0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #360 -: Март 13, 2014, 15:11:57 pm »
Стоека, много се радвам за добрите резултати!

Чета ви напоследък, та ми става едно такова ..... хубаво, за бременните и предродилни емоции  :wink:

Та като раждала два пъти и то в Майчин дом София - да се изкажа за раждането там.
Първия път лежах 2-3 дни за задържане в предродилно. Това 2009г, когато не беше правен ремонт. Бебетата бяха малки и ме питаха - как искаш да родиш? Аз попитах - кое е по-добре за бебетата - те ми отговориха - секцио! И ме резнаха естествено  :wink: Но........ доцентката, която ме попита, доста се постара да ме разубеди от секцио. Както и да е - второто ми раждане там премина естествено, макар че беше 1година и 5 месеца след първото. Тогава вече бях разучила и знаех, че няма по-добро раждане за малки бебета от естественото раждане. И когато вече нямах води сутринта на визитацията, д-р Дяволов беше - каза - готви се за секцио, аз попитах - може ли естествено и те се учудиха , но казаха - Естествено, че може, стига да поискаш!

Та - родих естествено, но предвид скорошното секцио, имаха спешна готовност за операция!

И в противоречие на това, което Блу скай каза за МД, да допълня: и двата пъти не съм плащала нито стотинка. нито под, нито над масата. Отношението беше почти като на тези с екип /с маааалка разлика/ - малко повече ги питаха тези с екип как са  :wink:/. Та - супер доволна съм от отношението там и най-вече от професионализма на лекарите. Повярвайте - след общо 6 дни в предродилно - видях мнооооооого раждания  :lol: Дано не ви се налага де  :wink: да стоите толкова там!

Може би правя сравнение с нашата болница тук в Бургас  :oops:, но там ми се струваше като........ на друга планета! не говоря за материалната част на самата болница.

Ох, извинете за дългия пост! но......... стари спомени - добри и не чак толкова  :lol:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #361 -: Март 13, 2014, 15:25:49 pm »
Хей момичета, усмихнете се! Някак, всякак, ще родим. И никой не би могъл да ни спре да мечтаем (особено мен  8) ). Ще бъде много хубаво, ще видите! Въпросът е кой ще види пръв... а аз имам няколко подозрителни лица със събрани чанти  :D
Barbaron0708, твоята история звучи насърчително!
Синьо небе, Кристал, и двете сте ни много полезни, затова стойте наблизо... Всеки има своята история, своите 'сувенири' и опит, и всяка гледна точка е полезна!  :bighug:
Дай Боже някой ден да сме толкова полезни за бъдещите мами, както сте вие в момента!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #362 -: Март 13, 2014, 17:41:28 pm »
Яяя, колко сте изписали  :P
А пък аз не съм вдигнала глава от служебните задачки цял ден. И в един момент като се оказах с 10 отворени директно от офисния сървър файлове и ми спря интернета, да видите вие шаш и паника ще успея ли да си запазя информацията  :lol: Успях в крайна сметка, а и нета благовали да се появи след като го рестартирах.

Mousyt, относно БХС в Майчин Дом: 1. Регистратура (етаж 2 ниско тяло), 2. Каса (етаж 1 ниско тяло), 3. Вземане на кръв (етаж 2 ниско тяло до регистратурата). Спомените са ми такива.

Stoeka, браво за резултатите. Дано си отдъхнеш от тревогите.  :P

Lili, и аз на моята ФМ нищо не разбрах, освен че всичко е наред. Браво, че и при вас всичко е наред.  :P
Признавам си, че въображението ми е много слабо и картинките на ехографа нищо не ми говорят, дори и 5D да е, дори най-старателно да ми казват: това е главата, това са ръцете, това е еди какво си. Само гръбнакът го виждам ясно  :lol:

Съгласна съм, че във всички големи болници ще си свършат работата както трябва, но може да те пренебрегнат с отношението си и да се почувстваш мизерно (поне аз се засягам). Сестра ми например беше без избор на екип (нейната докторка отсъстваше от града точно по време на раждането) и я оставиха часове наред в предродилното без да й обърнат внимание. Тя по принцип гък не е казала при раждането (нито вика, нито се оплаква от болките). Никой не й е предложил и болкоуспокояващи и си е минала даже без тези най-елементарните като спазмалгон и бускулизин. Със сигурност, ако нейната докторка беше там, щяха да й съдействат поне за по-бързо раждане.

