0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #300 -: Март 11, 2014, 12:20:52 pm »
Най-доброто мазане за бебето е НЕмазането с нищо. Нормално е в първия месец да е много сух горният слой на кожата. Та нали са били 9 месеца във вода. Нормално е и да се бели тази кожа. След това ще се учудите, колко прекрасна, мека и съвършена е тя, без никакви мазила. Ама нали и фармацията трябва да изхранва семейства. :wink: Не е зле да обръщате внимание на състава на бебешката козметика. Пълна е с най-разнообразни химикали, дори и т. нар. медицинска козметика.
С първите две деца ползвах крем за зоната на памперса и измиващо средство за коса и тяло. С третото дете имам само измиващо, но предпочитам да го мия с чиста вода. Дупето мажа, само ако се зачерви (това се случва едва от момента на захранване насам и то много рядко!).
Фен съм на Логона и Тьопфер и една гръцка козметика Апивита (няма я у нас).


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #301 -: Март 11, 2014, 12:34:37 pm »
Аз засега съм се ориентирала към Weleda.
Съставът на олиото е екстракт от невен и масло от сусам.
Иначе подкрепям минималното използване на такива продукти.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #302 -: Март 11, 2014, 12:38:49 pm »


Прочетох на мъжа ми какво сте написали понеже стои до мен и отговорът му беше следният: "Мило, аз не съм като техните мъже. Аз всичко ще си напазарувам както трябва."


Да, бе, да. И един мармот завиваше шоколад в станиол.
Моят е сравнително оправен, но пак ще оплеска нещо, ако му дам голям списък.

Защо не напазарувате заедно преди да родиш? Или поне повечето неща.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #303 -: Март 11, 2014, 13:05:36 pm »
здравейте, мами ! Да се похваля-вчера  бяхме на преглед и всичко е ОК. Доктора сподели мнение,че най-вероятно ще е момиче.  :cheerleader: Имах си едно такова усещане!!! Аз ще записвам час за втората ФМ за началото на април при д-р Мазнейкова и тогава ще разберем със сигурност дали ще е момиче.Записах се и на ЖК и съм на преглед на 19.03 . Все още не усещам бебчо,но се надявам скоро да го усетя!

Много прекрасни моменти и усмихнати дни !!!  :balk_7: :balk_7: :balk_7:
« Последна редакция: Март 11, 2014, 13:09:37 pm от desism »
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #304 -: Март 11, 2014, 13:35:26 pm »

Привет, дами!
Аз пък да се оплача - нещо го закъсах с кръвното. И при мин. бременност беше около 140/80, ама чак последните месеци. А сега рано, рано започна да се вдига...
Изписаха ми мин. доза допегит, и всекидневно следене, през ден на лекар, докато уцелим правилната доза. И уж съм с лекраство, а преди малко го премерих - 160/80...
Някои да знае нещо НЕмедикаментозно за сваляне на кръвно? 



*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #305 -: Март 11, 2014, 13:46:53 pm »
Nedda, аз имам проблеми с кръвното, още преди да забременея. Първите месеци бях на магнерот, сега вече се наложи да включим допегит по една таблетка сутрин. След няколко дни съм на контролен преглед и кардиоложката каза, че може да увеличим дозата на магнерота.
Забрани ми консумацията на сол и на зрял боб. Когато го вдигна по рязко препоръча чай от шипки или кисело мляко с щипка канела.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #306 -: Март 11, 2014, 15:21:55 pm »
Неда, чувала съм, че кисело мляко с канела сваля кръвното, не ми се е налагало да пробвам.

За къпане на лятно бебе мога да споделя, че къпех всеки ден. То в адската жега, представете си как ние не бихме се къпали с дни, мисля, че е неприятно. Моето си беше нервно и без тия екстри, та банята за успокоение му я броих  :lol:
За мазане бях взела олио на Хип(пише, че е био олио от бадеми) мазан е доста кратко-изнервяше го самото мазане, на кожата не му се отрази спирането да го мажа. Мисля, че ако няма нужда, може и без мазане да се мине. За под памперса слагах крем на Мустела, доста по-късно открих, че се маже тънък слой  :oops: от това което бях виждала се мажеше смело със шепата  :lol:
Пъпът на моят син падна в болницата, но там го къпеха само с течаща вода, на ръка-едната ръка минава покрай главичката и покрива пъпчето, че да не се мокри, с другата се мие. Това не съм го пробвала у дома. Педиатърът ми беше казал да мажа със спирт след баня ако кърви-не е кървил пъпа.
Сутиен за кърмене памучен, от тия със отварящите се чашки си бях купила още през бременността, по-добре се чувствах, не ми дразнеше, от Хиполенд, пробвах докато ми пасна и така избрах  :)

Смайл електрическа помпа за кърма не ти препоръчвам да купуваш от сега. Аз и ръчната съм ползвала броени пъти. Ако бебето засуче и всичко е наред, няма нужда от помпи, шишета и т.н.
Аз бях купила обикновена помпа, едно шише и залъгалка-с много усилия ползвахме последното, че ръцете бяха по-вкусни  :lol:
« Последна редакция: Март 11, 2014, 15:36:51 pm от м-и »
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #307 -: Март 11, 2014, 15:27:09 pm »
Здравейте момичета!Мина и нашият преглед днес и за съжаление не с добри новини.Едва устисках да изляза от кабинета и се разплаках...Хубавата ни новина е че ще сме с розови гащи, което и двамата със съпруга ми искахме.Лошата новина е, че лекаря каза че не вижда втори бъбрек, т.е. засега се смята, че ще бъдем само с един бъбрек, но повече ме притесни факта, че каза че вижда уретъра, а по принцип не би трябвало да се вижда на ултразвук и че ако наистина това е уретъра, това значи че бил с удебелена стена 8O Сигурно нищо не разбрахте ама и ние почти нищо не разбрахме :( Обясняваше сякаш и той не си вярваше на това което ни казва че вижда 8O Не съм губила време и звъннах на една приятелка, която си прави феталните в МЦ Фемина и ми препоръча нейната лекарка д-р Врагалева.Успях да запиша час за четвъртък в МЦ Фемина и се надявам да ни обяснят повече подробности.Другото, което ни притесни е че прекалено дълго време гледаше сърцето, сякаш се съмняваше за нещо но не беше много сигурен :ask: Е каза че сърчицето е добре за сега и че на следващия преглед ще прецени как се развиват нещата и ако имал съмнение за нещо щял да ни изпрати на ехокардиография 8O Уж добре пък пак звучеше несигурен....Не съм впечатлена особено от прегледа, каквото попитахме ни отговори, но не обясняваше много много...Като цяло каза че бебчто си изглежда нормално, но за бъбреците нещо се съмняваше, че има втори бъбрек...Е ще се опитам да се успокоя все пак след 2 дни ще видим отново принцеската и дай Боже всичко да се окаже наред и просто лекаря да не е видял нещо както трябва (макар че само ми се иска май да е така).Е това са от мен новините за сега и ще пиша в четвъртък след прегледа отново...Надявам се тайничко да имам да напиша добри новини тогава...
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #308 -: Март 11, 2014, 16:19:15 pm »
slanceto87 всичко ще бъде наред със бебчето ,не се притеснявай.Моята майка също е със един бъбрек и това не и пречи-две деца е отгледала.Съобразява се какво яде, но иначе си е добре на 50 години е.Стискам палци във четвъртък прегледа да е по приятен и да няма повече притеснения при вас! :bighug:
Детето е родено за прегръдки.
То идва само с вяра и живот.
И с този дар в ръцете ти разцъфва
една вселена – цяла от любов...
До крайните предели на душата ти,
до сетните надежди на сърцето,
ти вече ще съзираш небесата
единствено в очите на детето...
С целувки ще възпираш дъждовете,
и всяка болка ще лекуваш с ласка,
от вятър ще го пазиш, като цвете,
което се полива само с щастие,
и то ще бъде твоят сбъднат зов,
животът продължил във твоите стъпки.
Вълшебство се отглежда със любов.
Защото е родено за прегръдки.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #309 -: Март 11, 2014, 16:37:32 pm »
Слънчице, наистина съжалявам, че сте изживяли този стрес днес  :(
Дано тревогите се окажат фалшиви. Ще чакаме с нетърпение да ни пишеш и четвъртък след прегледа.

М-и, много мерси за подробната информация.
Относно помпата, съм се насочила към електрическа поради няколко причини. Първо, че ми я препоръчаха всички около мен, които са с ръчна и казват, че са направили мускули на ръцете. Второ, планирала съм да взема тази двуфазната на Медела, с която се постигало уж изцеждане на около 30% повече мляко. По този начин се стимулира образуването на мляко в по-дълъг период от време и може да се кърми по-дълго (казват около 2 месеца - може и да е само рекламен трик, разбира се). В семейството ми всички са успявали да кърмят не повече от 3 месеца и кърмата пресъхва. Освен това майка ми например е имала мастит и едната от причините е оставането на кърма по млечните канали, ако не се изтискат добре. Та, малко в случая действам според поговорката "страх лозе пази". Склонна съм например да спестя от други покупки - напр. от електрически стерилизатор, че ние нямаме микровълнова (или по-скоро да чакам да ми подарят) :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #310 -: Март 11, 2014, 17:07:18 pm »
47 Smiles,

