0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #400 -: Март 16, 2014, 14:21:27 pm »
Лили, аз съм ползвала и ползвам още люлеещ стол. Конкретно за кърменето и едно кресло ще ти върши работа.
Asenceto, можеш да мажеш стриите и сега. Чувала съм, че има шанс да се заличат с козметика докато са тъмни. След време те ще избледнеят и няма да се притесняваш по бански :) Това е някакво лично усещане все пак, но ако се загледаш по жените на плажа повечето си имат :)
*
« Отговор #401 -: Март 16, 2014, 15:41:51 pm »
Лили, аз съм ползвала и ползвам още люлеещ стол. Конкретно за кърменето и едно кресло ще ти върши работа.
Ами там е проблема  :D Искам не просто да върши работа, а да ми доставя голяямо удоволствие  :oops:
Но пък заема място и е скъп. А успокоява ли се твоето мъниче в него? 
*
« Отговор #402 -: Март 17, 2014, 07:18:22 am »
В началото не, но реално нищо не го успокояваше тогава, та не е болка за умиране :) В последствие съм го приспивала там. Ако го нося отиват 15мин. и нагоре, а в стола за 5мин. и реално ти е приятно, защото след половин един час носене си без кръст и без ръце, а така можеш да му се порадваш на заспалото слънце :)
Ако решиш да купуваш стол, ти препоръчвам да пробваш няколко и който ти е удобен, че не всички пасват на всеки ми се струва.
« Отговор #403 -: Март 17, 2014, 07:38:31 am »
Здравейте, момичета!

Как сте? Как са бебчетата?
Аз установих, че като много стоя и не се движа, имам повече болежки и придърпвания в областта на корема.
Уикенда обаче не се спрях (в буквалния смисъл бях на крак от сутрин до вечер) и всъщност се чувствам много добре. Не усещам бременността така да се каже. Спя непробудно. Само дето имам малко мускулна треска  :lol:

Може ли мамите да споделят, използвали ли са и какъв крем за зърна по време на кърменето? Всички ме предупреждават от евентуално разраняване.

*
« Отговор #404 -: Март 17, 2014, 08:23:24 am »
Аз се мажех и с двамата с Лансинох.Това е ланолин и е много хубав.Мажех се преди кърмене и не съм имала никакви проблеми.И не се отмива,направо мажеш и даваш да суче

*
« Отговор #405 -: Март 17, 2014, 08:54:57 am »
Аз след налични вече разранявания мазах с Гармастан, отмива се преди кърмене, но пък много бързо възстановява.
*
« Отговор #406 -: Март 17, 2014, 09:19:28 am »
Аз също ползвах Лансинох, действаше супер. Не се отмива, както е писала Моникс. Започнах да мажа още в болницата и до разранени зърна не стигнах  :wink:

*
« Отговор #407 -: Март 17, 2014, 10:15:59 am »
47 Smiles, можеш да си вземеш кремче за всеки случай, но не е задължително да имаш разранявания.
Аз по принцип съм със светла и много нежна кожа, но пък имам много добре оформени зърна, и си кършех с огромно удоволствие - без каквато и да е болка или разраняване. Пожелавам ти и ти да изпиташ това удоволствие от кърменето без странични екстри  :wink:

*
« Отговор #408 -: Март 17, 2014, 10:19:53 am »
Здравейте и от мен!

47 Smiles, като говориш за себе си как се чувстваш в напреднала бременност все едно съм писала аз за първата си бременност.  :lol: Аз никога не съм мазала зърната си и не са се разранявали. Сещам се че гледах тогава едно филмче как даваха съвет да се изцеди няколко капки мляко преди кърмене и с тях да се разтрие зърното и аз така правех и не съм имала проблеми. Но всичко си е индивидуално.

Ние през почивните дни се отдадохме на разходки и среща с приятели, отрази ни се много добре. Аз започнах да пера малко по малко бебешките дрехи. Като гледам какви са малки и си представих колко голямо е било синчето ми става едно такова тъжно, че толкова бързо израстват децата.  :oops:

« Отговор #409 -: Март 17, 2014, 10:55:12 am »
Добро утро коремчета!Как сте днес?Аз съм с невероятна мускулна треска, защото в събота се разправях с градината и си присаждах цветята, а вчера си изчистих къщата и готвих и направо цялата съм се схванала.Установих, че съм станала много обездвижена с тази мойта работа...ми то какво движение имам - сутрин сядам в колата после сядам пред компютъра в офиса и после пак от колата вкъщи и направо по цял ден само седя...Иначе като се движа се чувствам добре, но просто трябва малко по малко да се движа, защото като се натоваря и се схващам и кръста много почва да ме боли...Момичета стискайте палци днес на прегледа да ми кажат само хубави новини, защото ми е малко притеснено....Ако имам време ще драсна два реда как е минало днес при доки, защото прегледа ми е от 19:00 часа и незнам кога ще се прибера и дали ще имам време да се добера до компютъра...Иначе мойто мишленце вече започнах да го усещам да мърда...В събота вечерта след като се напапах и се излегнах и малко се размърда и вчера следобяд пак се размърда за малко и сега като я усещам от време на време се чувствам по-спокойна...Обаче не я усещам все още всеки ден ама сигурно е нормално като за начало....Захващам се аз със задачките, че доста работа ме чака а на вас ви пожелавам прекрасен слънчев ден!