За такса раждане, както ти го наричаш - това са парите, които никога не бих се замислила да дам, стига да не ми се искат под масата.
:good_post:
Ако щете вярвайте, аз също съм склонна да дам повече пари легално, отколкото ако ми се поискат по другия начин. А лекарите в Шейново и Майчин дом имам чувство, че с това са известни.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #363 -: Март 13, 2014, 18:43:45 pm »
Здравейте коремчета!Мина и нашият преглед днес и както и бяхме се настроили все пак лекарката не каза много по-различни неща от д-р Игнатов, нооо беше много по-изчерпателна от към информация.Малката ни принцеска за сега се води с едно бъбрече, което обаче си функционира съвсем нормално.Както и д-р Игнатов и д-рката днес каза, има много голяма вероятност зад таза образуванието, което се вижда да е второто бъбрече, защото много приличало на такова, но каза че бебка все още е много мъничка и на този етап не може да се каже нищо със сигурност.И в този случай ако това образувание е бъбрече и си функционира нормално не е проблем, че не е на точното си място...Иначе огледа малката много по-обстойно от д-р Игнатов или поне много повече неща ни показа и обясни и ни накара да се чувстваме по-спокойни и да приемем факта, че бебенцето ни ще бъде съвсем нормално макар и с едно бъбрече...Записах си направо час и за ехокардиография там за след 2 седмици за да съм по-спокойна...Иначе всичко друго си е съвсем нормално.Само да ви кажа колко зле се чувствах докато не доде време за прегледа и даже като легнах да ме преглежда малката се беше свила на кълбо в коремчето ми, даже не можех да си представя как и е било удобно в тази поза, а лекарката каза че бебетата така се криели като се страхуват, защото си мислят, че се крият и д-рката каза че стои така защото аз съм притеснена и бебчето усеща всичко, а на мен ми стана толкова гадно че чак ми насълзиха очичките....След малко се поотпуснах и тя се размести и си се излегна спокойно...Е каквото и да е важното е малката да си ни е жива и здрава и всичко да е наред, а пък ние ще си я гледкаме и ще и се радваме...Е момичета не е лесно да се приемат тези неща, но нямам друг избор....Аз  съм с еднорога матка и само една тръба по рождение, т.е. и аз съм си се родила с аномалии и не исках и моето детенце да е като мен, нооо съдба какво да правим...такъв е живота...Като знам през какво преминахме за да я гледаме днес на прегледа вече като оформено бебенце не можех да си представя как щях да преживея ако ми бяха казали някакви лоши новини...Това е момичета от нас....не винаги в живота се случват нещата така както ние искаме, но важното е да си имаме живо и здраво бебче, а пък че ще е с едно бъбрече ще свикне да живее и така, все пак няма да е единственото бебче с едно бъбрече...След 2 месеца ще отида пак да си направя и третата ФМ в МЦ Фемина и се надявам тогава да видим и да се потвърдят съмненията на лекарката, че си имаме и друго бъбрече макар и не на правилното място...Благодаря ви много за подкрепата :bighug:
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #364 -: Март 13, 2014, 19:06:44 pm »
Слънце! :bighug: :bighug: Взех телефона,за да вляза да търся новини точно от теб. Звучиш по -  спокойно и това е добре за бебка, както сама знаеш.А и предположението, че си има второ бъбрече са обнадеждаващи,доста!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #365 -: Март 13, 2014, 19:22:44 pm »
Слънчице, честита уникална принцеса  :bighug:
Много хора имат това или онова в повече или по-малко и често това ги прави още по-страхотни хора! Бог взима едно, за да даде друго. И при половинката ми има нещо, но е най-добрият за мен, нали? Все още има вероятност нашата принцеса да е като татко си, но така само ще си е още по-наша и много обичана! Когато не е нещо наистина животозастрашаващо или много лошо, то нещата се нареждат с времето. Т.е. ние разбираме, че не са страшни.
Внимавай да не притесняваш принцесата, гали я повече и и говори, слушайте музика заедно. А ако на следващия преглед се покаже едно срамежливо бъбрече - какво по-чудесно!
А казаха ли ви колко тежи? Усещаш ли я вече?
47 Smiles, мен всички образи над 2D ме плашат много  :a_cat_03:  А докторите просто си умират да ми показват муцунка. Ужасно е!

