Албенче, аз бях, която го написа това за оценяването
Имах предвид, че шанса да те оценят е по-голям, а не че е 100% гаранция. И отделно, нямах предвид Европа, още по-малко Германия
Може би не съм се изразила правилно. Аз като цяло гледам към САЩ, колкото и да има неща там, които да не ми допадат. Просто за емиграция ми се струват по-благоприятни откъм възможности за адаптация и устройване. Стара Европа е твърде шовинистична за моя вкус.
Комплексни са нещата, няма как да сравняваме несравними неща. Няма как и всички да сме IT специалисти и топ професионалисти в редки сфери. Но смятам, че всеки човек има право да живее достойно и да може с труда си, независимо какъв е той, да успява да си покрива поне екзистенц минимума. Което в БГ за нещастие, изобщо не се случва. Това че масово хората още не са започнали да измират от глад, не означава, че не са на прага на мизерията. Отделно определения минимален праг на живот и доход в БГ е нереален, откъдето и да го погледнеш. Тя статистиката жива стъкмистика, както знаем. Ако може някой да ми обясни как с 350 лв на човек може да се живее нормално, поне да си покрива ежемесечните нужди, ще му ги дам тия 350 лв, да им се радва и да си ги харчи
Средната класа в една страна е индекса за среден стандарт на живот. Къде е средната класа в БГ? Няма такава, не и по официалните критерии. Сбъркано ни е всичко в нашата държава, генерално. И като понятия, и като реално състояние. Ако гледаме статистиката и минималния праг, нашето 3-членно семейство направо е в средната класа, ахаххаах. Да се чудиш тогава, защо мъжа ми бачка като гламав на втора работа, при това тежък физически труд до нощите, за да се оправяме точно колкото за екзистенц минимума? Караме 18 годишна кола, не ходим на почивка дори веднъж годишно някъде наблизо /добре че поне живеем на море
/, не мога да си позволя дори на един концерт да отида, ако щете /това сигурно спада към лукса/. Иначе заплатата на мъжа ми е над средната за страната, моята е под нея, но пак се "води" читава, по не знам чии стандарти. Обикновено ми се казва - ееее, ами като за жена ти е много добра заплатата
" Явно жените са нещо малоумни, та трябва да се радват ако работят за малко над 450 лв
Живея в голям град...уж. Мога да пиша още мноооого , но няма смисъл, повечето от нас сме в това положение.
П.С. А забравих, не съм седнала да се оплаквам и да чакам да ми падне от небето. Реших да бъда предприемчива и започнах собствен бизнес
Грууууба грешка. След 2 години фалирах и сега в следващите 7 години ще си плащам заемите за бизнеса... мдам. Отделно кредитите за ин витро и т.н. не ги смятам. Добре че поне ипотека нямаме, осъзнавам, че това е огромен плюс.