0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Смях, раздумка и кафенце - 3 :)
« Отговор #760 -: Март 26, 2014, 11:32:20 am »
И аз се размечтах за ризотото с морски дарове,сред които и миди в черупки, което опитах в кръчме в центъра на Брюксел миналата есен.С прочутата белгийска бира-чудно!
Нещъ да съ уча да ги приготвям мидите.Искам пак там да ми ги сервират!Ама нема да е скоро за жалост!Ако някой ходи-да хапне и пйне вместо мен.
*
« Отговор #761 -: Март 26, 2014, 11:36:15 am »
Извинете за идиотския въпрос, но те не трябва ли хубаво да се изжулят тия миди преди да влязат с черупки в тенджера/тиган? Ще ви търся за рецепти ако се прежаля аз да ги правя де  :D
Трябва много добре да се изчистят, да. Трудоемка работа е това с мидите, затова моят мъж си води "подкрепление" - единият чисти, другият ги готви.
« Отговор #762 -: Март 26, 2014, 11:44:58 am »
Браво на мидарите  :lol:
На мен толкова гадно ми миришат, че предпочитам да ги гледам от далече. Това важи за всички морски неща.
Само калмари мога да ям и то с много масло и лимонов сос, та да не се усеща аромата им  :lol:

Marsi, наистина небето е осеяно с хубави облачета.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #763 -: Март 26, 2014, 12:05:02 pm »
Смайлс, всичко върви с много чесън. :lol: :lol: :lol:
Отдавна ми е мерак и миди Сен Жак да опитам, и охлюви също. Изобщо аз съм експериментатор, за разлика от половинката.
« Отговор #764 -: Март 26, 2014, 12:17:37 pm »
Смайлс, всичко върви с много чесън. :lol: :lol: :lol:
Виж, чесънче много похапвам.  :lol:
*
« Отговор #765 -: Март 26, 2014, 14:06:15 pm »
Мидите и морските дарове мога да преглътна, ама виж с чесъна няма да се разберем.

Пробвам да ви пусна една снимка на малките агънца, от кошарата в село.

p.s. Исках да ми се получи както Марси го е направила, обаче не успявам.Как става номера?
« Последна редакция: Март 26, 2014, 14:21:55 pm от Теди♥♥ »

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
« Отговор #766 -: Март 26, 2014, 15:42:18 pm »
Много са сладки агънцата, Теди  :a_sheep_01:

С чесъна нямам проблеми, но със суровия лук съм скарана на макс (особено сега).
Не давам на моя мъж да яде салати с лук. Той само се жалва горкия, защото всички салати, там дето обядват в работата били с лук.
Сега като е две седмици в командировка, съм му казала да се отяде на лук, че после пак не може  :lol:
*
« Отговор #767 -: Март 26, 2014, 17:02:23 pm »
 :lol: Смайл, аз съм така с чесъна ама другите като го ядат, аз като ям не ми е проблем  :P

Елфи, значи хич няма да се натягам с мидите, мъжете да продължават да се оправят с тях до сервиране  :lol:
Аз за щастие съм уцелила на мъж, който може и прави всичко, за това, което не може никога не е отказал да се пробва  :D
« Отговор #768 -: Март 26, 2014, 17:18:33 pm »
Аз за щастие съм уцелила на мъж, който може и прави всичко, за това, което не може никога не е отказал да се пробва  :D
Браво на мъжа ти, м-и :)
На нас това ни е проблем. Има дейности, които отказваме категорично да правим  :lol:
Хубавото е, че с годините намаляват де  :lol:
*
« Отговор #769 -: Март 26, 2014, 17:29:29 pm »
Мисля, че жените имат огромно влияние над мъжете и кой както подходи  :wink: Един ден съм хванала моя мъж и брат ми да мелят домати за консервиране, обажда се приятелката на брат ми и пита "какво правиш" и той отговаря "правя буркани"  :lol: нейният отговор е "ама това е женска работа"  8O ми да си я върши сама като е женска, аз не успявам и съм намерила друг вариант!
*
« Отговор #770 -: Март 26, 2014, 18:34:33 pm »
нейният отговор е "ама това е женска работа"  8O ми да си я върши сама като е женска

А после яденето пак ли е женска работа? Щото ако тази тежка задача вече се пада на мъжа, жив да го ожалиш.
*
« Отговор #771 -: Март 26, 2014, 20:04:28 pm »
Ох като сте почнали с мидите..аз не ям категорично миди. Обаче мъжът снощи пак си приготвя мидена салата с някаква марина и лук и подправки, че и едни приятели на гости покани, нали беше Благовещение, да чуят и те най-накрая благата вест. И всичко като се нахвърли върху мидите, честно си излязох от стаята, догади ми се от миди. Заради гостите има и много останала скумрия за готвене.
Да му се чудиш на акъла за какво купи скумрия, вкъщи повече от риба няма - солена илария, сафрид и чернокоп, някакъв маринован паламуд.
А на мен от началото на бременността ми се гади от риба, иначе я обожавам  :D
*
« Отговор #772 -: Март 26, 2014, 21:46:36 pm »
Цигу, намерил си я такава да не го зори като сестра му явно  :lol:

Стоека, аз по принцип не обичам риба и морски дарове, поносимо ям 2-3 вида и мидите, та до някъде мога да ти вляза в положението :)
« Отговор #773 -: Март 27, 2014, 06:42:31 am »
Добро утро!

Желая ви един хубав ден!  :P

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #774 -: Март 27, 2014, 08:56:52 am »
Добро утро!
Смайл, ти си съкровище. Ако не са твоите закуски няма да се сетя да хапна и аз. Че и за хапчетата няма да се сетя. Благодапя.
Лек, макар и хладет, ден ви пожелавам!
*
« Отговор #775 -: Март 27, 2014, 09:16:18 am »
Добро утро, хубав ден ви пожелавам!

Времето в София - мрачно и подтискащо  :(

Странно състезание  :D
« Последна редакция: Март 27, 2014, 09:34:35 am от Ники »

*
« Отговор #776 -: Март 27, 2014, 09:31:04 am »
Добър ден,вче, от мен! :wink: Смайл,страхотна си!! какво ще правим без тем,не знам направо.  :) Ще умрем от глад ,сигурно, както казва Пешек. И в този смисъл, що не вземеш да ни храниш и на обяд :wink:?
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #777 -: Март 27, 2014, 09:48:05 am »
Благодаря ви! Много сте мили!  :oops:
Обядите не са проблем, Ра4о. Само да не ви уморя от постни манджи, че месото е рядкост в менюто ми.
За Пешето знам, че е ценител на тънките мезета и фините питиета  :lol:

Ники, и пари да ми дават не се качвам на това нещо  :lol:
« Отговор #778 -: Март 27, 2014, 09:48:55 am »
Добро утро, милички  :D

Супер е състезанието с щрауси  :D Искам и аз!!!
*
« Отговор #779 -: Март 27, 2014, 09:57:40 am »
Добър ден!
Смайл, заради твоите сладки закуски, днес ще правя плодовия кекс, чиято картинка беше ни сложила преди няколко дни! :P
Рецепта за Плодов кекс

Но тъй като нямам замразени плодове(а пресните все още не са завързали) и затова ще го направя с такива, каквито имам под ръка, а като излязат черешите, непременно ще го направя с тях. :D

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари