0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #280 -: Март 10, 2014, 13:28:39 pm »
В 'мамата' видях имейл от който предлагат Гинипрал в срок га годност още 2 години, цената е 5лв/кутия. Драснах, ще ти пиша веднага като ми отговорят. Чета също, че някои лекари го заменят със Салбутамол + бетаблокер... консултирай се с лекувашия лекар. Салбутамола е спрей и действието му е доста бързо.
Лелеее, направо си ги представих колко са били прекрасни днес! Не знам има ли по-нев :heartbeat:ероятна гледка!

Благодаря Лили, невероятна си! Ще прочета за този вид заместване и ще се консултирам. Прегръщам те силно!!!

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #281 -: Март 10, 2014, 13:45:09 pm »
Охооо Смайлс, честита чантичка!  :D
Времето прекарано в четене не е загубено и после се отплаща  :wink:
Мен ми е безкрайно досадно да пия фолиева, но откакто прочетох че помага за усвояване на желязото и през ум не ми минава да я спирам. Като чета списъка за желязосъдържащи неща обаче си давам сметка че май предимно това си консумирам така или иначе.
Биби, нямам отговор засега, но дано стане със заместването. С този или друг препарат. Абе тия лекари още ли не са разбрали, че Гинипрал няма да има вече - от шест месеца е така. Ааааа, ше се караме вече!  Иначе пише, че с рецепта може да се вземе от Украйна, но дори всичко да е точно ще отнеме време.

Ехххх, защо си нямаме темичка в която да си качваме снимките от видеозоните... Така ми е любопитно!!!

Слънчице, и аз четох подобни коментари за Игнатов. Ако можеш иди си на другия лекар или в Марковс. Втората фетална мисля че е най-важна и е хубаво да си спокойна за доктора. Аз направо те успокоих де, но дано поне съм ти помогнала. От втората зависи дали ще правиш трета и е хубаво да си уверена.
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #282 -: Март 10, 2014, 15:02:12 pm »
Лили ама ти наистина ме успокои :balk_132:  :lol: Проблема е, че и нямам много време за да се организирам и да се записвам на друго място защото не мисля, че ще мога и в Марковс да се запиша от тази за следващата седмица, а нали феталната трябва да се  направи до 22г.с.И не искам да си представям какво ще ми каже мъжа ми ако му кажа че искам да отидем пак на друго място :? Надявам се всичко да е наред, но разбира се ако се усъмня ще направя още една консултация...Ох неискам да мисля, че нещо няма да е наред...Трябва да се настроя позитивно и всичко ще е наред :wink: Утре ще пиша след прегледа как е минала срещата с предстоящия член на семейството ни :P
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #283 -: Март 10, 2014, 15:06:40 pm »
Смайлс, благодаря ти за съветите за храненето при нисък хемоглобин. Аз си ги знам повечето неща и ги редувам и тях в менюто си, но просто реших да включа и дроба. Може би още не съм наблегнала на телешкото достатъчно, макар че много го обичам, но ще гледам да наваксам скоро.
Слънце, пак те съветвам да не отиваш предубедена при д-р Игнатов. Човекът пред нас се показа всичко друго, но не и повърхностен. В нашия форум не съм видяла други отзиви за него, освен моите и тези на Мира -Мими, които наистина доста се различават.
След първата фетална при него бях и при д-р Даскалов и нямаше разлика в находките. Но предимствата при д-р Даскалови е, че гледат и двамата, много по-подробно обясняват и някак успяха с лекота да ни вдъхнат спокойствие и увереност, че всичко е наред. Но разликата е именно в начина на комуникация с пациента и липсата на опит все още. В никакъв случай не става дума за некомпетентност или недобросъвестност при д-р Игнатов. Това са моите впечатления.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #284 -: Март 10, 2014, 15:43:22 pm »
Ако правилно си спомням недоволните мнения бяха в посока, че Игнатов звучи неуверено и казва сходни неща на всички. Но в никакъв случай не съм чела обвинения в повърхностност или некомпетентност. Може би просто недоволните момичета сравняват с по-опитни лекари и затова. Държа да подчертая, че имаше и доволни мами.
Слънчице, сигурна съм, че ще ви каже само хубави неща, няма причина да не е така!  :bighug:
Това са прекрасни моменти и трябва да се изживеят пълноценно и истински! Дано не съм успяла да разколебая доверието ти в него. Май ми трябват малко уроци по затваряне на устата...
Успех и мноооого положителни емоции утре!  :bighug: 
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #285 -: Март 10, 2014, 15:50:06 pm »
Слънчице, аз ходих в 21 гс при Игнатов и той каза, че предпочита да прави втората ФМ в 24-25 гс защото тогава били оформени костните дъги на челюстите. Иди и виж как ти се струва доктора, все пак различни хора, различни разбирания.

