Здравейте!
Не успях да намеря информация за последиците от Фраксипарин 0,6 по време на бременност, а имам и проблем с ТСХ, за това реших да създам нова тема...
Бременна съм в 16 г.с (4-та бременност, 1 раждане на здраво дете 2007г). 2 вида мутации, хомозиготни, свързани с тромбофилия. Успешната ми бременност бях на терапия Фраксипарин 0,3, аспирин протект, 3 вливания на имуновенин през първите 3 месеца от бременността. С тази бременност започнах същата терапия, но без вливанията, тъй като изследванията ми от 9 г.седмица бяха в норма и не се наложи да го правим. В 13 седмица пуснах отново тромбоцитно-левкоцитни агрегати и излязоха повишени- 3,80 при горна граница 3,16. Гинеколкога ми в Плевен ми увеличи дозата на Фраксипарина от 0,3 на 0,6. Имам притеснения не е ли твърде висока, а корема ми е просто ад...Още от 0,3 започнаха да ми се появяват големи болезнени подкожни топчета, а сега като увеличихме дозата, цялото място в радиус от 5 см ме боли. Пробвахме да махаме въздуха, да бием под различен наклон, но резултата е все същият. Целия ми корем е на топчета и усещам дебели уплътнения подкожно...Въпросите ми са- има ли някоя от вас с такава доза и с такива последици от инжекциите, както и има ли рискове от ежедневното поставяне на тази доза? Могат ли тези тромбоцитно-левкоцитни агрегати да се повлияят от друго?
Ине само това...Никога не съм изследвала хормони на щит. жлеза. Малко преди да разбера, че съм бременна бях записала час при ендокринолог, заради притеснения с теглото, косопад и просто да видя какво се случва с жлезата. В 5г.седмица при първото ми изследване, излезе резултат на ТСХ 4,78...Ендокриноложката ми изписа 0,25 мг л-тироксин с препоръка гинеколога да ми увеличи дозата при нужда. Три седмици по-късно започнах 0,50 мг и след месец ТСХ ми беше паднало на 2,55. Изкарах целия първи триместър със стойности между 4,78 и 2,55. Сега ми увеличиха дозата на 0,75 мг, тъй като след едномесечен прием на 0,50 мг, резулата се се беше повлиял почти-2,47.
Покрай другите ми проблеми с инжекции и терапии, не бях търсила в нета нищо за щит. хормони по време на бременност, докато един ден се зачетох...
Последиците са забавяне в развитието на ембриона и доста се уплаших. Правих БХС(много добри резултати) и ФМ и всичко изглежда ок, но много се притеснявам за това, че не се хванах на време с по-високите дози и от самото начало да сваля стойностите. Какво е вашето мнение относно рисковете и дали да търся други мнения...
П.П. Отделно пия една шепа други лекарства- Селен, Малтофер( с доста нисък хемоглобин съм от много години), фолиева киселина по 10 т.,витамини, Биозин...
Притеснена и много объркана съм, хаотично написах темата, съжалявам.