0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #320 -: Март 12, 2014, 09:52:44 am »
Добро утро коремчета!Както можете да се досетите нощта беше дълга за мен, но в главата ми продължават да се въртят хиляди въпроси....И се чудя дали вие няма да знаете отговора поне на един от тях, а именно - чудя се като ходих на първата фетална не е ли можело още тогава да се види дали си имаме 2 бъбрека или само един :ask: Прегледах си документите от първата фетална морфология, но за бъбречетата не видях нищо да е писала лекарката, а и аз не си спомням дали ми е казала...На обикновената ЖК не ми е казвала до сега нищо лекарката за бъбречетата, но все пак там не работят с толко модерна апаратура и може да не е възможно да се види...Честно казано в момента не ме притеснява толко това, че може бебчето да е с един бъбрек, а ме притеснява дали всичко друго ще е наред, защото лекаря вчера не ми звучеше много убедителен...Сигурно от притеснението вчера вечерта и коремчето ме болеше малко...Знам че трябва да се опитам да се успокоя, но корема и сърцето така са ми се свили, че мога да заплача всеки момент от най-малкото нещо...Много съм уплашена и притеснена...
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #321 -: Март 12, 2014, 09:56:13 am »
Аз съм използвала в началото само чаршафи - два и тензухени пелени подлагах за всеки случай, ако малкия повърне. Калъфка и юргански плик влезнаха в употреба след годинката, когато започнахме да ползваме възглавница и юрганче (до скоро даже и юрганчето много не го ползвахме, защото бяхме изцяло със спален чувал). За мен спалният чувал е най-практичното нещо докато децата поотраснат. Имам си зимни и летни. И тензухените пелени наистина се ползват често за какво ли не.
slanceto87 и Цвете, дано при следващия преглед новините са положителни. Цвете, това с артерията не се ли видя на втората ФМ, там обстойно се проследява кръвопотока на матката и пъпната връв? Ако е нужно се обърнете и към друг специалист за второ мнение.  :bighug:
foveri нещо се изгуби тези дни, дано скоро ни зарадва с хубави новини.


*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #322 -: Март 12, 2014, 10:09:16 am »
Слънчице, било каквото било, но и на мен ми е странно как не са го видяли на първата ФМ. На нашата първа ФМ се виждаха. Дано Игнатов да се е объркал! Опитай се да запазиш спокойствие поне до слеващата ФМ.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #323 -: Март 12, 2014, 10:11:03 am »
Слънце, на първата фетална мисля, че е рано да се видят оформени бъбреци. На нас доктора ни спомена, че ги вижда на следващия преглед след първа ФМ, който беше в началото на 17 седмица. Помня, че дори ми ги показа, че се виждат все още само като две сенки /петна/. Не обърнах много внимание и не питах повече в тази връзка /явно започваме да се задълбочаваме повече, когато има съмнение, че нещо не е наред/. Знам, че оставащото време до прегледа при д-р Врагалева ще тече мъчително бавно за теб и ми е много мъчно, като помисля, как се чувстваш. Макар в предишните си постове да писах добри неща за д-р Игнатов, сега бих искала да е сбъркал и при вашето бебче всичко, ама всичко да е напълно наред. Ще го разберете със сигурност утре при другия преглед и ако не дай боже има проблем, ще се обсъди подробно всичко с докторката. И аз като другите от форума ще чакам да разкажеш как е минало и винаги съм на среща за каквато и да е подкрепа и информация.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #324 -: Март 12, 2014, 10:28:48 am »
Привет момичета !!!
Рачко 75,все още си чакам търпеливо .
Слънчице ,мила .стискам палци всичко да е наред и да ни донесеш добри новини след прегледа тези дни .
Лек и усмихнат ден на всички .
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #325 -: Март 12, 2014, 12:20:13 pm »
Слънце, имаш подкрепа и от мен.

Не мога да си представя какво ти е, но дано бързо отминат тревогите.

При мен на втората фетална морфология се откри лицева аномалия: цепнатина на горната устничка. Това е дребен козметичен проблем, който се коригира лесно с малка операция в много ранно детство. Но си беше шок! Мисълта, която ме крепеше, е че все пак за това ходим на изследвания - да открием проблемите и да се подготвим от рано за тяхното решаване.

За нашата аномалия се твърдеше, че може да е резултат от по-сериозен генетичен или сърдечен дефект. Затова правих амниоцентеза и фетална ехокардиография. Всичко друго беше наред. Родих чудесно момченце, направихме операцията и сега е просто прекрасен :)

Установих, че докторите се притесняват сякаш повече и от нас, когато открият някакъв проблем. Което е ужасно за бременната, защото води до много излишни притеснения.

Дано съм ти вдъхнала поне малко кураж!



   La vita è bella
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #326 -: Март 12, 2014, 13:45:05 pm »
Много ви благодаря момичета за подкрепата.Надявам се ако има проблем само това с бъбречето да е проблем и всичко останало да е ок.Много ми е трудно но се опитвам да се настроя положително.Просто искаме да си имаме едно живо и здраво бебче, което го чакаме вече трета година.След толкова трудности, които изминахме, след ин витрото и всички останали процедури, които минахме, силно вярвахме, че сега всичко ще е наред, но за съжаление явно не всичко ще е прекрасно...  :( Само тайничко продължаваме да се надяваме да няма някакъв сериозен проблем, защото дори и за миг не мога да си представя как ще го преживеем...
Фови малко ти остана :wink: Стискам палци всичко да мине леко и безпроблемно :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #327 -: Март 12, 2014, 13:54:46 pm »
Споко, Слънце, това явно ще е просто поредното изпитание. Непременно да пишеш, след като мине прегледа. И дано да си вече по-спокойна тогава.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #328 -: Март 12, 2014, 14:48:20 pm »
Цвете, аз имах ночинг на едната артерия, която не кръвоснабдяваше на моменти добре плацентата. Откри се на ФМ в 22 седмица и си остана така до края. Просто ми правеха всеки път доплер. Бебето беше на долна граница с теглото, но си растеше. В противен случай, щяха да ми вливат някакви разтвори и като най-краен - да я извадят по-рано. За преносено бебе си беше хилава - 3050 гр, на десетия перцентил беше с теглото. Сега си е все още същият скакалец.  :lol: Ако е същото като при мен, защото поне така разбрах аз, не е страшно, но трябва по-чест и задълбочен контрол. И аз много се притеснявах и само се молех да стигна 30 седмица. Мишанта ме изпрати и на трета ФМ при доц. Тодорова, която много ме успокои.
По-опасното е, ако е двустранно, т.е. ако и двете артерии не функционират правилно.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #329 -: Март 12, 2014, 15:35:11 pm »


[/quote]

Да, бе, да. И един мармот завиваше шоколад в станиол.

[/quote]

