0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 3 :)
« Отговор #820 -: Март 28, 2014, 09:31:38 am »
Смайлс, прекрасни изгреви. Красота!
И на Теди и супер снимката с гълъбите - сладурчета!
*
« Отговор #821 -: Март 28, 2014, 09:36:17 am »
Теди, ще ти пишем пропуск днес  8)

Днес е Св. мъченик Боян–Енравота! На този ден празнуват всички с името (имената) Боян, Албена, Бояна, Боянка, Бойко, Бойка, Грозданка. ЧЕСТИТО на всички именници!
Виновна! :P
Ама съм се замотала с едни забавни картинки, и пропуснах да погледна в календара.

Честито на днешните именици!
Живи, здрави и щастливи да са!

Ето ви една такава картинка. :lol:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #822 -: Март 28, 2014, 10:23:14 am »
Снощи страшна буря при нас, още е мокро и мрачно.

Теди, прекрасни гълъбчета! Чудесно, сега наволя ще си споделяме снимки  :)! Аз пък все се чудя как форматираш тези, които слагаш за аватар и в подписа. И от къде ги взимаш, когато са няколко тематично свързани?
Марси .... Какво да те черпим? :P
да е цветно, да има повече картинки, това ми е наградата  :lol: Като тинейджъри си правехме лексикони с много апликирани картинки по тях, голямо забавление, още не бяхме се компютаризирали, та всичко ръчно се правеше в тетрадка- голям формат  :). По подобен начин изглеждаха писмата до съветско другарче, трилобитите сигурно помнят  :lol:, имахме така нареченото побратимяване с училище в еди-кой си град в СССР и съответния на нашия клас. Като изпращахме писма на конкретното дете, защото не бяхме много напред с езика, писмата представляваха много налепени картинки (изрезки от картички и списания) и малко текст между тях.
Смайл, страхотни са снимките, особено ми хареса първата с мъглата, направо извънземна! С какво снимаш?
« Последна редакция: Март 28, 2014, 10:25:16 am от marsi »

*
« Отговор #823 -: Март 28, 2014, 10:27:55 am »
Добър ден и от мен,но при нас е голяма мрачивина... :( И то не знае какво ще е днес,ама да видим :lol:
/www.mamaibebe.com][/url]
*
« Отговор #824 -: Март 28, 2014, 10:35:59 am »
Марси, и аз в клуба на пишещите със съветски другарчета  :lol:
Помня как с нетърпение отварях пощата всеки в очакване на поредното писмо. Пазя ги някъде, трябва да ги намеря   8)
Едно време пишехме писма до баба, приятели в друг град, до СССР, забавно беше.
Наскоро майка си откри едно прочувствено писмо от мен, когато е билана работа в Кипър го е получавала.
А сега, не помня от кога не съм получавала писмо, освен онези пликове с месечните сметки. То аз от повчето се отказах, получавам ги онлайн, нали пазим природата  :wink: Само от Топлофикация ми остана... и куп рекламни брошури  :P

*
« Отговор #825 -: Март 28, 2014, 11:27:00 am »
Да, Ники, сега само глупости получаваме в пощенските кутии  :). Докато живеехме в С-я, в огромен блок и огромен брой семейства- във входа буквално се задръстваха кутиите от реклами и всичко се пилееше по пода, накрая чистачката сложи един голям кашон с надпис рекламни боклуци и всичко деректно почна да отива там, барабар със сметките  :), всеки от там си търсеше, каквото му трябва  :D. Не се чудете, става въпрос за вход в прословутия блок Китайската стена в Зона Б-5. Веднъж се опитах да изчисля колко хора живеят там, направо ми се изприщи мозъка като си го представих -
16 етажа, 6 входа, по 5 апартамента на етаж, смятайте  :)   ........... недейте да смятате, току що намерих интересен материал за Китайската стена http://www.capital.bg/vestnikut/k2011/u/2010/12/22/1016014_kitaiskata_stena/ , който обаче в никакъв случай не изчерпва особеностите на този блок и неговите обитатели  :D, за това място дълго мога да разказвам  :lol:, това беше последната спирка
(8 години от живота ми) преди да побегнем окончателно от този град.
« Последна редакция: Март 28, 2014, 11:29:46 am от marsi »

« Отговор #826 -: Март 28, 2014, 11:32:35 am »
И аз пазя писма. От приятелки, две-три от сестра ми, като сме били разделени някъде, от гадже от казармата. А преди няколко години приятелка ми даде за прочета мои до нея - супер готино беше. Че сме били тогава едни романтични, влюбени поетеси, есеистки.
« Последна редакция: Март 28, 2014, 11:38:48 am от hope-love »
« Отговор #827 -: Март 28, 2014, 11:38:42 am »
Хи-хи, знам го този блок в Зоната.

Marsi, ето какъв ми е фотоапаратът. Доста е стар вече. Все по-рядко го вадя да снимам. Тези смартфони объркаха работата, защото са мързеливи, но качеството на снимките не може да се сравнява.
http://www.digitalcamerareview.com/default.asp?newsID=4003&review=panasonic+lumix+fz28
Снимката с мъглата и на мен ми е любима. А на живо беше още по-красиво.

Ето още две снимки, този път на луната. Ако се загледате в първата ще видите, че прилича на главата на тиранозавър Рекс  :lol: А втората снимка с отражението си е доста страшничка, като за филм на ужасите.
Едната ми мечта е да си купя нов полупрофесионален апарат и да посетя някой курс по фотография.
*
« Отговор #828 -: Март 28, 2014, 11:44:59 am »
47 Smiles,

Мисля, че появата на новото човече е идеално оправдание за нов фотоапарат ;)
Аз съм с професионален, но вече поостаря, а за съжаление не остава време и пари да се до оборудвам и да снимам. Но снимам племенниците си когато са България, и то не някакви фото сесии а случайни снимки и сестра ми си умира от кеф (за справка те имат 2 по-нови и по-хубави фотоапарата от моя, но не ги ползват, а снимат с един много модерен любителски, но ефекта съвсем не е същия ;) )
« Отговор #829 -: Март 28, 2014, 12:02:19 pm »
47 Smiles,
Мисля, че появата на новото човече е идеално оправдание за нов фотоапарат ;)
Или точно обратното  :lol: заради всички разходи, свързани с бебето.
Наистина снимките, правени с професионални апарати и със "сапунерки" нямат нищо общо.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #830 -: Март 28, 2014, 12:12:22 pm »
Така си е.
Но и снимка правена от мен или от Мини нямат нищо общо.
Трябва си око за тази работа. Ама като ти гледам снимките - ще се справиш.
« Последна редакция: Март 28, 2014, 12:27:52 pm от Pesheck »
*
« Отговор #831 -: Март 28, 2014, 12:48:25 pm »
Смайл, снимките са страхотни. И аз си мечтая за курс по фотография :)
Хубав ти е апаратът.  Моят е ето този и е с подобни показатели (мегапиксели и т.н.) http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoaparati-c40/olympus/sp-800-uz-p40456977/opisanie.html
Също вече поостаря технологично, но за моите очаквания си е супер.
Даже, ето какво намерих, един любител на този фотоапарат демонстрира какви прекрасни снимки е направил с него http://photo-cult.com/reviews/camera/3138_olympus_sp-800_uz . Аз със същия апарат не съм достигнала такова качество. Дето казват Mousyt и Pesheck, много зависи от задапаратното устройство  :lol:.  Ето и още  http://photo-cult.com/album.php?ord=votes&cam=3138.

Наистина, отдавна не съм хващала апарата, снимам по мързеливия начин със телефона. Но пък, все повече се изумявам от качеството на снимките на този смартфон, по нищо не отстъпват на другите от фотоапарата, но производителите твърдят, че е с някаква нова ултрапикселова технология. 
« Последна редакция: Март 28, 2014, 13:05:41 pm от marsi »

« Отговор #832 -: Март 28, 2014, 13:15:25 pm »
Marsi, твоят апарат е с много по-добри показатели от моя :)
Аз много уважавам zoom-a. Твоят е например 30, а моят 18.
Телефоните не могат да правят добри снимки, когато няма достатъчно светлина. Доста размазани стават. Нямат и голям zoom.

Пеше,
Mini е професионалист, спор няма  :P

Аз много обичам да гледам снимките на Бони Бонев (основно се занимава със сватбена фотография) http://www.bonibonev.com/ и на Калина ме снима (бебешка и детска фотография) https://www.facebook.com/KalinaMeSnima
*
« Отговор #833 -: Март 28, 2014, 13:31:45 pm »
Теди, прекрасни гълъбчета! Чудесно, сега наволя ще си споделяме снимки  :)! Аз пък все се чудя как форматираш тези, които слагаш за аватар и в подписа. И от къде ги взимаш, когато са няколко тематично свързани?
Марси .... Какво да те черпим? :P
да е цветно, да има повече картинки, това ми е наградата  :lol:
Марси, картинките са от интернет, но в друг форум ми ги съединяват за подписа, а иначе големите ги оразмерявам тук.
http://www.webresizer.com/resizer/

Ето ти цветни картинки, за благодарност. :D

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #834 -: Март 28, 2014, 14:21:56 pm »
Смайл, търсих да чета какво е Зоом:
 "Вариообектив (zoom)
Вариообективът представлява оптическа система, в която отделни компоненти се придвижват относително помежду си, в резултат на което се получава изменение на еквивалентното фокусно разстояние на системата при съхраняване на рязкостта на изображението." ,
но ако ми кажеш с думи прости, ще е най-добре   :D. Т.е изображението е по- изчестено и контрастно, без размазване, това ли е?
Благодаря за линковете, Калина ме снима съм разглеждала, но на Бонев не бях.

Теди много благодаря за картинките  :D и за сайта, в някакъв момент ще се пробвам.

« Отговор #835 -: Март 28, 2014, 14:25:19 pm »
Zoom-ът е приближението. Колко близко можеш да приближиш това, което снимаш без ти да се местиш :)
Можеш да го ползваш и като бинокъл  :lol:
Дано някой фотограф не ме чете.  :lol:
*
« Отговор #836 -: Март 28, 2014, 14:37:02 pm »
Zoom-ът е приближението. Колко близко можеш да приближиш това, което снимаш без ти да се местиш :)
Можеш да го ползваш и като бинокъл  :lol:
      osi_17

« Отговор #837 -: Март 28, 2014, 14:42:13 pm »
Аз съм една пишман-фотографка - от малка проявявам интерес и мечтая да се занимавам с фотография. Но така и не изкарах някакъв курс, нито литература си набавих, да се ограмотя. Снимам по усет - понякога имам попадения. Като се науча да качвам снимки /че аз съм от най-най неграмотните в това отношение/, може да ви покажа нещичко. Но трябва да си взема по-добър апарат. Имам "Олимпус" с не лош zoom, но си е любителски. Тъй като мъж ми въобще не докосва такава техника, взе да ми става досадно покрай семейни и детски тържества, на почивките и пътуванията да снимам по задължение хем с апарата, хем с камерата - заради детенце най-вече. Иска ми се да мога да си снимам природа или каквото си уловя интересно с моето око, ей така по вдъхновение и си пожелавам някой ден да ми остане време и възможност за такива снимки.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #838 -: Март 28, 2014, 16:06:31 pm »
Тук едва ли има по-пишман фотографка от мен. Все пак 4 години съм работила във фото. Научих (основно сама) много за фотошопа и почти нищо за снимането. За това казвам, че дори не е до знание, а до усет за кадър и момент. Но пък откак работих във фото, някак така се завъртяха нещата, че все фотографи покрай мен. Освен мини и бившите ми колеги, се оказа, че една майка на детенце в групата на Ники снима, че и студио има даже. А от някое време насам гледам във фейса и един съученик, ходил на курс - учи се, снима.
И накрая моето дете е снимано от мама със сапунерката. :lol:
Но поне мога да си играя със снимките и от №1 да направя №2.  :lol:
Примерно, не ми се търсеха други снимки.
« Отговор #839 -: Март 28, 2014, 16:15:00 pm »
Пешек, ти не си фонограф, а магЕсница, цветове променяш.