За раждането сама... Ако не ме оставят да пуклясам даже предпочитам да съм сама... Абе много си фантазирам, пък като отида на фетална грам нищо не си представям и не виждам. Защо така - не знам   :D
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #366 -: Март 13, 2014, 19:38:10 pm »
СЛънце, моя мъж е по-рождение с един бъбрек.Жив и здрав да ми е няма никакви проблеми, просто всяка година си пуска малко повече изследвания и се следи.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #367 -: Март 13, 2014, 19:40:58 pm »
slanceto87, много е затрогващ начинът, по който разказваш за срещата с малкото ви момиченце ... и аз се просълзих, докато четях ... Наистина, животът понякога ни предлага неща, които най- малко сме очаквали, но трябва да ги приемем, това е.  Засега най- важното е, че бебенцето е в норма като общо развитие и вярвам, че на ехокардиографията всичко ще бъде наред. Пък може да се окаже, че си има и второ бъбрече детенцето. Но, както desism беше писала за майка си, и с един бъбрек се живее .... Прегръщам те и ти желая спокойствие!  :hug2:
« Последна редакция: Март 13, 2014, 21:41:45 pm от marsi »

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #368 -: Март 13, 2014, 19:55:48 pm »
Слънчице, и аз се разчувствах много от разказа ти, особено в частта, в която мъничката се е свила на топчица. Душичка малка. Да е здравичка, пък дори и с едно бъбрече.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #369 -: Март 13, 2014, 21:43:17 pm »
Слънчице, и аз се разчувствах много от разказа ти, особено в частта, в която мъничката се е свила на топчица. Душичка малка. Да е здравичка, пък дори и с едно бъбрече.
Ох и на мен това ми сви сърцето, но най-важното е, че всичко е ок!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #370 -: Март 13, 2014, 22:36:50 pm »
slanceto87, днес целият ден влизам и аз да видя какво е станало на прегледа. Много се радвам , че лекарката ви е дала надежда за второ бъбрече. Успокой си душицата сега малко, че виждаш и малката мишка как преживява всичко с теб.
stoeka71 и lili2011, радвам се че и при вас резултатите от ФМ са добри.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #371 -: Март 14, 2014, 09:26:46 am »
Браво Слънчице!Много се радвам ,сега по-спокойно ще ви бъде.
Фови,как си мила ?