Много се разсмях.....Блу-много точно казно
Николай е на 2г.4м.5д.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #330 -: Март 12, 2014, 19:52:19 pm »
Битката за естествено раждане е загубена?
http://health.bg/20662/shterev-bitkata-za-estestveno-rajzdane-e-zagubena
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #331 -: Март 12, 2014, 19:57:09 pm »
Слънчице, още  мъничко остана до втория преглед, изчакай. Дано влезеш в кабинета с всичките си притеснения и да ги оставиш в него.  :bighug:
Благодаря на всички, които се включиха за чаршафчетата, аз изглежда съм се презапасила  :oops:  Понеже намерих плат по 4лв/м, а ширината е 2.40... Десените бяха приятни и взех.. няколко метра  :oops: Ще ги дам само да ми ги поръбят, а за под главичката/повръщане/забърсване и други си взех няколко метра бархет по 3.70лв/м. Надявам се да ми се получат нещата по този начин. Аз не знам защо мислех, че ежедневно ще пера чаршафи..
47 Smiles, да, работим си на два фронта и ако не ни мине котка път се надявам да успеем! Но е Божа работа, както и всяко друго нещо.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #332 -: Март 12, 2014, 21:29:42 pm »
Битката за естествено раждане е загубена?
http://health.bg/20662/shterev-bitkata-za-estestveno-rajzdane-e-zagubena
И според мен на лекарите им е по-удобно и често насочват майките дори и да не им се налага.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #333 -: Март 12, 2014, 22:52:42 pm »
Битката за естествено раждане се води единствено от малцина пациенти с лекарите. Никой друг не воюва за естествено раждане.
Аз например си избрах перфектен лекар за ЖК, един от малкото добри и некомерсиални лекари. Въпреки това от първото ми посещение там ме 'подготвят' психически за секцио. Като се започна, че бременността е след процедура, пък възрастта ми, пък не знам си какво... Последния път пък бебчето беше две седмици напред уж, да сме изместели термина по-рано и да съм се замисляла за по-ранно раждане... Пък аз все си мислех, че когато бебчето реши се ражда, а не когато аз 'измисля'. Въпросният лекар дори не води раждания, че да го заподозра в умисъл и тънки сметки. Просто навсякъде родилките биват засилвани към секцио, особено в последния момент когато са психически лабилни. И като кажат 'по медицински причини ТРЯБВА'... Няколко момичета минаха секцио по уж въпросните медицински причини, но в крайна сметка докторите ги писаха че са били по желание. Защото ако бяха наистина по медицински причини не би трябвало да платят секциото... За мен голяма част от родилките биват изнудвани да минат секцио, рядкост е вече да срещнеш лекар който да е застъпник на естественото раждане. Което дори е спорно колко е естествено предвид протичането му...
Понякога се чудя дали си струва да водя тази битка или направо да се съглася на секцио и да не се разправям повече... Засега все още имам сили да се боря, пък да видим накрая какво ще стане...
Откак на половинката му махнаха орган 'по медицински показания', каквито после се оказа че не е имало съм мнооого скептична, признавам си.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #334 -: Март 12, 2014, 22:58:58 pm »
Лили аз родих естествено, по настояване на лекаря дори без обезболяване за самото раждане. Самото раждане мина доста тежко и трудно и бяха готови и за спешно секцио, предвид колко хора събраха за отрицателно време.
А за вървенето напред на бебето аз си мисля, че момчетата така вървят ;) цялата бременност я изкарах с 2 седмици напред и родих точно на термин.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #335 -: Март 12, 2014, 23:54:49 pm »
Цвете, малка корекция - доц. Снежинка Томова. При нея правих третата ФМ (която за мен беше втора всъщност, но по времето, когато се прави трета. Не съм правила първата в ранните седмици нито веднъж. Нямат такава практика тук, където живея.).

М-и, как така по настояване на лекаря си родила без упойка?  8O Или аз не съм разбрала нещо.
Аз пак бих родила, но с упойка. :-)))))))?

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #336 -: Март 12, 2014, 23:55:42 pm »
М-и, нашият щъркел е розов  :D... А и след седмица-две ме погледнаха в 'Щерев' - съвсем в норми сме си.
Не това е важно, просто всеки месец ми начукват канчето че трябва да родя секцио. Като дотук не съм чула основателна причина, в противен случай наистина бих се замислила. Но накрая излиза че родилките искали секцио. А не е така, повечето жени забременяват с нагласата за естествено раждане.
Мисля че много си случила на лекар, и бих те попитала на лични кой е, но така или иначе поне засега не смятам да плащам за екип. Вярвам, че всички лекари в една болница (са способни да) полагат еднакво адекватни и навременни грижи за родилките и че професията лекар все още спада към хуманитарните. Дано не сбъркам фатално.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #337 -: Март 13, 2014, 00:16:43 am »

М-и, как така по настояване на лекаря си родила без упойка?  8O Или аз не съм разбрала нещо.
Аз пак бих родила, но с упойка. :-)))))))?

Правилно си разбрала :))) Щяло да бъде зле за бебето и бля, бля, бля Втори път няма да се вържа на това хоро, но поне ме упоиха при шева и болки след това не съм имала, на следващия ден всичко беше ок :)
Лили, доста съм далеч от София :) вярвам, че и там можеш да родиш нормално :) а щом щъркела е розов вероятно са те излъгали наистина или нещо не са премерили както трябва(не че съм убедена в моята теория за големите бебета :) ).
« Последна редакция: Март 13, 2014, 00:18:37 am от м-и »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #338 -: Март 13, 2014, 01:42:36 am »
Пълни глупости са това. Явно го е мързяло да търси анестезиолог.  :x

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #339 -: Март 13, 2014, 07:10:30 am »
Мен ме е страх еднакво и от двата типа раждане  :lol:
Много съм смела за много неща, но не и по отношение на болката.  :oops:
Моите лекари също не са смятали, че е необходимо секцио.
И никога не са ме подтиквали по някакъв начин към него (поне засега).

А това предложение на доц. Щерев, секциото да е два пъти по-евтино от естественото раждане, не го разбирам. Не е ли в противоречие с останалия дух на изказването. Тогава ептем никой няма да иска да ражда естествено.