P.S. Никой ли няма новини от Foveri?
*
« Отговор #410 -: Март 17, 2014, 12:17:58 pm »
slanceto87,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

*
« Отговор #411 -: Март 17, 2014, 12:32:22 pm »
Здравейте момичета!
Минавам да видя как сте  :wink:,че с малката много не мога да пиша само успявам да прочета какво става.
Слънце и от мен  :crossfingers: :crossfingers: всичко ще е наред.Страхотно е да усещаш бебчето нали  :).
Аз понякога неволно си се държа за корема все е дно чакам нещо да мръдне  :D,така ми липсва това усещане,но пък сега това мъниче е в ръцете ми и още по-хубаво.

47 Smiles много малко ти остава  на теб  :).Аз не съм мазала с нищо,а и не съм и имала разраняване докато кърмех,то колко ли кърмих 25 дни и спря  :?

Чакаме новини и Foveri може би вече е мама  :)

*
« Отговор #412 -: Март 17, 2014, 16:48:47 pm »
Здравейте момичета!

Виждам, че всички са в добро настроение, което много ме радва :)
Аз съм на работа и се опитвам да не се задуша и цял ден слизам пред входа да дишам въздух, че и без това ми се повдига сега и това  :? Иначе сме супер. Никакви оплаквания и така  :D
Да ви питам нещо: Като цяло гледам да си карам нормално с храните, но ми се е загнездило в главата, че по време на бременност не е хубаво да се яде риба тон (не много) 8O. Е да де, ама аз имам вкъщи една пресна салатка (домашна, крехка, ненитратна) и така ми се дояжда салатка с риба тон, че ви е бедна идеята  :oops: Да уточня, че става въпрос за една нормална консерва за около четири порции салата да разделя, не с това да се нахраня  :lol: Мисля си, че не би трябвало да е проблем - вие какво ще ме посъветвате?  :ask:
« Отговор #413 -: Март 17, 2014, 17:00:02 pm »
И аз съм чела, че тон е от рибите, които не се препоръчват по време на бременност, но мисля, че в малки количества не би навредила.  :) Така че имаш разрешение да хапнеш със салатката, ако зависеше от мен. И на мене тази салата ми е любима при други обстоятелства, но сега ми се струва, че от риба-тон ще ми стане тежко и я избягвам. Вчера метнах много малко в пушена сьомга в зелената салата, но по принцип си изяждам цяла огромна купа само маруля с репички, зехтинче, лимонче и малко сол. Чудно добре ми се отразява!
А ако трябва да бъда по-сериозна /а то трябва, защото ти питаш на сериозно/ - провери точно поради какво не се препоръчва рибата-тон итогава реши.
« Отговор #414 -: Март 17, 2014, 17:07:14 pm »
Прочетох - за рибата-тон и останалите мазни риби - съдържали големи количества живак и това можело да навреди на бебето. За това не се препоръчва в големи количества - повече от 1-2 парчета на седмица. Не видях за консервирана. сега ще проверя.
*
« Отговор #415 -: Март 17, 2014, 17:35:34 pm »
hope-love,

Точно за това с живака съм чела и аз, но пишеше да не се прекалява с нея (демек да не се храниш основно с нея). Затова и се изкушавам :) Все пак ще става въпрос за 20-30 грама да речем :) И то веднъж на няколко месеца :) Аз лесно ще я пропусна, но нали не е хубаво да изпадаме в крайности, та затова ми се искаше да не го мисля чаааак толкоз :)
Иначе аз не съм много по рибите :( Освен разни филета на скара или във фолио, другото което консумирам е риба тон от консерва - правим си една огромна купа салатка и сипвам една консерва риба и една царевичка  :hungry:
*
« Отговор #416 -: Март 17, 2014, 17:48:16 pm »
Риба тон може от консерва - за една зелена салата дори не го мислете  :wink:  Честно казано аз повече бих се замислила за царевицата, но веднъж на няколко месеца при това с голяямо вече бебе си е нищо.-
Слънчице, всичко вече ще е супер тази вечер  :bighug:
М-и, много благодаря, ще се взема стол и това е  8). Аз всъщност отдавна си го избрах, още след положителния тест и само чакам да понапредна с месеците.

Поради някакви причини напоследък всеки ден ми правят ехографии лекари с най-различни специалности и... Не мога да ви опиша колко се радват да гледат бебе в корем!!!  :D. Като деца в сладкарница са, много е сладко!!! Големи, възрастни мъже направо се преобразяват, прекрасно е!!! Е, като огледат цялото бебе (уролози, гастроентеролози, вътрешни болести!) поглеждат все пак и това, за което съм отишла  :wink:
И между другото с огромно облекчение днес научих, че в крайна сметка ми няма нищо страшно. Утре ще излязат още изследвания и още един преглед, които се надявам да потвърдят днешната новина  :wink:
Благодаря ви, че бяхте с мен, момичета!   :bighug: :bighug:
*
« Отговор #417 -: Март 17, 2014, 17:54:37 pm »
lili2011,

Суперррр!  8) А за радостта - много е мило предполагам. Само като си го представя :lol:
А какво против царевицата  8O ?
« Отговор #418 -: Март 17, 2014, 18:04:13 pm »
Лили, чудесна новина!  :bighug:
Така и не ни каза, какви са ви опасенията. Не искаш да ни безпокоиш предполагам. Но нали сме си за това тук да си споделяме не само хубавите, а всички неща.

Благодаря на мамите, които споделиха за крема за зърна.  :bighug:
Пък дано сте прави и да нямам нужда от крем.

*

Crystal

« Отговор #419 -: Март 17, 2014, 18:09:37 pm »
Лили, много се радвам  :bighug: :bighug: