Момичета, благодаря на всички за мненията
Като цяло аз съм точно този тип дето не слуша какво му се говори или пише, а прави нещата както ги чувства... Досега с това не съм сгрешила и вярвам, че и с бебето ще е така
Като казвах че не смятам, че ще разчитам на баби и педиатър същото имах предвид. Просто идея за педиатър къде/какъв нямам, а бабите категорично не смятам че трябва да се слушат.... та те са гледали деца преди 30 години - какво си спомнят и въобще какво от новите неща знаят. Свекърва ми е тотално неориентирана, но тя не се и натиска, а майка ми след двата ми племенника ясно си даде сметка, че не е в час и не се бърка
Аз почти всичко правя и чета в интернет попринцип, дори и тук във форума не приемам информациятя за даденост, а чета всички мнения за да си изградя мое. Просто за проблемите си със стерилитета знам от много преди да ми дойде идеята за бебе (слава богу съм попадала на добри лекари) и когато реших знаех какво търся, какво да питам, къде да чета и смятам че доста бързо се ориентирах и оправих
Отделно изживях бременностите на половината си приятелки с мен и оттам също знаех какво да очаквам. Не така обаче стои въпросът с отглеждането на бебето... Дори нямам идея кои са основните неща дето трябва да търся и да чета и така нататък
И т.к. планирам да лежа и няма да ми е удобно да ровя на компютъра, искам да си запълня времето с някоя книжка, която да ми нахвърля идеи, та да мога после да ровя в нет-а и да имам време до раждането. Определено няма от това да науча какво да правя, но поне мога да се чувствам по-спокойна, за да не си преча сама на майчиния инстинкт