Джам и аз го одобрявам, просто казвам как е. Но не е домислено, защото има случаи, когато единият изчезне и го няма години, а те пак не ти дават да си изведеш детето. Тук се иска съгласие само при вадене на паспорт, но паспорта важи цели 5 години за децата и много неща се променят междувременно. За България - в случя с Ганка те са си свършили правилно работата. Тя казва, че преди е можело за хора пътуващи до ЕС. Обаче от тук със сигурност никога не е било позволено само с един родител да пътува дете, без декларация от другите.
Ганке, детето ти е българкси гражданин, може да си влезе в родината, когато си пожелае и само на границата да е, България пак трябва да го пусне да влезне и после да се погрижи за него. Но когато излиза, естествено че българската държава трбява да е сигурна, че не се отвличат гражданите и, според законите си. Според мен това не би трябвало да те разочарова, а да те радва, че си вършат работата. Виж, грубото отношение по границата е пословично, ама то не е нещо ново. Мен ме направиха на нищо, защото съм заксъняла за самолета след като се чекирахме и влезнахме зад паспортна проверка, въпреки, че им обясних, че детето ми е имало астма и е трябвало да спра в коридора да му направя инхалацията. Ми може би трябваше да я оставя да спре да диша според тях. Пълни идиоти.