0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #240 -: Март 07, 2014, 20:38:51 pm »
Ехеее, stoeka, тъпо ще е да кажа, ама за момиченце си мислех за теб. Честити розови гащи!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #241 -: Март 07, 2014, 21:21:31 pm »
Здравейте момичета,

  • за тези от вас, които биха искали да продължат да се следят при д-р СИГРИДОВ искам да ви информирам, че той отново преглежда в Клиника Малинов и телефона за записване на часове е 029655711
Успех!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #242 -: Март 07, 2014, 22:36:43 pm »
Stoeka71, честити ви розови гащи от мен.

Относно коремчетата всяка бременност си е различна. При първата бременност бях като 47 Smiles - малък корем до края, никой не вярваше че съм бременна. А сега съм в момента с  голям корем от 5 месец и така ми тежи, че едвам се движа.


*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #243 -: Март 08, 2014, 00:12:15 am »
Благодаря ви, момичета!   :bighug:   Бебка е добре, няма отлепвания, абе супер сме!

Стоека, честито момиченце! Ще си имаш прекрасна малка мадама! И даааа, друго си е да смениш задапаратното устройство за по-ъпгрейлната версия  :wink:! Пътя си е заслужавал стократно!  :bighug:
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #244 -: Март 08, 2014, 01:50:08 am »
Лили, по принцип бебето е добре защитено от околоплодните води, но си направила добре, че си отишла да те видят. Повече никакви притеснения до края!

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #245 -: Март 08, 2014, 08:07:12 am »
Ох, чудех се аз дали е добре защитено. Мерси, Синьо небе! Освен всичко друго да се похваля: изследванията ми са екстра, ТСХ 2.1, хемоглобин 124 (беше паднал на 120 преди месец и половина, но явно хапването на коприва и спанак + фолиева е помогнало), глюкоза и урина отлични...
За коремчетата... да ви разсмея... Отиваме на гости на свекърите, и свекървата разправя: 'Миналата седмица отсреща през прозореца (на третия етаж сме) те е видяла една комшийка и казала 'Абе булката на едикойси ми се видя бременна, и тъй като гледам четвърти-пети месец е'...  :D Викам и: 'А дали каза пол, нещо друго?'....  :D
Аз наистина бях между четвърти и пети месец тогава, но предвид че сме на трети етаж, а отсреща са къщи на баир, предвид че не съм си сваляла якето и други дребни подробности историята с познаването на точните седмици звучи малко фантастично... Честно казано си имам шкембенце за доста по-висок месец. По-скоро разковничето е, че тогава им казахме че съм бременна и точния срок и я помолихме да си мълчи пред комшийките, и това се е оказало мисия невъзможна  :D .
« Последна редакция: Март 08, 2014, 08:13:56 am от lili2011 »
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #246 -: Март 08, 2014, 08:18:45 am »
Лили, те съседките имат рентгеново зрение  :lol:
Стоека, честита ви мома!
*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #247 -: Март 08, 2014, 08:36:11 am »
Лили, предполагам се консултираш с ендокринолог. Когато моето тсх беше малко над 2 и бях в петия месец, ми повишиха леко дозата на л-тироксина.Браво че бебка е добре!
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #248 -: Март 08, 2014, 11:15:44 am »
Ами по собствено усмотрение от днес си повиших временно дозата, че предпочитам да слезе още малко. Но аз мнооого добре си знам какви съм ги вършила и защо е над 2  8) Имам очаквания да се вдигне още малко заради многото стрес последните седмица-две, така че една идея еутирокс повече само ще ми помогне. Искам да подчертая обаче, че при мен всички дози са минимални и нямам установен проблем с щитовидната жлеза! Т.е. не правете като мен!!!

Момичета, а какво мислите за къпането на новородени? Чета че първите 10-15 дни може да се мине и без истинска баня, само миене на дупето и изтриване с кърпа. Особено ми е любопитно за летни бебета... А и после как се процедира - лятно новородено ако се къпе на два-три дни... или да е всеки ден само с водичка?   osi_13
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #249 -: Март 08, 2014, 11:52:17 am »
Лили, слънце, радвам се, че всичко е ок след падането ти. Аз също съм падала на улицата когато имаше много сняг. Поуплаших се малко, но и аз така се успокоих след консулт с лекар. Наистина съм много щастлива за теб че всичко е наред и бременееш щастлива.
Честит Осми март мили дами, мили мами, мили съпруги, мили сестри. Бъдете здрави, бъдете жизнерадостни, бъдете истински жени, много обичани, много разбирани, много ухажвани и любени от вашите половинки. Бъдете всичко това и през следващите 364 дни в годината. Пожелавам ви го от цялото си сърце!!!! И не на последно място си пожелавам за всички нас Бог да е с нас до края и да ни даде сили да преживеем трудностите, ако има такива, да преживеем щастливите моменти и спокойни и горди от себе си да посрешнем нашите рожби , така дълго чакани и желани. Весел празник на всички дами!

*

    Crystal

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #250 -: Март 08, 2014, 12:08:46 pm »
Лили, може би е добре все пак да се консултираш с ендокринолог. За къпането-и двете ми деца са родени зимата. Докато падне пъпчето не смеех да ги къпя целите, само дупето миехме. На каката падна след седмица. На малката пъпчето падна 2 седмици след изписването, но не я къпах по- дълго, защото каката се разболя и исках да я пазя, а и беше много мъничко бебе, 2 200 се роди. Сега я къпя през ден, но лятото ще се къпем всеки ден.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #251 -: Март 08, 2014, 12:43:35 pm »
Здравейте момичета и честит празник на всички  :ballons:
Два дена ме нямаше на компютъра и не мога 10минути да ви изчета  8O :lol:
Да се запиша и аз, че продължавам все така с повдигането и яденето е много сложно, но започвам да се ориентирам. Например категорично знам, че лук не е за мен в момента  :lol:
Снощи мама имаше РД и им поднесохме новината. Притесних се малко, че може да и стане нещо от вълнение - то не бе рев, не бе щастие, не бе чудо. И както не млъкваше цяла вечер като си глътна езика  :lol: 8) Та така. Сега поне ми е по-спокойно, че като не ми е добре да не търся оправдания ;)
Иначе каза, че определено е усещала, че нещо не е наред с нас, и дори това е подозирала, но не е могла да бъде сигурна, че около нас и без това все е екшън :) Абе от майка ми нищо не може да се скрие ;) А и се оказа, че сме се засекли явно в инвитро центъра с нейна колежка, ама аз не съм я познала и тя и е споменала че ме е видяла  :lol: та в общи линии майка ми просто тактично не ме е закачала :D...
Пожелавам ви чудесен празник (макар и навън да е леко мрачно) и мъжете мноооого да ви поглезят днес! :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #252 -: Март 08, 2014, 13:57:12 pm »
Здравейте, бъдещи мамчета  :P
Честит празник и от мен. Да сте слънчеви, засмяни, красиви и много обичани.  :balk_101:

Аз днес бях на лекция за раждането - как да го познаем и какви са етапите му.
Интересно беше, на места страшничко, ама то не съм очаквала и нещо друго.
В началото на лекцията пък рекламираха помпите за кърма и разказаха малко за кърменето. Та и това беше полезно. Явно електрическа помпа ще се купува.
В понеделник ще ходя на друга лекция. Та въобще запълвам си времето и се информирам едновременно  :lol:

Лили, относно къпането и аз това, което четох е че до падането на пъпче се мие само дупето, а бебчо се бърше с влажна кърпа. Послед пак не е задължително да го къпеш всеки ден. Общо взето всички пишат и казват, че много се прекалява с къпането. Относно летните бебета - потните жлези не са развити до 6-тия месец. Така, че не мисля, че бебето се поти, респ. цапа, и има нужда от повече къпане от едно зимно бебче.

Mousyt, браво че и при вас всичко е наред. Добре сте изненадали майка ти :)
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #253 -: Март 08, 2014, 15:16:24 pm »
Здравейте отново!
Сетих се да повдигна един важен според мен въпрос и мисля, че това е темата, в която има смисъл да го направя. Дано не ме упрекнете.
Сигурно вече сте информирани за възможността за съхранение на стволови клетки от пъпната връв при раждането на вашето бебе. Те могат да бъдат използвани за лечение на различни болести като левкемия, анемия и др.

Вариантите за съхранение са два.

Първият е да запазите тези стволови клетки за вашето дете или семейство в случай, че някой някога има необходимост от тях. Периодът на съхранение е дълъг (20 години) и може да бъде допълнително удължаван. При този вариант стволовите клетки могат да бъдат използвани единствено от вашето семейство. Те са 100% съвместими с детето, от чиято пъпна връв са взети, 50% съвместими с негови братя и сестри и 25% съвместими с родителите. На този вариант се спират обаче малко хора по една или друга причина. Някои защото не вярват в начина на съхранение, но основно, защото съхранението е скъпо - прави се от частни банки, като при различните банки и варианти на услугата може да струва между 4000 и 6000 лв.

Вторият вариант е, ако няма да се въползвате от това съхранение за ваши цели, да дарите тези стволови клетки на публична банка (в България, както и в останалите бели държави има такава), която да ги съхранява и използва за лечение на други нуждаещи се хора при наличие на съвместимост. Дарението не струва нищо за дарителя. Само трябва да се информират съответните органи на публичната банка за съхранение преди раждането и да се подпише предварително съгласие. Те трябва да бъдат допълнително ведомени непосредствено преди раждането (с обаждане), за да може да бъдат на място и да вземат материала непосредствено при раждането. Така или иначе пъпната връв се изхвърля и тези стволови клетки остават завинаги загубени.

Аз исках да избера варианти 1 + 2, но се оказа, че материалът не е достатъчен и за частно съхранение и за дарение. Ако някой обаче от вас няма да прави частно съхранение, би могъл да направи едно дарение, което няма да му коства нищо, а може да спаси човешки живот.

Моля помислете и се извинявам за спама....
А ето и един линк с повече информация http://www.stvolovikletki.org/

 
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #254 -: Март 08, 2014, 16:13:36 pm »
47 Smiles,

Аз ти благодаря за информацията. Според мен хората съвсем не са наясно с този момент и ако не започне да се популизира и предлага няма и да стане....същото като при репродуктивните технологии.
Аз много бих искала да замразя, но нямам възможност да го финансирам. Затова ще прочета инфото, към което си дала линк и се надявам да се ориентирам поне как става даряването, защото това пак е опция :) Надявам се ако някой има опит или информация да пише в тази или в другата тема....
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #255 -: Март 08, 2014, 16:40:30 pm »
Mousyt, аз мога в понеделник да намеря и да "постна" телефона на публичната банка. Тя се намира в Александровска болница.
На мен ще ми го дадат от частната банка. Те казаха, че го имат и го дават на желаещите.
*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #256 -: Март 08, 2014, 17:43:32 pm »
Честит празник момичета!

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #257 -: Март 08, 2014, 19:31:28 pm »
Честит празник момичета! Нека да сме все така млади и красиви, а децата ни здрави и да ни радват  :ballons:
Ако има именници - честит имен ден!
От няколко дни усешам венците си напрегнати, май ще ходя на зъболекар.
Да се оплача - колата ни сдава багажа  :? пак ще сменяме возилото  osi_13 С тези наши пътища се раздрънка като коледна играчка....

*
Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #258 -: Март 08, 2014, 21:01:37 pm »
Здравейте,

от известно време и аз се информирам за начина на съхраняване на стволови клетки и по-специално за даряването им.

Ето много полезна информация, която открих и прилагам линк. Тук има и информация за болноиците сключили договор с Националната публична банка за стволови клетки, както и телефон на който да се свържете с обществената банка:

https://www.facebook.com/LymphomaBG/posts/417032925084981?stream_ref=10

Re: Тема на бременните No. 90
« Отговор #259 -: Март 08, 2014, 21:41:24 pm »
Mukva, много благодаря за информацията!
На мен ми казаха, че дори банката да не е сключила още договор с дадена болница, това не било проблем. Договорът се сключвал много бързо. Само да има родилки, които искат да направят дарение.