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #372 -: Март 14, 2014, 10:12:35 am »
Здравейте коремчета !
Монка добре съм ,все още сме  2 в 1 .Днес съм на мониторинг,да видим .
Слънчице много се радвам ,че сега си по -спокйна .
« Последна редакция: Март 14, 2014, 10:34:34 am от foveri »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #373 -: Март 14, 2014, 11:42:48 am »
Добро утро момичета!
Фови аз пък влизам да наблюдавам дали няма вече новини при теб :wink:
Да ви се похваля, че и за ехокардиографията успях да запиша час за понеделник, че днес се зачетох какво ми е писала лекарката вчера от феталната и ми направи впечатление, че ми е назначила ехокардиографията около 20г.с. а пък аз утре влизам в 21г.с. и веднага звъннах във Фемина за по-скорошен час, че иначе се бях записала чак за 27.03. а тогава ще съм към 23г.с.Разрових се в нета защото се чудех защо  и лекарката вчера и д-р Игнатов препоръчаха да направим ехокардиографията въпреки, че на феталната със сърчицето всичко изглеждаше съвсем нормално и разбрах отговора - защото имаме аномалия в други органи на бебчето и в тези случаи е възможно да има някакви вродени малоформации и със сърчицето, но вече спирам да чета и трябва да съм спокойна заради малката душица в коремчето ми.Ще направя всички необходими изследвания, които трябва и каквото Бог реши това ще стане....Като мине прегледа и в понеделник мисля, че вече ще си отдъхна поне за известно време, че това през което преминах на никоя бъдеща мама не го пожелавам...
Лили вече тежим 340гр. и като цяло беше спокойна на прегледа и успяхме добре да я поогледаме.Видяхме и малките пръстчета на крачетата, ръчичките и всички детайли.Да ти призная честно ако д-рката не обясняваше кое какво е и аз много много не се ориентирах, но тя много обстойно обясняваше за всичко което се вижда и така разбирах за всяка частица от телцето на малката.А таткото бързо се ориентираше в анатомията на малката принцеса, ама все пак и той е лекар (макар, че е ветеринарен) и бързо се ориентираше всяка частица от тялото какво е.И той каза,че и според него това образувание, което лекарката предполага че е бъбрече страшно много прилича на бъбрек.Стискайте палци и в понеделник да имам добри новини, защото пак си имам малко страх да не ми сюрпризират нещо лошо, но съм много по-спокойна де.Малко се притеснявам и защото ще ходя този път сама на прегледа,ама се настройвам, че всичко ще е наред и това е...Да ви призная не ми беше лесно да приема факта че нашето бебенце няма да е съвсем като другите, но така е решил Господ и това е...Ама нали си е нашата принцеса и каквато и да е си я обичаме от сега.И тати вече е по-спокоен...Много пъти си задавам въпроса защо на нас, ама такъв е живота какво да правим...Важното е всичко да е добре и да си имаме живо и здраво бебче юли месец.Лошото е че както се досещате колкото и да се опитвам да съм спокойна до края на бременността винаги ще си имам едно наум, ноо ще се опитам да превъзмогна себе си за да е спокойна и малката ми кукличка!Благодаря ви много момичета за подкрепата отново!Незнам какво щя да правя без вас!
Лили, Стоека честито за хубавите новини от прегледите!Сега остава всяка от нас да се наслаждава не оставащите и месеци :P
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #374 -: Март 14, 2014, 12:29:36 pm »
Слънце, периодите на тревога и спокойствие ще се редуват, спокойно. Няма да си все притеснена. Аз след преглед при д-р Даскалов в Пловдив вчера, тази нощ спах така дълбоко и спокойно, както не ми се беше случвало от доста време.
При нас всичко изглежда наред на този етап, но пак ни препоръчаха феталната ехография - за всеки случай. Понеже са близнаци и не правим БХС, това е още един метод за откриване на евентуални признаци за някакви аномалии - недостатъците в развитието на феталното сърце биха могли да се свържат с някои генетични болести. Но да не говорим за глупости - ние ще направим ехографиите за да се отрекат, дай боже подобни проблеми. Нали така?
Нашите юнаци се оказаха 2 момчета - а ние се настройвахме по-скоро за момче и момиче. Но да се родят живи и здрави. Мъжката чета ще се увеличи, но аз не се оплаквам. Приключението ще е голямо. Ще трябва да се примиря, че няма да купувам и гладя роклички, няма да има кукли, прически, нито ходене на балет и тям подобни работи.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #375 -: Март 14, 2014, 14:20:30 pm »
hope-love, аз съм готова да менкаме от време нашето момиченце за някое от вашите момченца  :D
Слънчице, и нас горе-долу толкова ни мерят, а док вчера на феталната каза, че до края на седмицата ще сме 400.  :wink:
Все пак според мен ФЕ се прави в 22+, поне аз така четох и се записах за тогава. А мисля че и в НКБ останаха доволни от срока за който се записвам. За ФЕ се ориентирах от една тема в мамата, в която (водещи) детски кардиолози отговаряха на въпроси.
Момичета, може ли да се помолите за един успешен финал при мен и бебка, ако се сетите за мен тия дни.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #376 -: Март 14, 2014, 14:32:11 pm »
Лили, защо така негативно?
Аз ще ви стискам палци. Не съм от набожните и не се моля.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #377 -: Март 14, 2014, 14:39:48 pm »
Lili, ще се помолим разбира се.
Какво се случва при вас?

Мен, да ви се оплача, ме нападнаха стриите.
Мажа се от четвъртия месец навсякъде от колената до гърдите след баня.
Гледам обаче днес на огледалото, в долната част на корема ниско, едни червени игриви линийки.
Помислих, че са кръвоносни съдове, ама не - стрии в начален етап.
Явно тази част на корема не съм я мазала като хората, защото и не я виждам. Все мажа по-изпъкналата част.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #378 -: Март 14, 2014, 14:50:12 pm »
Аз пък го правя /молитвата/ от едно известно време - от няколко години, някак си в резултат на определени събития и изживявания започнах да си общувам с Господ - по мой си начин, както аз го усещам и разбирам. Не знам доколко вярвам, мисля, че придобиването на вярата е процес, който протича при хората по различен начин и в различно време. Така че, да - ще се помоля и за Лили!
Гледам, че споменавате теглото на бебчетата - нашите си около 250 г., демек половин кило двамата. А аз ударих на кантара вече 59 кг., при изходни 52-53 кг. Чувствам се добре, не се намирам много наедряла, освен корема, разбира се, ама явно килограмите се трупат и трябва да се внимава. Тези дни включих предимно овесени ядки за закуска, вместо филийките със сирене и кашкавал и макароните с масло, мед и сирене, с които преди това обилно се гощавах. И някои хранения, макар и междинни са ми само от зелена салата с репички и малко ядки вътре.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #379 -: Март 14, 2014, 14:52:56 pm »
Явно тази част на корема не съм я мазала като хората, защото и не я виждам. Все мажа по-изпъкналата част.
Смайл, понякога и да мажеш и да не мажеш не излизат и обратното  :wink:

Лили, стискам палците и аз, надявам се притесненията ти да се разсеят  :crossfingers: