0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #880 -: Април 30, 2014, 14:53:24 pm »
Здравейте, бъдещи и настоящи майчета. Вече официално искам и аз да се придъединя към вас. Днес влизам в 10та седмица :P
Аз съм от Варна, с предната си бременност не попаднах на добри специалисти за ЖК. След дълго лутане и чудене се записах при д-р Борис Яков от Майчин дом. 
Чудих се дали някой от вас има отзиви или информация за феталната морфология, която правят майчин дом? Преди бях при Балев, но сега в абонамента ми влиза и ФМ .

*
« Отговор #881 -: Април 30, 2014, 15:45:11 pm »
Мих, стискам палци всичко да се оправи с бебоците. Сега и аз с моите болежки: излезе ми резултата от БХС , но нека моля който е наясно да ми обясни по-подробно за болестта на даун, че аз нещо се притесних:
Комбиниран риск за болест на Даун - 1:1200
Биохимичен риск за болест на Даун - 1:140
Възрастов риск за болест на Даун - 1:190
Риск за болест на Едуардс - 1:1500
Биохимични и УЗ показатели
РаРРА -А /плацентарен протеин/ МоМ - 0,24 част от медианата
Free bCG бета хорионгонадотропин МоМ - 0,45 част от медианата
NT - 0.5
NT МоМ - 0,44 част от медианата

Е СЕГА КАТО ЧЕТЕТЕ ТОВА, КАЖЕТЕ КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА БЕБЧО ДА Е СЪС СИНДРОМ НА ДАУН :ask: :ask: :ask: :ask:
*
« Отговор #882 -: Април 30, 2014, 16:02:18 pm »
Mih,
Изпращам положителни мисли на теб и бебоците. Твърдят, че помагали, ама дори и да не е така, поне не вредят. Да се оправяте бързо и да не се налага пак да минавате през болница поне докато не дойде време да се запознаете лично.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #883 -: Април 30, 2014, 16:50:24 pm »
Е СЕГА КАТО ЧЕТЕТЕ ТОВА, КАЖЕТЕ КАКВА Е ВЕРОЯТНОСТТА БЕБЧО ДА Е СЪС СИНДРОМ НА ДАУН :ask: :ask: :ask: :ask:
Не си набивай такива мисли в главата, най-добре ще ти каже лекарят. Сигурно ще те накарат да повториш БХС в 15-а седмица, при мен беше така. Твоите резултати са по-добри от моите. 
На колко години си?

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #884 -: Април 30, 2014, 17:01:08 pm »
Мел, тези резултати не са диагностични, а статистически!
*
« Отговор #885 -: Април 30, 2014, 17:55:13 pm »
На 38 съм. И ми казаха че навярно е от годините защото този показател имал много голяма тежест
« Отговор #886 -: Април 30, 2014, 19:38:51 pm »
Здравейте,
Mih, стискам палци всичко да е наред с бебоците :) Ти се опитай, колкото и да е трудно, да се поуспокоиш и да лежиш. Аз с миседа през 2012 лежах в МД в Патологична бременност, заедно и само с бременни  8O и през цялото време плаках като им гледах големите кореми. А за абразио чакаха толкова много момичета, та чак ред си създавахме  8O Мисълта ми е, че в такива "институции" всичко е на конвейер, ти си слушай твоя си лекар и почивай.
Mel_76, една моя позната, която е приблизително на твоите години имаше "по-лош" резултат от твоя, но си роди прекрасно момченце, което живо и здраво си щъка напред-назад.
На всички останали момичета, прегръдки.
А, при мен... Върнах се от преглед и Начев сега пък беше доволен от стойността :) Само ми увеличи малко дозата и след 30 дни - пак контрола... Първо ме стряска, а после... Трябва да му свикна 8)
Починете си добре, че бебета имаме за носене  :wink:
« Последна редакция: Април 30, 2014, 19:41:17 pm от bonbolini »
« Отговор #887 -: Април 30, 2014, 20:08:49 pm »
Mih, стискаме палци, всичко ще е наред, почивайте си и силна храна.
Мел, ако питаш нашия лекар, ще ти каже, че това БХС е пълна измишльотина и е важно какво се вижда на ехографа. Нали ти направиха всички измервания и беше всичко в норма на ехото...не си пълни главата с други мисли.
Благодарим Ви д-р Александров, д-р Кисьов, д-р Ковачев, Малена и Ани - МЦАР Варна.

*
« Отговор #888 -: Април 30, 2014, 20:55:02 pm »
Верно Драгони така е, но ... мога ли да не го мисля? пЪК сега като прочетох по-подробно пише че се препоръчва в 15-18 седмица втори БХС с оценка на интегрирания риск и насочено търсене на маркери за Т18, т.е болест на Едуардс. Е, съвсем ме хвърлиха в 9 глуха. №ругата седмица ще ходя при док да ме види, щото направо ще изперкам. Пък и до лабораторията ще отида да ми обяснят резултатите.  :(
Михче, още веднъж стискам палци всичко да е наред с теб и бебоците. Почивай и няма да имаш проблеми!
*
« Отговор #889 -: Април 30, 2014, 21:33:09 pm »
mel_76, съчувствам ти за тревогите.

Твоята ситуация е добър пример защо не бива да се дават резултати на пациентите преди разговор с лекар. В лабораторията надали ще ти кажат нещо, което да те успокои. Само лекар може да ти обясни какво значат резултатите в твоя случай и точно какви са следващите стъпки - нови изследвания, различни изследвания, и рисковете, свързани с тях.
*
« Отговор #890 -: Април 30, 2014, 22:30:12 pm »
Момичета, направо си ви бях зарязала за кратко, но това бременния мързел не прощава  :bighug:
Затова пък ви следя изкъсо вси-чки-те, без изменение на нивото на река Дунав... ъъъ, без изключение, де!
Обещавам скоро да отговоря на всички лични (и не толкова лични) съобщения, като искрено се извинявам  :bighug:

Такаааа... Предлагам веднага да се отчетат също Слънчицето и Стоека, че липсват безкрайно. Също и останалите момичета по канален ред. Изпращам цялата си положителна енергия на Биляна и Рачето!

Тук-там гледах по едно време нови попълнения, после тяхната вълна напълно ни заля (за щастие)! Честито и добре дошли на всички все още малкокоремчести момичета!

Здравей Мел! Относно твоят БХС - нека започнем от въпроса къде го пуска? В лабораторията на 'Майчин дом' или друга някоя? Доколкото знам 'Майчин дом' работят с НГЛ и иоже да се има доверие на техен резултат. Ако е от другаде - провери дали случайно не те заблуждавам и ако съм права иди утре и си пусни нов тест направо в МД. Парите са си пари, знам, но спокойствието няма цена. Бтв, провери дали няма да ти го пуснат и безплатно - обясни случая и прииесненията си най-подробно. Кажи и че взимаш Утрогестан - ако не бъркам това влияе.
А имаш ли резултати за Търнър и другите?
Имаше и други момичета с огромни притеснения след бхс в по-малки лаборатории (по-късно притесненията бяха напълно разсеяни!), затова преди да го мислиш се увери че резултата е достоверен. Пожелавам ти всичките ти притеснения да се окажат напразни!    :bighug:

Накрая пожелавам на всички пълноценен сън до утре сутрин  :wink:
« Отговор #891 -: Май 01, 2014, 09:14:42 am »
Михче,спокойно мила,лежи си,вземай си но-шпато и утрогестана и всичко ще е наред щом бебоците са добре няма страшно,аз съм така от 21.03 лежа си,побърквам се,но важното е,че бебо е добре..
Мелче наистина е по-важно,че на ехографа всичко е ОК,отиди при док да му ги покажеш и да се успокоиш аз на 08.05 съм на първата ФМ и съм се насмела много,защото снаха ми си изгуби така бебето август месец,но тя имаше отклонения и по трите маркера на ехографа,стигнахме до амниоцентеза и потвърдиха синдром на Даун при теб доколкото разбирам не е така,така че спокойно
Моусит аз имам книга за майката на Христо Михов,но тя е от преди 11 г.  :lol: не помня колко ми е помагала,разчитах първите 20 дни на майка ми и от там на инстикта си и на педиатърката ми,тя е изключително добра :)
*
« Отговор #892 -: Май 01, 2014, 09:40:49 am »

Такаааа... Предлагам веднага да се отчетат също Слънчицето и Стоека, че липсват безкрайно. Също и останалите момичета по канален ред. Изпращам цялата си положителна енергия на Биляна и Рачето!

Лили, така призовани трябва да се отчета.
След втората ФМ, която беше ОК започнах да вдигам високо кръвно. Една седмица на Допегит 3х1 и кръвното стигна 130/80. Един ден спокойствие и белтък в урината. Докторът искаше албумин и общ белтък да се изследва и повторно урина за белтък. Вчера резултатите бяха добри, няма белтък в урината. Но от обяд съм със силна режеща болка долу ниско вляво около яйчника. Болката не е постоянна, срязва за секунди, отпуска и след 3-4 минути пак се повтаря. Има и периоди от един час без болка. И двамата лекари с които се консултирах. казаха че е от разтягането на матката и се е притиснал нерв, да лежа, да пия но-шпа и след празниците на преглед.

Затова не ми се пишеше, от 14 април няма ден без да се случи нещо и аз да не плача. Особенно като ми казаха, че с кръвно и белтък няма да оцелее бебето. Сега съм изцяло на безсолна диета, пия чай от шипки и вече свалих още 4 кг. Бях се зарадвала, че успях да кача един килограм за цялата бременност и пак назад  :D

Благодаря, че ни мислиш  :D
*
« Отговор #893 -: Май 01, 2014, 10:30:41 am »
Ей, че си гъбчиииии!!!  :bighug:
Не съм ли права, ако кажа че винаги си си мислила че веднъж да забременееш и ще си най-щастливата жена на света?!?!?! И ти наистина си!!! Забранявам на теб и на всички момичета в темата да плачат по друга причина, освен хормонална, разбира се. Щото там и да забранявам и да не забранявам - хормоните са си хормони  8)
Нали не искате да имате твърде ревливи бебета  :P?
Стоека, ако те бях 'преслушала' по-рано щях да измисля начин да дойда и хем да ти хвърля една шамарена фабрика, задето не си държиш на спокойствието, хем много да те нагуша!!!   :bighug: Гледай само ти да си добре, защотт това е най-доброто, което можеш да направиш за беб. Ако ти си добре и кръвно ще свалиш, и всичко ще се нареди. Между другото аз също пускам белтък и албумин. При теб не това е проблемът, а май че не си случила на лекар и ти бъркат в здравето постоянно. Зарежи ги. И иди си потопи малкото пръстче в морето заради Лили и всички бременеещи не по моренцето. А ащ о обещавам ако успея да изнамеря някакви пари (за което ми трябва поне трета магьосническа степен) да намина за няколко дни преди раждането и да изпием един цял бар.
Прегръщам всички много силно, и момичета, имайте милост - пиша само през телефона с едно пръстче и не мога да спомена всички поотделно (а искам!). Хоупче, надявам се ти първа да ме съжалиш  :bighug:
:bighug:
Раченцето и да не се включи си има уважителна причина :)
Вярно е, че ни обраха наскоро и за съжаление бях сама. Взеха ни всичко ценно, което имахме и е било под размерите на малък телевизор. Включително дрехи и ютия  :D . Много се смях на последното, явно имаме добър вкус  :wink: . Но пък ние тримата сме живи и здрави, както и прекрасното същество с четирите си бебета! А какво по-хубаво от това? Животът е страхотен, и единственото за което ми е мъчно, че бременността ми отлита толкова бързо!!! Наслаждавайте се момичета, че... минава като един миг!!!
*
« Отговор #894 -: Май 01, 2014, 10:49:01 am »
Абе Сто, дали не е по-голяма вероятността да се освоболи нерва докато се движиш, отколкото като лежиш? Сега се замислих и ми се струва логично.
Мен също ми препоръчаха почивка по празниците, ама аз мисля да избягам в едно далечно царство, през девет планини в десета, много нетуристическо място. Предписанието ми е заради контракции от обира насам, но самоинициативно си следя шийката и засега съм много добре. На мен по-добре ми се отразява пътуването и движението, отколкото лежането (но и много лежа, де), затова ще си позволя да бъда лееееко непослушна  :wink:.
*
« Отговор #895 -: Май 01, 2014, 10:52:21 am »
Eх, Лили и аз ще те съжаля, че пишеш през телефона и на мен ми е мъка... виж с лаптопа съм си ОК!
За лежането не знам, истината е, че като лежа от вчера днес болката я има, но е доста слаба и по-рядко. Освен това в дните преди да се появи, аз не се спрях - шофирах, пазарих, ходих на работа (уж за малко, а си беше по 4 часа). И доста оправях у дома. Т.е седях доста седнала и коремът може и да е притиснал нещо.
Сега пратих майка на морето, вместо мен. А аз утре смятам ако съм добре, да ставам и да ходя на панаир в Свети Влас. Не смятам много да лежа.

И ти пожелавам по малко тревоги и лоши емоции, това с обира определно си е нещо неприятно. Отиди и си почини, всеки заслужава почивка.

Аз някак си не успявам да се насладя на бременността, всеки тревоги, все притеснения. А това е най-хубаво време и наистина ще отлети като миг.

А забравих и още изследвания предстоят - искат да се изследвам за гестационен диабет, понеже съм с фамилна обремененост. И трябва след празниците да направя и това. Не ми се мисли, как ще изпия 75 мл глюкоза и как ще се пие вода само, докато чакам да взимат кръв през един час.
Някой ако е правил изследването, моля да сподели.
« Последна редакция: Май 01, 2014, 11:06:22 am от stoeka71 »
*
« Отговор #896 -: Май 01, 2014, 13:01:47 pm »
Сега и аз с моите болежки: излезе ми резултата от БХС , но нека моля който е наясно да ми обясни по-подробно за болестта на даун, че аз нещо се притесних:
Комбиниран риск за болест на Даун - 1:1200
Биохимичен риск за болест на Даун - 1:140
Възрастов риск за болест на Даун - 1:190
Риск за болест на Едуардс - 1:1500
Биохимични и УЗ показатели
РаРРА -А /плацентарен протеин/ МоМ - 0,24 част от медианата
Free bCG бета хорионгонадотропин МоМ - 0,45 част от медианата
NT - 0.5
NT МоМ - 0,44 част от медианата
mel_76 , притеснението ти е разбираемо, но напълно излишно в момента, още повече ако УЗ показателите са в норма. Не знам твоето изследване дали има реф. за нухална транслуценция (на моето изследване пише NT =<3)- мисля, че твоята стойност(NT - 0.5) е идеална. Изследването ми е от преди три години (тогава бях на 42г.).  Обясниха ми, че във формулата за изчисление влиза възрастта и оттам рискът много се завишава.
Както виждаш над зачертаното, на моето изследване, пише "Допълнителна информация за консултиращия лекар"  и точно затова, като разговарях с консултантката в лабораторията, тя направо го зачерта и каза "това изобщо не го гледай", изследването и консултациите са правени в НГЛ-София. Разбира се, препоръчаха ми още един БХС в 16г.с. и тогава се прави окончателно изчисление, обединяващо двете изследвания. Накрая и амниоцентеза правих и резултатите бяха отлични. Сега като се замислям било е излишно, защото през цялото време УЗ измерванията бяха ОК. Аз така се бях притеснила, две допълнителни консултации с лекари правих, едната при д-р Марков и той ме посъветва да си направя амниото, просто за да се успокоя, като ми препоръча лекар за процедурата. Ако имаш още въпроси, пиши, но най-вече се успокой, за момента нямаш никакво основание за притеснения!  :)
« Последна редакция: Май 01, 2014, 13:19:31 pm от marsi »

*
« Отговор #897 -: Май 01, 2014, 18:20:44 pm »
Благодаря ви ,момичета за подкрепата от сърце :bighug:
Лежа много ,но и преди това си полежавах доста защото ме болеше корема и ми беше лошо.
Сега ми е доста лошо ,че в болницата единия ден бая повръщах.Как се справяте по цял ден ми е лошо много лошо.

Мелче,мила и ти си притеснена ,разбирам те,но мисля,че щом нашия Док казва,че е наред всичко вярвам че е така :D
*
« Отговор #898 -: Май 01, 2014, 18:41:39 pm »
mih,

кураж и стискай зъби - ще мине скоро  :bighug:
Мен така и не ми е ставало лошо, та не мога да си представя какво ти е. Само ми се повдига малко и всичката храна ми е безвкусна, но толкоз. И болки не съм имала нито от процедурата, нито от бременността 8O От време на време ме гъделичка или опъва, но то е по-скоро странно от колкото болка... Сега като се замисля, явно затова ми е странно да лежа - защото не се оплаквам от нищо.... само тъпото зацапване да спира вече  :x
*
« Отговор #899 -: Май 01, 2014, 19:00:27 pm »
Здравейте и от мен! Все още сме в пакет.  :) Днес направихме една доста дълга разходка, че и при нас е почивен ден. Добре че освен тати и баба помага, малкият е неуморен. След това си поспах малко и съм на линия.
mih, както са казали и другите, щом трябва ще си полезаваш повече. Дано всичко с бебетата да е наред до края.
mel_76, не се вкарвай във филми преди да си говорила все още със следящия те лекар. Не може наистина без притеснения, но той ще каже най-добре дали има нужда от следващи изследвания и амниоцентеза. При моята първа бременност само при измерване на нухиалната гънка и възраст (тогава 36г.) имах стойности за Даун 1:8 и правихме подобната на амниоцентеза процедура, която се прави до 14 г.с. Но всичко бече след разговор със следящия ме лекар и по негова препоръка.
stoeka71, наистина трябва да се пооспокоиш, че и от тревоги и плач също може да влияеш на високото кръвно. Зная че всеки си знае положението, но си почивай повечко, пази си покойствието, че и след това трябва да си пълноценна мама за бебока. Обременяването с глюкоза не е чак толкова страшно. При нас това изследване е задължително при всички бременни и съм го правила и през двете бременности. А течността не е толкова гадна както звучи.
lili2011, много се радвам че отново си сред нас. Много съжалявам за обира, но важното е че гледаш позитивно на случилото се, материалните неща се набавят.  :bighug:

Приятни почивни дни на всички и много да си почините и заредите с нови сили и положителна енергия!