така :) Ако е повече или е с болки или нещо друго обаче се обади на лекаря си, но ако не е много и  е кафяво не се шашкай излишно - аз съм в 4ти месец и продължавам така  :? без някаква крайно обективна причина - продължаваш си лекарствата, лежиш си и чакаш....
*
« Отговор #912 -: Май 03, 2014, 14:31:26 pm »
По скоро е кафяво,но не една две капки повечко
Аз се обадих,ами да лежа................От кървенето вече една седмица насам нямах и зацапване ама.......
И повърнах преди малко..............дано не повече,че и без тва съм отслабнала :?
Мousyt,благодаря ти ,мила
Ти имаше кървене първоначално ли ,а сега зацапва
Гледаха ме с вагинален като прокървих,и после като ме изписаха моя Док не искаше да ме гледа да не ме човъркали.След три седмици.До тогава какво става само мога да гадая и се моля
« Отговор #913 -: Май 03, 2014, 15:15:01 pm »
Михче,спокойно щом не е обилно и е кафяво няма страшно,знам,че си притеснена,но така не си помагаш...знаеш ли мен като ме изписаха ми казаха,че тъй като отлепването е голямо дълго време ще кървя и ще има дни в които няма да имам нищо и след това пак ще зацапвам и наистина е така...мисли позитивно и си лежи това е,няма какво друго да направиш,от теб нищо не зависи . ....божа работа е
С теб сме,всичко ще е наред,ще видиш :)
*
« Отговор #914 -: Май 03, 2014, 15:34:25 pm »
Алекс77,благодаря ти много :bighug:
*
« Отговор #915 -: Май 03, 2014, 15:39:05 pm »
Мих,

на мен от началото още само ми зацапва и спира...цапа 1 седмица, спира 1 после пак - все кафяво. По някой път си е било повече като количество, еднократно, след това държи 3-4 дни по няколко капки - аз си го представям все едно се до изчиства от изкървяването... До 11г.с. това ставаше от един недобре слепнал участък от лигавицата. После това спря и 2 седмици някъде беше ОК, дори намалихме лекарствата и после изведнъж силно пак зацапа кафяво, но доста обилно. Оказа се че е от плацентата, която се е образувала ниско и покрива канала. Това при доста голяма част от жените в такава ранна бременност е просто нормално и не предизвиква кървене, но не и при мен. Последно по Великден изкървих много обилно вече си кръв, пак оттам. След това зацапа няколко дни и спря и 3-4 дни нямаше нищо и после пак потече кафяво, по-обилно. Сега започва да спира от два дни едвам го има.... Всичките пъти съм търчала на преглед - горе-долу всяка седмица ме гледат, отлепване няма, няма нищо друго необичайно, бебето си расте....но това е - лежим, слагаме утрогестан, но-шпа и прочие и чакаме.... за щастие миналата седмица видяхме че плацентата почти изцяло се е изтеглила и се надявам с това вече да приключим, защото сега влизам 16 седмица, а уж подобен род проблеми до към 12.....но да видим. Не искам да предполагам какво друго може да следва  :?
*
« Отговор #916 -: Май 03, 2014, 16:17:14 pm »
А мене не искам да ме гледат сега...........само като прокървих тогава ме гледа

Оф незнам.....................моля се всичко да е наред.............
MOUSYT,дано вече не ти зацапва и няма кървене.Пожелавам ти го от сърце :goodluck: :goodluck: :goodluck: :bighug:
Алекс, и на тебе късмет мила :bighug:

При всички да е наред бременността  и да можем да й се наслаждаваме така както сме мечтали.Щастливи и спокойни
*
« Отговор #917 -: Май 03, 2014, 18:32:51 pm »
Михчееее, стискам палци мила всичко да е наред с бебоците. Нямам опит с кървене и зацапване никога не съм имала, но като видяха отлепване ми увеличиха утрогестана на 3 по 3. Късмет и много спокойствие мила. Всичко ще се оправи :bighug:
*
« Отговор #918 -: Май 03, 2014, 18:55:35 pm »
mih, не разбрах сега как приемаш Утрогестана. При зацапване(кървене) са ми добавяли орален прием на Утрогестан (Дуфастон при един от опитите), защото вагинално една част се отмива, особено ако е по- обилно зацапването, попитай док.    Дано бързо да се стабилизира състоянието ти!  :hug2:
« Последна редакция: Май 03, 2014, 19:06:19 pm от marsi »

*
« Отговор #919 -: Май 03, 2014, 21:46:29 pm »
Ами питах,каза да слагам вагинално щом нямам кървене.Иначе при първия опит при зацапването което имах съвсем в началото ми казаха да пия.
Днес се обадих да питам каза вагинално и нош па.И 3 по 3 да слагам.

Благодаря ви ,момичета за подкрепата :bighug: