Писах на Стоека на лични, но и тук да спомена: вчера д-р Даскалов ми обясни, че когато има "изчезващ близнак", т. е. останал плоден сак от спрял развитието си ембрион, БХС и другите тестове, при които се изследват нива на това и онова в кръвта, могат да дадат фалшив резултат. Този неразвил се близнак имал свои хориони, и ако е носел някакви генетични аномалии /като се замисля, те са една от възможните причини да не се развие/, това ще бъде отчетено при резултатите от теста. Така че, да не се бърза със скъпия прена-тест, преди да се изясни този въпрос. Стоека ми отговори, че е имало втори сак, който сега постепенно "изчезва". И аз мисля, че консултация с проф. Кременски, макар и само он-лайн във форума, е добра идея, след като излязат резултатите от ранния БХС и от НГЛ в София.
Иначе - ясно е, че следващата фетална морфология трябва да се направи навреме и при добър специалист. И дано тогава всичко да е наред.
За протокола вчера д-р Даскалов, под зоркото наблюдение на д-р Даскалова
огледа много обстойно нашите близнаци, измери, показа и ни обясни всичко, така че в момента сме спокойни за тяхното развитие. Няма да пропускам преглед при него. Следващия път каза да отидем след 4 седмици. Тогава ще може да види и пола.