Всъщност, аз сравнявам Сигридов и Игнатов и по мое мнение Игнатов има какво да догонва и като отношение и като увереност и като опитност. Ние останахме с впечатление, че не е много уверен в това, което ни казва, а и замери доста по-малко неща от прегледа в 13 гс при Сигридов. Това са ми оплакванията. Но може би не Игнатов е крив, а Сигридов е правил повече от това, което трябва, защото в тази ранна седмица прави и фетална ехокардиография, докато в 21 Игнатов само погледна, че сърцето има 4 камери. Най ме разочарова, че не пусна 4Д  :lol: за атракция, не че това влияе на качеството на работа, май само на настроението на родителите  :D

И още нещо Слънчице! Ако искаш да имаш запис задължително го кажи предварително!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #286 -: Март 10, 2014, 22:15:57 pm »
Здравейте момичета  :D

Радвам се, че всички са добре и се надявам да няма повече падащи :? Аз да си призная много ме е страх от падане, защото си се знам каква съм заблеяна на моменти, т.ч. ви стискам палци на всички ;)

Сега дано не ми се смеете много, ама имам въпрос: Кога започнаха да ви умаляват сутиените 8O
Те моите и преди това не ми бяха много големи (последните месеци качих някое килце), но вече освен че ме стискат и преливат започна да става и видимо неестетично под дрехите и май ще трябва да взема мерки :? Само че не знам все пак съм още в има няма 2ри месец - очаква ли се още много да набъбнат, че не знам как да преценя какво да си купя? :o
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #287 -: Март 10, 2014, 22:55:37 pm »
Mousyt, едва ли ще можеш да изкараш само с един сутиен цялата бременност.

Смайл, ако мъжът ти не обърка поне половината списък (най-добре снимки му сложи), ще го призная. Не е виновен той. Ама просто мъже! Моята приятелка прати мъжа си да купи мокри кърпички за детето и той взе старата опаковка и я показал в магазина, че да се разбере какво иска.  :lol:

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #288 -: Март 11, 2014, 00:36:17 am »


Нали я знаете тази снимка  :D, мъжете пазаруват със списък и телефон на ухото , но  blue_sky е права, най- добре и снимки за илюстрация, че пак ще объркат половината неща  :lol:

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #289 -: Март 11, 2014, 07:18:50 am »
 :lol: :lol: :lol:

Прочетох на мъжа ми какво сте написали понеже стои до мен и отговорът му беше следният: "Мило, аз не съм като техните мъже. Аз всичко ще си напазарувам както трябва."
Между нас да си остане, милото е скаран с всички видове магазини. Аз му купувам дори панталоните и дънките без него. Така, че сте много прави  :lol: :lol:

Вчера бях на втора лекция за етапите на раждането, този път в Токуда. Имаше повтарящи се неща, но имаше и допълващи се. Полезно беше.

Mousyt, това със сутиените е много индивидуално. Аз си купих два нови сутиена преди 1-2 седмици.
Дотогава си карах със старите. Обиколкоата ми беше добре, защото аз по принцип си ги купувам с по-широка обиколка, че не обичам въобще да ми държат стегнато. Но преливаха наистина отстрани, което не е много красиво. Сега си взех 1, който е като тези безшевните, но е специализиран за бременни. Много е удобен - мек и не го усещаш. Той става и за кърмене (като се повдига отдолу, защото не е с банели) и 1 специализиран за кърмене, на който чашката се отваря.

Хубав ден на всички  :P
« Последна редакция: Март 11, 2014, 07:40:48 am от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #290 -: Март 11, 2014, 10:08:14 am »
Mousyt аз също бих те посъветвала за безшевен сутиен и аз имам такъв и е много удобен,а се разтяга така че може да изкараш и повече време с него  :wink:

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #291 -: Март 11, 2014, 10:11:30 am »
Със сигурност няма да изкарам с един цялата бременност, но все пак още свиквам с идеята, а за сутиен за бременни/кърмещи още не се виждам  8) Май трябва да се занеса в някой магазин и да давам наред ;)

За пазара - ами не бих се доверила на мъжа ми дори и ако го изпратя с образец. Пример: Изпращам го до аптеката за тест за бременност, като обяснявам точно кои може да вземе, пиша му бележка и изрично казвам да е някой от тях. Прибира се с нещо дето не го бях чувала, струваше колкото 3 нормални теста, и то не защото другите ги е нямало, а защото аптекарят го посъветвал, че този бил много модерен и най-нов  8O :x Е какво да допълня ;)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #292 -: Март 11, 2014, 10:19:10 am »
За пазара - ами не бих се доверила на мъжа ми дори и ако го изпратя с образец. Пример: Изпращам го до аптеката за тест за бременност, като обяснявам точно кои може да вземе, пиша му бележка и изрично казвам да е някой от тях. Прибира се с нещо дето не го бях чувала, струваше колкото 3 нормални теста, и то не защото другите ги е нямало, а защото аптекарят го посъветвал, че този бил много модерен и най-нов  8O :x Е какво да допълня ;)
:lol: :lol: :lol:
Аз показах списъка на моя и на "бебешки ножички за нокти" последва въпроса "Колко ножици?" и то защото не съм написала "ножичка", а "ножички". А на мен ми изглежда близко до акъла, че става въпрос за една ножица ...