Една приятелка роди преждевременно и след престоя в болницата детето така и не се научи да суче. Бореха се много, ту ставаше-ту не. Тя обаче имаше точно двуфазната на Медела и изкара цяла година с нея да се цеди и да храни бебето от биберон. Та за да успее да поддържа кърма изкуствено една година, явно наистина върши хубава работа :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #311 -: Март 11, 2014, 17:52:42 pm »
Слънце стискам палци за по-успокояваща информация!
Смайл, аз нямам нищо против помпите по принцип, но ако нещата се получават може да не се купува. В болниците предимно има помпи, можеш да питаш там където смяташ да раждаш и евентуално да купите когато решиш, че наистина трябва. Аз съм цедила и с електрическа на Медела, еми мижави количества ми вадеше и тя, но детето със зор приемаше добавката, която давах по други причини, та явно е стигала кърмата, въпреки, че при цедене нямаше.Относно кърменето е хубаво с консултант по кърмене да се видиш. Дават добри съвети.
Стерилизатор не съм купувала(не съм ползвала и много шишета де). Ползвала съм дезинфектант на Чико и един на хапчета, но като започна да си слага всичко в устата приключих и със дезинфектантите, нелогично ми се видя  :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #312 -: Март 11, 2014, 21:44:02 pm »
Слънчице, от сърце ти желая 'новият' доктор да греши и след два дни да видите че малката госпожица е перфектна  :bighug:
За сърчицето и при други мами е бил неуверен, а при ФЕ всичко е било както трябва, затова не се притеснявай предварително! Най-добрите специалисти са в 3-та градска, прегледът е 60 лв и представлява много детайлно оглеждане на сърчицето. Желая ви много хубаво сърчице, ако решите да го правите.
47 Smiles, пожелавам ти приятно да се изненадаш относно кърменето  :bighug:  Вземи си помпа, ако така ще се чувстваш спокойна и уверена, но и си запиши в телефона координатите на консултанти по кърмене. За всеки случай  :wink:

Момичета, колко спални комплектчета ще ми трябват евентуално за две деца с разлика 1 година. Питам с поглед вперен в бъдещето  8) ... и леко изтръпнала от предстоящата фм.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #313 -: Март 11, 2014, 21:58:32 pm »
Lili, и осиновяването ли е в ход?
Страхотно би било да си имате две дечица.  :P
Според мен по два спални комплекта за всяко детенце са достатъчни, но нека се включат и мамите с опит.
От сестра ми знам, че калъфките се цапат и сменят по-често, защото се случва бебето да повръща. Може би и допълнителни чаршафи няма да са излишни в случай, че памперсът пропусне.
Аз лично освен 2 спални комплекта (всеки е с по две калъфки) купих и 3 чисто бели чаршафчета за по 5 лв. всяко. 
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #314 -: Март 11, 2014, 23:00:08 pm »
Второ, планирала съм да взема тази двуфазната на Медела

Аз ползвах такава и съм много доволна от нея. Върнах се на работа, когато бебето ми беше на три месеца, но изкара само на кърма (без АМ) до 18 месеца, после директно мина на прясно мляко. Кърмех сутрин, вечер и нощем, а денем пиеше кърмата от шише. Късмет да се получи както искаш!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #315 -: Март 11, 2014, 23:03:47 pm »
И аз мисля, че 2 комплекта за легло са достатъчни, калъфките пък още не съм ги ползвала, възглавница за бебе не съм купувала-бях повдигнала матрака за да не повръща в леглото, че това ми беше най-страшния кошмар, по едно време беше харесал моята, но в момента пак спи без.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #316 -: Март 12, 2014, 01:13:25 am »
Новородените, че и по-големите от тях не спят с възглавница. Може да им подлагат по една памучна или тензухена пелена, ако повърнат, но си зависи от бебето. С дъщеря ми ги ползвах доста, но вече не. Със сина ми ги слагах за всеки случай, но той не е повръщал.

Слънце87, дано всичко да е фалшива тревога!

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #317 -: Март 12, 2014, 07:30:35 am »
Да, това за възглавницата и аз го знам. Аз съм виждала да се слага обаче, само калъфката без възглавница и тя се сменя по-често.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #318 -: Март 12, 2014, 08:38:42 am »
Аз толкова се чудих кво ще ги правя и дали да купувам пелени, а те едни от най-използваните излязоха. Било за чаршаф, за завивка или за подлагане.
*

    Цвете

  • ****
  • 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #319 -: Март 12, 2014, 08:45:51 am »
Здравейте момичета, вчера бях на преглед и съм малко притеснена, док каза, че лявата артерия на матката ми е леко стеснена, което за сега не било кой знае какъв проблем, каза ми да намаля соленото, ако пия кафе да е безкофеиново и по възможност да спя на дясната страна, след 10 дни ме вика на доплер. Някоя от вас да е имала такъв проблем или нещо подобно ?  :(