Момичета, имам едно банално питане, ама дано тук се включи някой с практически опит да даде идеи. Става въпрос за шумни съседи. От както сме се нанесли в блока цари ред и спокойствие. Всички си плащат, всичко се поддържа и въобще доста добро място за живеене. В началото на тази година обаче се нанесе едно младо момиче (20-ина годишно) и пропищяхме. Като цяло в блока има и други младежи, дето вдигат луди купони, но е от време на време и съседите са доста толерантни, стига да не им се качваш на главата. Тази обаче слуша музика по цяла нощ, дори и да е сама вкъщи, чува се през два етажа и е 7 дни в седмицата! Апартамента е на майка й, която живее в чужбина и и го е дала да си живее сама тук. Започна се с добронамерени забележки към нея, като тя каза "Добре, извинявайте"....но на вечерта същото. Последваха опити да и се звъни на вратата, но тя не отваря, спира музиката за 10мин и продължава. Викаха полиция, тя и на полицията не отваря и те си тръгват и тя пак си пуска музиката. Спираха и тока няколко пъти, като и ограничиха и достъпа до таблото за да си го пусне и стана страхотен скандал - наложи се да и отключа, за да не разбие насила вратата и да изпотроши цялото табло на целия вход (не е много уравновесена май....). Пуснах и тока и тя се качи и наду музиката.... Съседът, който е най-потърпевш отиде посред нощ и аха да влезне с вратата у тях и на другия ден подаде писмена жалба в полицията (той също е полицай) и я глобиха....плати си глобата и пак нищо. Вдигна се страшен скандал с доста съседи, с майка и (собственичката), която застана на наша страна и и каза да не прави така и тя обеща, че повече няма да си пуска музиката.....3 дни!!! Тази събота пак цяла нощ вой, викове, купон... Пак полиция, пак не отваря, пак нищо... Сега искаме да се съберем и да предприемем като вход нещо. Изчела съм всички форуми, закони, наредби,.... Единственото, което намирам като допълнителен опит е да се подпишем за принудително изселване. За това обаче трябват 75% от общите части на сградата да се подпишат, а аз имам силни съмнения, че ще ги съберем. Просто повечето са наематели има и няколко празни апартамента и все някой няма да подпише... Отделно, че не сме регистрирани с домоуправител и т.н. и не съм сигурна как ще се получи. Та като цяло ако някой има някакви идеи, различни от изброените, ще съм страшно благодарна