0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 3 :)
« Отговор #780 -: Март 27, 2014, 10:07:15 am »
Теди, а със сушени няма ли да е хубаво?
« Отговор #781 -: Март 27, 2014, 10:13:35 am »
Теди, страхотна си се направила отново  :balk_101:
А с плодове от компот или сладко не става ли?
Вкъщи моят мъж прави кекс обичайно. Трябва да го подсетя, че скоро не е правил  :lol:
*
« Отговор #782 -: Март 27, 2014, 10:17:06 am »
Зайко, и сушени плодове нямам.
Смайл, благодаря! :D
Намират ми се компоти с праскови и сини сливи.Имам ябълка и банан - също.Какво да сложа?

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #783 -: Март 27, 2014, 10:22:27 am »

Намират ми се компоти с праскови и сини сливи.Имам ябълка и банан - също.Какво да сложа?
Мисля, че тези от компотите се слагат отдолу, а после се селага сместа (защото са тежки и падат, без да съм на 100% сигурна). Отгоре може да сложиш бананите, защото ябълките може би ще останат твърди.
Как се изказвам компотентно без да съм кулинар  :lol:
« Отговор #784 -: Март 27, 2014, 10:26:39 am »
Ако настържеш ябълките и ги смесиш с тестото, става много приятно. Върви с канела също.
*
« Отговор #785 -: Март 27, 2014, 11:00:48 am »
Добро утро на всички, при нас огря слънце, въпреки облаците, но очаквам днес да се смени няколко пъти слънчево с облачно и дъжд.
Теди♥♥, вчеря бях много работна и се прибрах много късно вечерта, та не можах да се включа.
Много са сладички малките агънца, малко по-късно ще ти напиша как слагам прикачен файл.
Много си красива отново  :).
А в кекса не бих сложила плодове от компот, ще го разводнят. От това, което изброяваш, може би банан отдолу, за да не попречи на надуването или плодчета от сладко, ако имаш. То, и аз никаква кулинарка не съм, но с кексовете имам толкова неуспешни опити  :lol:,  че съм си направила някои заключения. Ябълки съм слагала на малки кубченца(разбъркани с канела) и стана страхотно, но с т.н. пандишпаново тесто, което е без мляко- само яйца, масло, брашно и ванилия. Но се слага в плоска квадратна тавичка на по-тънък слой и ябълките на кубченца. Когато се пече, ябълките донякъде се покриват от надуващото се тесто, но в голяма степен температурата ги хваща директно и си омекват чудесно. Всъщност, това ми е любимият кекс, лесен  и винаги става добре  :) .

« Последна редакция: Март 27, 2014, 11:04:11 am от marsi »

« Отговор #786 -: Март 27, 2014, 11:06:59 am »
Мммм, ябълки в кекс :)
Ние му викаме бъркан щрудел. Слага се брашно, яйца, олио, захар, настъграни ябълки, канела и бакпулвер. Довечера обещавам и верните пропорции. Става толкова хубаво, че ми идва да си разваля хубавата НВД, ама не бива.
*
« Отговор #787 -: Март 27, 2014, 11:16:12 am »
Благодаря на всички ви за съветите! :bighug:

Намерих и друга рецепта - сместа е именно без мляко или безалкохолно.
Пухкав кекс с череши

А сега ви оставям и се гмуркам да правя сладкиша.

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
« Отговор #788 -: Март 27, 2014, 11:20:51 am »
Моя мъж прави кекс с ябълки, също много вкусен, но рецептата варира, понякога е без яйца, кисело мляко, сода, брашно и захар са задължителни де  :D майка ми пък го прави като пости, дори и без мляко, нямам идея за пропорции, аз рецепти не помня, пиша ако ще правя.

Ники, аз се чудя как са се задържали тия върху щраусите  :lol:
*
« Отговор #789 -: Март 27, 2014, 11:25:22 am »
Ники, аз се чудя как са се задържали тия върху щраусите  :lol:
Тренират хората сигурно  :P

*
« Отговор #790 -: Март 27, 2014, 11:31:40 am »
А, точно същото, Зайче, но в моята рецепта ябълките са на кубченца. Тъй като го правих онзи ден и рецептата ми е подръка, направо я пиша. Ябълков сладкиш: 1 пакетче масло(или съответното кол. олио, около 200гр.), 4 яйца, 1ч.ч. захар,1ч.ч. брашно, 1 и 1/2 ч.ч. ябълки с канела; бакпулвер,ванилия.

Ники, състезанието с щрауси много ми допада. Харесват ми екстремни спортове, като бях ученичка съм скачала с парашут. В Кюстендил имаше такива курсове, обучение няколко месеца, изпит и накрая 2-3 скока, скачахме в нивите край града, голямо преживяване  :D.
« Последна редакция: Март 27, 2014, 13:25:49 pm от marsi »

*
« Отговор #791 -: Март 27, 2014, 11:45:34 am »
Ники, състезанието с щрауси много ми допада. Харесват ми екстремни спортове, като бях ученичка съм скачала с парашут. В Кюстендил имаше такива курсове, обучение няколко месеца, изпит и накрая 2-3 скока, скачахме в нивите край града, голямо преживяване  :D.
То май всички от Кюстендил сте екстремисти. Мъжа ми се катери, негов приятел лети с парапланер, братовчед ми мотор кара, ти си скачала с парашут. От въздуха ли е, не знам  :ask:

*
« Отговор #792 -: Март 27, 2014, 11:55:11 am »
То май всички от Кюстендил сте екстремисти. Мъжа ми се катери, негов приятел лети с парапланер, братовчед ми мотор кара, ти си скачала с парашут. От въздуха ли е, не знам  :ask:

Да, дааа, най-вероятно от въздуха ще да е  :lol:

*
« Отговор #793 -: Март 27, 2014, 11:55:48 am »
Добър ден!
Компютърът ми агонизира и не мога да слагам почерпки, днес дъщерята става на 19 - аз трудно асимилирам този факт и това, че все по-малко има нужда от мен. Да ми е жива и здрава!
Някаква тъпа меланхолия ме е превзела, а нямам време за нея.

До края на деня  ще се сдобия с нов служебен компютър, алилуя  :lol:
*
« Отговор #794 -: Март 27, 2014, 12:04:40 pm »

Да, дааа, най-вероятно от въздуха ще да е  :lol:
А ти какво екстремно хоби имаш?  :lol:

Елфи, да ти е жива и здрава Диана! Много късмет, щастие и сбъднати мечти й пожелавам!
А на теб бързо излизане от състоянието на меланхолия  :bighug:

*
« Отговор #795 -: Март 27, 2014, 13:11:17 pm »
От въздуха ли е, не знам  :ask:
да, да, сигурно   :D :lol: . Родителите ми как преживяваха всичко, не знам- постоянно ходех на няколко извънкласни занимания и кръжоци. Това с парашутизма донякъде го приеха, защото се минаваше дълъг курс на обучение, но като им казах, че искам да ми купят мотор, казаха категорично, че "нямат пари за мотор и ТОЧКА"   :D :lol:
Градът ни е прекрасен, но предполагам на всички, както и на мен, малко тясно им става в един момент в града и се чудят вече с какво да си запълват времето  :).

Елфи, много здраве, радост и успехи за дъщеря ти, и хубав празничен ден за теб  :D!

Ха, така- нов компютър е много добре за подобряване на настроението! И аз съм подновена от миналата седмица. Компютър, монитор и телевизор  едновременно :) ... втора ръка от едни наши приятели. Телевизия много не гледаме и ако щете вярвайте, години наред гледахме телевизия през интернет или си сваляхме филми. Та, телевизорът стана повод най- сетне да си сложим кабелна, сега мъжът ми- доволен, си гледа History и разни криминалета, а новият компютър си е само за мен- кеф, май трябва да черпя :D

« Отговор #796 -: Март 27, 2014, 14:00:48 pm »
Елфи, честит рожден ден на дъщеря ти!  :balk_19: 19 е чудесна възраст.
А на теб честит ти нов компютър.  :balk_121:

Marsi, и ние няколко години нямахме ТВ. От около 1 година имаме и то голям (46 инча), но нямаме кабелна. Хващаме само ефирните програми и то само, защото един роднина ни направи антена от зарядно за телефон. Иначе и това нямаше да имаме. Предпочитаме да си сваляме филми и да ги пускаме на телевизора през компютъра.
Сестра ми се бъзика, че сме кино Арена Дружба (живея в квартал Дружба)  :lol:

Кюстендил е хубав град. Миналата година бяхме там на фолкрорен конкурс със състава ни по народни танци. Много обичаме да се качваме и горе на Трите буки.

Теди,
стана ли сполучлив кекса? Ще чакаме снимки.

« Отговор #797 -: Март 27, 2014, 14:17:40 pm »
По повод заниманията на Марси:
Моята майка пък казваше, че само с парашут не съм скачала и ме поглеждаше въпросително и добавяше:"или поне аз не знам да го е правила". А пък аз не мисля ,че съм правила кой знае какви екстремни неща, но за активна, активна бях: курсове по алпинизъм, по ветроходство и постоянно обикаляне по планини през студентските години, спане по хижи и палатки и в планината и на морето, както и в пещери /на Камен бряг/. А в гимназията се записах на карате, без да питам никой, като подправих подписа за родител на декларацията, която искаха в клуба. Бързах да се запиша просто. После си признах в къщи, така или иначе тренировките бяха късно вечер и нямаше как да крия къде ходя, пък и се обзаведох с кимоно, което трябваше да се пере често-често - няма как да се скрие. Другите неща, които съм правила са били разни спортове, танци, демек не толкова екстремността, колкото постоянната активност малко стряскаше майка ми, ама и я кефеше също така.
Колкото до парашута - на косъм беше. Един колега се увлече по едно време и ни канеше всички под ред да ходим с него, но се оказа че искаха някакво минимално тегло, май 50 кила, което аз тогава не можех да достигна, та така - не успях. После загубих интерес, а и май вече нещо страхлива ли, предпазлива ли взех да ставам.
Понякога се питам - ще толерирам ли или ще възпирам подобни напъни на моето момче /момчета, дай боже/ в бъдеще?
*
« Отговор #798 -: Март 27, 2014, 14:21:03 pm »
Понякога се питам - ще толерирам ли или ще възпирам подобни напъни на моето момче /момчета, дай боже/ в бъдеще?
С възпиране няма да стане, че още повече ще искат. Елфи все казва - с говорене става  :D

*
« Отговор #799 -: Март 27, 2014, 14:26:09 pm »
Божкеее, кога стана туй дете на 19г. :D
да ви е жива и здрава, же, да все така отговорно и добро дете :D