Срамно е за България, че лекари с тапии по
медицина се предписват хомеопатия. Никъде в тяхното образование не е включена хомеопатия, но те използват белите си престилки за нещо, което въобще не им е в сферата на образованието. И не е само за хомеопатия, лекарите изказват мнения по какви ли не теми и хората им вярват, понеже са лекари. Това е известна техника, лекарствените компании го използват също. Тук например назначават само лекари или фармацевти и учени с докторски степени за медицнски представители не за друго, а защото легалното обръщение към тези хора е „доктор‟ и вдъхва респект.
За мен между хомеопат и магьосник разлика няма. И едните и другите твърдят невероятни неща, на които трябва да им вярваме. И двете си имат последователи, кълнящи се, че на тях им се е случило точно това, което им е казал ( я хомеопата, я магьосника) и двете нямат никакво доказателство, че подобни неща се случват - едните, че благословена сол под черджето прави нещо, а другите че една молекула шатешки дроб лекува инфлуенца. Ако утре лекар ви предпише да си сложите сол под черджето, ама го напише на рецепта, ще му повярвате ли? А ако много лекари започнат да го твърдят и познатите ви се кълната, че помага? Същото е. Между другото, ако някой може да ми обясни това аз молекулата патешки дроб, ще съм много заинтересована да го излушам.
Не говоря за билки, те не са хомеопатия, биогаята също мисля, че не е хомеопатия. Говоря за класичека хомеопатия, дето разчита на „паметта‟ на водата и разтвори от 1:200 0000 гъши дроб примерно. Вместо оксилококсиум да изядат по една глава чесън, поне ще има някакъв ефект и по-евтино ще излезне
.