Относно сутиените, ако проблемът е само с обиколката, аз ползвам и удължители. Много добра работа вършат.
« Последна редакция: Март 11, 2014, 10:20:48 am от 47 Smiles »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #293 -: Март 11, 2014, 10:22:27 am »
Абе то е ясно, че мъжете схващат нещата различно, ама като им кажеш да не мислят, а просто да изпълняват все пак би следвало да успеят  8O

Да попитам - под безшевен сутиен такъв дето е като потниче, без закопчалки и банели и т.н. ли разбирате? Аз имам един такъв и в свободното време вече много му се наслаждавам  8) Но за работа няма да стане.....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #294 -: Март 11, 2014, 10:30:14 am »
Да попитам - под безшевен сутиен такъв дето е като потниче, без закопчалки и банели и т.н. ли разбирате? Аз имам един такъв и в свободното време вече много му се наслаждавам  8) Но за работа няма да стане.....
Да, точно така.
Има недостатъци, като например, че ако си с по-изрязана блуза или рокля, може да се виждат от деколтето.
Аз лично си взех тези два модела:
http://bebelandia.bg/productv/37494/carriwell-komforten-sutien-za-bremenni-i-karmachki.html
http://bebelandia.bg/productv/37461/carriwell-bezsheven-sutien-za-karmachki.html
Според мен при безшевните винаги е по-добре да вземаш 1 размер по-голям от този, за който смяташ си.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #295 -: Март 11, 2014, 10:43:49 am »
За изрязаните дрехи не се тревожа.... По-скоро този който аз имам май е по-прост и става за под широка блуза, но например за под тънка трикотажна не стои добре... Тези твоите обаче изглеждат по-добре, т.ч. ще огледам ;) Мерси за идеите!  :bighug:
Иначе аз съм си добре, с основни симптоми непрекъснато повдигане - най-много вечер и това с увеличените гърди :) В четвъртък съм на преглед сутринта и нямам търпение да видим вече по-отчетлива картинка :lol: Единствено ми е малко кофти за мъжа ми, защото за първи път от началото няма да е с мен на преглед и в клиниката, а то сега започва най-хубавата част :( Но сега започна по-сериозна работа и няма как.... Важното е да се изкарват парички за бебето :)
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #296 -: Март 11, 2014, 10:54:08 am »
marsi, с тази снимка направо ме разсмя. Такива са ни половинките по отношение на покупките, но какво да се прави пак си ги обичаме.  :lol: Но е добре че ги включвате в грижата за бебето, може след тях да коригирате и замазвате положението, но те трябва да помагат. Имам приятелки дето не оставяха мъжете си и най-елементарното нещо да свършат или да останат макар и за половин час сами с малчуганите, защото им нямали доверие да се справят. И в един момент татковците съвсем се отдръпнаха колкото и да имаха и малкото желание за помощ и мамите почнаха да се оплакват.
47 Smiles, в предните си постове беше писала че ще купуваш олио за бебето. По-добре е да вземеш някакво лосионче за тяло, че на бебетата олиото не им понася в топлото време.


Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #297 -: Март 11, 2014, 11:06:40 am »
47 Smiles, в предните си постове беше писала че ще купуваш олио за бебето. По-добре е да вземеш някакво лосионче за тяло, че на бебетата олиото не им понася в топлото време.
Ra4ko, така каза акушерката на една лекция, дето ходих. Първият месец олио (само след къпане), след това лосион. Ама не знам защо. Ако кожата си е мекичка, даже мисля да не я мажа много много.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #298 -: Март 11, 2014, 11:13:44 am »
Гърдите растат и след раждането още.Е в един момент спадат.

За олио/мляко за бебетата, ние взехме мляко обаче се оказа че девойката в момента е с много суха кожа и я мажем с олио, млякото ще е за лятото.

Колкото до мъжете.Аз бях показала и обяснила всичко по няколко пъти и накрая пак обърка всичко моя мъж.Макар че си бях нагласила и багажа за болницата и дрехите за бебето.Нормално е.

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #299 -: Март 11, 2014, 12:03:50 pm »
В допълнение, по темата за мазането, и Март, и Април, че и Май ги дават със значително по-ниски температури от обичайното за сезона, та и аз съм заложила на олиото.

Единствените радостни от което положение са скиорите (а пак пропускам сезон, тъкмо се надявах да не съм само аз) и малките - бъдещият батко се прибра вчера с щастливи писъци, настояващ за морков и копчета и игра 20 минути на балкона в натрупалия се сняг :-)