47 Smiles, контракции са това. Не се притеснявай, само се следи ако се повторят дали са повтарящи се и на колко време. При първата си бременност имах 1-2 пъти такива като твоите, макар че като мерехме тонове се виждаха най-редовно но аз не ги усещах. Бебето си остиска до термина. Пожелавам ти и твоят бебок да си постои още малко на топличко.
Мерси Ра4ко,
Слава богу нямам повторения на контракциите след снощи.
Да ви се похваля. Вече си стегнах багажа за болницата - да ми е готов, като дойде моментът.
От сутринта правя списък и за мъжа ми какво да купи след раждането (ако всичко е наред), докато аз съм в болницата.
Повечето неща са от аптеката - памперси, АМ, мокри кърпички, спирт за пъпчето, термометри, олио за мазане и др. подобни, както и помпата за кърма, легена за къпане и т.н.. Само, че тъй като има на най-различни марки се рових из нета досега да видя какво препоръчват мамите, та си загубих доста време
Слънчице, пиши след ФМ утре. Със сигурност е доста интересно преживяване.
Вчера например ядох свински черен дроб с праз, приготвен от свекърва ми специално по наша молба. Не съм му фен, ама заради пустия хемоглобин, че и моя е малко под долната граница.
Хоупче, аз също имах проблеми с хемоглобина. Много изчетох по темата. В черния дроб наистина има желязо, но не се препоръчва за бременни, защото е едно от най-вредните меса. Дробът пречиства кръвта и е пълен с токсини. Аз бих ти препоръчала - боб и леща (лещата е най-богатият на желязо хранителен продукт), печена тиква, салата от червено цвекло, телешко месо (аз по време на бременността основно такова ям), спанак, коприва, лапад във всичките им варианти, сушени сливи, боровинки и фурми, и най-вече
чай от Ройбос. Ройбосът освен, че самият той съдържа желязо, спомага за усвояване на желязото от другите храни. Препоръчва се за неограничено ползване от бременни и кърмачки. Аз го купувам от магазините на Лечител. Желязото също е добре да се консумира с витамин С, който също спомага за усвояването му (напр. с цитрусовите плодове). Не се консумира едновременно с продукти, съдържащи калций (като мляко и сиренце). Тях ги консумирай отделно. Аз успях само с хранителен режим да си вдигна желязото. Беше ми паднало до 109. Но наистина внимателно трябва да се подбира храната.